Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Kurs dinara 118,0155 za evro

Kamatica pre 3 dana
Dinar jeprema evruna istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,1 odsto, a u odnosu na početak godine za 0,2 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je juče mirovao na 104,3831 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru slabiji za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem je... »

U NSZ stiglo više od 2.600 zahteva za POKRETANJE BIZNISA

Kamatica pre 3 dana
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović objašnjava da ove godine u taj program može biti uključeno blizu 4.000 ljudi, a da je do sada podneto više od 2.600 zahteva. Prema njegovim rečima, to ne znači da do isteka roka zahteva neće biti znatno više jer, kako ukazuje,... »

Stižu praznici i putovanja: Hoće li gorivo poskupeti?

Kamatica pre 3 dana
Tomislav Mićović objašnjava za RTS da je cena nafte uspostavila trend rasta još krajem decembra prošle godine. Od tada se, navodi, uz manje oscilacije cena nafte povećava. U Jutarnjem programu RTS-a objasnio je da je cena goriva padala, ali ne do kraja decembra, nego do početka februara.... »

Besplatne akcije: Ovo su najčešći problemi koje su građani imali prethodnih dana

Kamatica pre 3 dana
U želji da pomognemo svima koji su se susreli sa nekim problemom oko podizanja novca od akcija, kontaktirali smo stručnjaka u oblasti berzanskog poslovanja. Na pitanja naših čitalaca odgovorio je Nenad Gujaničić, broker iz investicionog društva Momentum securities. Saznao sam da je račun u... »

Nema zime za programere

Kamatica pre 3 dana
Ovo istraživanje, koje je obuhvatilo ispitanike iz 179 zemalja, pokazuje da više od 90 odsto developera radi, a čak 84,2 odsto njih sa punim radnim vremenom. Kako rezultati pokazuju, programeri su generalno veoma zadovoljni svojom karijerom i poslom - od toga čak 40 odsto njih je veoma... »

Kada Srbija nije bila u recesiji?

Kamatica pre 3 dana
Analizirajući period od 2000. godine pa do danas, „najbolje“ godine bile su nam od 2001. do 2007. godine, a ako se gleda od devedesetih ka ovamo može se reći da je 1997. bila jedna od najboljih. Ekonomsti kažu da su za to zaslužni konkretni događaji, uglavnom prodaje kompanija u... »

Ne idu samo Srbi u inostranstvo zbog posla: ovo su stranci koji najčešće rade u Srbiji

Kamatica pre 4 dana
Od ovog broja, tri četvrtine njih su zaposlili poslodavci u Beogradu, a najčesće stranci imaju srednju stručnu spremu, rečeno je Tanjugu u NSZ-u. Stranci posao u Srbiji pronalaze i kod poslodavaca u Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Pančevu a najveći broj radnih dozvola izdat je... »

Kurs danas: 117,9712 dinara za evro

Kamatica pre 4 dana
Dinar jeprema evrujači za 0,2 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,2 odsto, a u odnosu na početak godine za 0,2 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je jučepao za 0,1 odsto na 104,4178 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru na istom nivou kao pre mesec dana, na... »

Srbija još uvek nije zaštitila nijedan nacionali proizvod u EU

Kamatica pre 4 dana
Zasada se razmatra da se zaštiti nekoliko domaćih proizvoda, poput futoškog kupusa, leskovačkog ajvara i fruškogorskog meda, ali se još uvek nije odmaklo dalje od razmišljanja. I dok mi čekamo, komšije štite sve više svojih namirnica. Evropska komisija saopštila je da je "paška so" još... »

OD OVE GRANE POLJOPRIVREDE u Srbiji može da se zaradi više od 10 hiljada evra

Kamatica pre 4 dana
Izmenjenim pravilnikom Ministarstva poljoprivrede omogućeno je da ukupni maksimalni iznos koji poljoprivrednik organskog bilja može da ostvari bude 228.800 dinara umesto dosadašnjih 136.000 dinara. Organska poljoprivreda u Srbiji prostire se na tek oko 13.500 hektara (0,40 odsto ukupno obradivih... »

©2019 Netmark d.o.o.