Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Da li Srbija treba da legalizuje prostituciju?

Kamatica pre 10 dana
Sve u svemu, možda ova vest i ne bi bila toliko neobična za državu u kojoj živimo, ali je nas na Kamatici podstakla da razmišljamo o jednom drugom pitanju – da li bi Srbija trebala da legalizuje prostituciju? Ova tema može da bude sagledana iz više uglova, a pošto smo mi finansijski portal... »

Grad prodaje garažna mesta na Paliluli i Novom Beogradu

Kamatica pre 9 dana
Kako se navodi u oglasu reč je o 72 garaže na tri lokacije u Beogradu. Najveći broj garaža (36) nalazi se u ulici Dr Nika Miljanića na Paliluli. Površina garaža iznosi 23 m2, a prodaju se po ceni od 4.600 EUR. Predmet prodaje je i 18 garaža koje se takođe nalaze na Paliluli, u ulici... »

Srbija od oktobra u Evroazijskoj uniji

Kamatica pre 10 dana
„Ove godine smo završili pregovore sa Srbijom i sada pokrećemo proceduru za potpisivanje ovog sporazuma. Nadamo se da ćemo ga potpisati u oktobru“, izjavila je Nikišina na jednoj međunarodnoj konferenciji u Astani, a prenosi ruska agencija Tas. Navodi i da je EAEU na „samo korak“ od... »

Kurs 118,0345 dinara za evro

Kamatica pre 11 dana
Dinar jeprema evru na istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem nivou jejači za 0,2 odsto, a u odnosu na početak godine za 0,1 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio jučeza 0,2 odsto na 104,9755 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru jači za 0,1 odsto na mesečnom nivou, na... »

Roditelji teško bolesne dece od danas dobijaju punu platu dok su na bolovanju

Kamatica pre 10 dana
To, međutim, važi samo za one koji tek otvaraju bolovanje, dok će svi koji su bolovanje započeli po starom zakonu, do isteka četiri meseca, koliko su po ranijim pravilima mogli da odsustvuju s posla, dobijati nadoknadu u visini 65 odsto plate, a na 100 odsto prelaze tek ako im ta bolovanja budu... »

Albanci sele kockanje u Crnu Goru

Kamatica pre 10 dana
"Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahteva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji", kazao je Mirko Rajković, samostalni savetnik u Upravi za igre na sreću. U Albaniji je 2. januara na... »

Opštinski budžet - koliko se građani pitaju?

Kamatica pre 11 dana
Skoro godinu dana posle donošenja ovog zakona Kamatica je istraživala koliko se on poštuje u praksi, kao i koliko građani stvarno odlučuju gde će se potrošiti novac iz opštinskog budžeta. Predlagač zakona bilo je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ali ne postoji obaveza... »

Razvijate startap? Oni vam mogu pomoći

Kamatica pre 11 dana
Već nekoliko godina startap scena u Srbiji raste i razvija se. Sa nekoliko svetski poznatih i uspešnih startapova iz Srbije, ovaj pojam više nije nepoznat a sve više mladih odlučuje se da krene u ove nestabilne ali uzbudljive preduzetničke vode. Na tom putu pomažu im različite organizacije,... »

Mastercard uvodi plaćanje bez PIN-a za iznos do 3.000 dinara

Kamatica pre 11 dana
Planirano povećanje limita za beskontaktna plaćanja bez unošenja PIN koda na 3.000 RSD zadovoljava potrebe i očekivanja srpskih korisnika koji su prihvatili ovu vrstu platne tehnologije. Dosadašnji limit za beskontaktna plaćanja bez unošenja PIN koda koji je ustanovljen 2008. godine, od kada... »

Kupovina stana u Grčkoj je dobra investicija, evo i računice

Kamatica pre 11 dana
Iako su se i tamo cene donekle stabilizovale u odnosu na prethodnih nekoliko kriznih godina, prilike za zaradu od izdavanja nekretnine u Grčkoj svakako još uvek ima. O tome svedoči i iskustvo jednog bračnog para iz Srbije koji su 2014. godine prodali stan koji su izdavali u okolini Beograda i... »

©2019 Netmark d.o.o.