Kamatica

Više od 75 hiljada bankara širom sveta ostaje bez posla

Kamatica pre 8 dana
Budući da su brojne druge banke najavile isto, prema računici će širom sveta 75.700 zaposlenih u bankama dobiti otkaz. Od ovog broja, čak 83 odsto njih je u Evropi. Te brojke naglašavaju slabost evropskih banaka koje posluju u ekonomijama… »

Pre nego što prihvatite nasledstvo, proverite dugove

Kamatica pre 8 dana
Neočekivano ili očekivano, nasledstvo usred smrtnog slučaja nekog od najbližih srodnika sa sobom može doneti i teret, nasleđenu kreditnu obavezu. Ovo nije novost u praksama bankara, a podaci pokazuju da je prethodnih godina bivalo sve učestalije… »

Podrška za mala i srednja preduzeća u Srbiji pod pokroviteljstvom USAID-a

Kamatica pre 8 dana
Više od 250 predstavnika vodećih malih i srednjih preduzeća u zemlji prisustvovalo je forumu pod nazivom “MSP su MVP”. Cilj USAID-a i Projekta saradnje za ekonomski razvoj jeste pomoć firmama iz MSP sektora da postanu konkurentije, otklone… »

Bolji posao - više novca: poslovi za četvrtak

Kamatica pre 8 dana
Kompanija: Tesla sistemi d.o.o. Pozicija: Inženjer elektrotehnike Uslovi: Prethodno radno iskustvo je obavezno, iskustvo u vođenju projekata, iskustvo u sastavljanju ponuda iz oblasti jake i slabe struje, vozačka dozvola B kategorije - aktivan vozač… »

Srednji kurs ove srede je 117,5570

Kamatica pre 9 dana
Dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto na mesečnom nivou, na godišnjem jači za za 0,6 posto, a i u odnosu na početak godine jači za 0,5 procenata. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,1 odsto na 106,0601 dinara za dolar. Dinar… »

Podnete prekršajne prijave povereniku protiv Fejsbuka i Gugla

Kamatica pre 9 dana
U maju ove godine, pre početka primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, SHARE Fondacija je poslala pisma na adrese 20 svetskih kompanija i pozvala ih da imenuju predstavnike u Srbiji, u skladu sa novim zakonskim obavezama. Imenovanje… »

Fejsbuk "u problemu", ne znaju kako da potroše 52 milijarde dolara

Kamatica pre 9 dana
Naime, iako kompanija ima više novca od skoro svih američkih firmi, zvanični Vašington se toliko "naoštrio" na lidera društvenih mreža da mu to predstavlja prepreku pri velikim akvizicijama, objavio je CNBC. Za Dejvida Venera, finansijskog… »

Danska uvodi vozove na baterije

Kamatica pre 9 dana
Beni Engelbreht, ministar saobraćaja, postigao je dogovor sa regionalnim vlastima Kopenhagena, Zealanda i Centralnog Jutlanda da puste u rad probne vozove na baterije na dve različite železničke linije. Planirano je da eksperiment s novim vozovima… »

Sberbanka proglasila nagrađene u kampanji „Vredne vredi podržati“

Kamatica pre 9 dana
Svi klijenti banke koji su u periodu od početka maja do kraja oktobra učestvovali u ovoj kampanji ušli su u konkurenciju za vredne poklone. Nagrađeni su proglašeni na gala događaju, 28. novembra, gde se okupilo više od 200 klijenata banke i to iz… »

Kombank keš krediti najbrži put do gotovine

Kamatica pre 9 dana
U ponudi su: dinarski gotovinski krediti sa rokom otplate do 12 meseci i fiksnom kamatnom stopom, kao i dinarski i devizni gotovinski krediti i krediti za refinansiranje, krediti sa osiguranjem koji klijentima obezbeđuju sigurnost i kontinuitet u otplati… »

Kamatica, najnovije vesti »