Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Sberbank Europe grupa u 2018. ostvarila rekordne rezultate do sada

Kamatica pre 9 dana
Smanjenje NPL odnosa sa 11 na 7,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu i stabilna osnova kapitala čine da 2018. godina bude najuspešnija za Sberbank Europe Grupu od njenog ulaska na tržište Evrope 2012. godine. Sberbank Europe Grupa dokazala je svoju snažnu poziciju uspešnog igrača na... »

Srbija među najlošijim zemljama za rad žena

Kamatica pre 8 dana
Od nas su lošije samo Grčka i Italija. "Postoji nedostatak stabilnosti i mogućnosti u pogledu zapošljavanja", rekla je jedna ispitanica ovog istraživanja u Srbiji. Prema urađenoj analizi, samo 28% ispitanica u Srbiji zadovoljno je karijernom perspektivom (nasuprot 53% žena na globalnom... »

Sajam zapošljavanja danas i sutra u Belexpo centru

Kamatica pre 9 dana
Radno vreme 10. po redu sajma Top Job biće od 10 do 18 časova prvog dana sajma, a 11. aprila od 10 do 17 časova. - Ovaj sajam zapošljavanja posvećen svima onima koji su nezaposleni i traže posao, kao i onima koji žele da pronađu bolji posao i napreduju u karijeri - navodi se u saopštenju. U... »

Nada za zadužene u "švajcarcima": Otpis za kredite do 50 hiljada evra?

Kamatica pre 9 dana
Zaduženi u "švajcarcima" očekivali su u ponedeljak bar okvirno rešenje svog problema, ali drugi sastanak sa bankarima, pod patronatom države, nije bio uspešan. Bankari, kako nezvanično saznajemo, "računaju" na otpis dela glavnice, ali to ne nude svima. Glavnica bi bila smanjena onima koju su... »

Gorivo poskupelo za više od 5 dinara po litru

Kamatica pre 9 dana
Na to je najviše uticalo promena cene nafte na svetskom tržištu, rečeno je Tanjugu u Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS). U tom periodu prosečna maloprodajna cena benzina je povećana za pet dinara po litri, a evrodizela za 5,5 dinara po litru, rekao je generalni sekretar UNKS-a Tomislav... »

Penzije iduće godinu rastu za 6%

Kamatica pre 9 dana
Iako je od poslednjeg povećanja penzija prošlo tek četiri meseca, sudeći prema izjavama zvaničnika već sada je izvesno da će biti novog povećanja. Pre tri dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će penzioneri ove, kao i sledećih godina imati značajno uvećanje penzija. On... »

Dinar skoro isti kao i juče: Evro danas 117,9587

Kamatica pre 10 dana
Dinar je prema evru jači za 0,1 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou i u odnosu na početak godine jači za 0,2 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaruje mirovao na 104,6847 dinara za dolar. Dinar je na dnevnom nivou ojačao prema dolaru za 0,3 odsto. Dinar je prema dolaru jači... »

Šoping nedeljom - ko ima štete, a ko koristi?

Kamatica pre 9 dana
Potrošači smatraju da šoping nedeljom i nije neophodan. Poslodavci ukazuju da zatvaranje prodavnica nedeljom sebi mogu da priušte zemlje sa boljim standardom. Vrata mnogih trgovina u zemlji za potrošače širom su otvorena sedam dana u nedelji. U mnogim razvijenim zemljama Evrope poput... »

Norveška okreće leđa nafti?

Kamatica pre 10 dana
Tokom vikenda, opoziciona Laburistička stranka odlučila je da promeni stav i da prestane da podstiče istraživanja nafte na području Lofotskih ostrva na severu Norveške, što je u parlamentu oformilo snažnu većinu protiv bušenja nafte na tom području. Reč je o prilično dramatičnom... »

"Nikola Tesla": Isplata dividende sledeće nedelje

Kamatica pre 9 dana
Od početka godine akcije ove kompanije beleže pad od oko 53 odsto, sa 1.804 na 850 dinara, što je privuklo mnoge neiskusne ulagače da požure sa kupovinom akcija aerodroma. „Veoma često, investitori pad cene akcija vide kao odličnu priliku za zaradu, ali je prvo neophodno utvrditi da li... »

©2019 Netmark d.o.o.