Kamatica

Srednji kurs ovog ponedeljka je 117,5515

Kamatica pre 3 dana
Dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto na mesečnom nivou, na godišnjem jači za 0,6 procenata, a u odnosu na početak godine jači za 0,5 posto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je pao u petak za 0,5 odsto na 106,2949 dinara za dolar. Dinar prema… »

Domaća rakija zaradila 814 hiljada evra ove godine

Kamatica pre 3 dana
Vrednost izvoza je 814.000 evra, izjavio je predsednik Regionalne Privredne komore (RPK) za Šumadiju i Pomoravlje Predrag Lučić. Najviše, oko dve trećine, izvezeno je na tržišta SAD i Australije, izjavio je Tanjugu Lučić. Srbija, posebno… »

Uskoro za volanom i oni mlađi od 24 godine

Kamatica pre 3 dana
Nakon inicijative Privredne komore Srbije i udruženja prevoznika, Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima da bi se brže došlo do vozača autobusa i kamiona. Drugim rečima, budući… »

Četvrtinu kućnog budžeta trošimo na hranu

Kamatica pre 3 dana
Jedine države koje su prošle godine po udelu potrošnje na ishranu u kućnom budžetu bile lošije jesu Crna Gora (24,8%) i Rumunija (27,8%). Albanija i Bosna i Hercegovina nisu predstavljene u poslednjem istraživanju, ali su prošle godine beležile… »

Bolji posao - više novca: Prva radna mesta za ovu nedelju

Kamatica pre 3 dana
Kompanija: Comunico88 d.o.o. Pozicija: Agent za konverziju i retenciju Uslovi: Prethodno iskustvo u prodajnom sektoru je obavezno, odlično znanje engleskog jezika, odlične komunikacione i pregovaračke sposobnosti Lokacija: Beograd Kompanija… »

"Švajcarski model" penzija i zvanično od 1. januara na snazi

Kamatica pre 3 dana
Izmenama se od 1. januara 2020. godine uvodi indeksacija penzija po takozvanoj švajcarskoj formuli. "Švajcarski model" praktično znači da će penzije 1,7 miliona penzionera u Srbiji rasti po modelu koji podrazumeva usklađivanje sa 50 odsto inflacije… »

Pet znakova po kojima se prepoznaju pravi lideri

Kamatica pre 3 dana
Pokazalo se kako su najbolji lideri oni koji vode služeći drugima, piše Marcel Schwantes, osnivač i glavni direktor razvoja ljudskih resursa u kompaniji Leadership From the Core, za magazin Inc. Prema njegovim rečima, lideri koji stoje na usluzi mogu… »

Radovi na Moravskom koridoru počinju 15. decembra

Kamatica pre 4 dana
Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina Moravskog koridora, potpisan je u četvrtak. Ugovor su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnici tursko-američkog… »

Biznis dostave hrane, lekova, poklona cveta u gradovima

Kamatica pre 4 dana
Dostava je danas najbrže rastući kanal prodaje hrane u restoranskom biznisu i taj trend će se, tvrde stručnjaci, zadržati u narednim godinama. Gotovo da nema restorana, picerije, palačinkarnice i svih onih koji se bave pripremom hrane, a da nije na… »

Hemofarm proizveo 5,7 milijardi tableta i oborio rekord

Kamatica pre 4 dana
Kako kaže generalni direktor te kompanije Ronald Zeliger, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji Hemofarma u kojoj je postignut trostruki rekord, u obimu proizvodnje, proizvodnom porftoliju i prodaji. "Kada je reč o Hemofarmovom… »

Kamatica, najnovije vesti »