Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Garancija ili saobraznost - šta je važnije kada kupujete električne uređaje?

Kamatica pre 4 dana
Ovo se potpuno kosi sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, po kome je minimalni garantni rok dve godine. Čak ni taj rok od dve godine, nije garancija. U praksi to izgleda ovako, kako su nam objasnili u jedno trgovinsko lancu koji prodaje elektronske uređaje i belu tehniku, ukoliko se kupe... »

Završeno 7. svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja

Kamatica pre 4 dana
Ukupno 20 studentskih timova sa univerziteta iz čak 13 različitih zemalja, među kojima su SAD, Australija, Kanada, Rusija, Švajcarska, Kina i Tajland, odmerilo je snage u rešavanju tri poslovne studije slučaja na ovogodišnjem Belgrade Bussines International Case Competition. Takmičenje je... »

Ako idete u Crnu Goru, budite oprezni: Inspekcija pronašla 39 hiljada opasnih proizvoda

Kamatica pre 4 dana
Na crnogorskom tržištu u prošloj godini našlo se 39.034 komada opasnih proizvoda, a trajno je zabranjen promet 27.963 komada. Od 405 vrsta opasnih proizvoda, koji su završili na tržištu, trajno je zabranjena prodaja i naloženo povlačenje 264 vrste, piše RTCG. Uvezene su 242 vrste opasnih... »

Rekordne dividende stižu akcionarima Aerodroma

Kamatica pre 4 dana
Prethodnih godina aerodrom je isplaćivao oko 50 dinara godišnje dividende. Dividenda u bruto iznosu koju će dobiti država i akcionari pravna lica iznosi 1.530 dinara. Od početka godine akcije ove kompanije beleže pad od oko 53 odsto, sa 1.804 na 850 dinara, što je privuklo mnoge neiskusne... »

Leks specijalis o "švajcarcima" danas pred Vladom

Kamatica pre 5 dana
"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku", rekao je ministar finansija... »

Ponovo radi katastar: Od danas nesmetan upis nekretnina

Kamatica pre 5 dana
Građani Srbije od danas ponovo mogu da dobiju usluge u službama za katastar nepokretnosti, u skladu sa Odlukom o minimumu procesa rada u RGZ-u, a koju je doneo direktor te institucije Borko Drašković na osnovu uredbe Vlade Srbije. Utvrđeno je da zaposleni mogu organizovati štajk, ali tako da... »

Kurs dinara danas 117,9913

Kamatica pre 5 dana
Dinar jeprema evrujači za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jejači za 0,2 odsto, a u odnosu na početak godine jači za 0,2 procenta. Indikativni kurs dinara prema dolaru je skočio za 0,2 odsto na 104,2879 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru jači za 0,1 odsto na mesečnom... »

Akcije od sutra u poštama, ne zaboravite ličnu kartu

Kamatica pre 5 dana
To znači da ako je strpljenje vaša jača strana i do sada ništa niste podigli od 2010. godine, od kada se dele akcije i dividende, na računu će vas sačekati oko 10.600 dinara.Ako ste imali pravo na besplatne akcije 2008. godine, kada su se građani za njih prijavljivali, i u međuvremenu ih... »

Letujete u Grčkoj? Evo šta vas ove godine čeka na granici

Kamatica pre 5 dana
Činjenica je da je i lane oko 800.000 naših turista putovalo u Grčku, pa je mnoge zabrinula najava grčkih vlasti da su od 7. aprila počeli da primenjuju regulativu EU prema kojoj svi državljani zemalja koje nisu potpisnice Šengenskog sporazuma podležu sistematičnom pregledu na granici. To... »

Srednja klasa u Srbiji: Da li spadate u ovu grupu?

Kamatica pre 5 dana
Oni koji na potrošačku korpu troše veći deo plate nisu deo srednjeg staleža. Srednju klasu čine oni kojima preostane novac za redovno letovanje, zimovanje. Za određivanje srednje društvene klase u Srbiji postoje dvostruki parametri – ekonomski i sociološki, prenosi RTS. Ekonomski... »

Ajose Peres junak Sent Džejms Parka

B92  pre 10 minuta  još 24 povezane

Zvezdu ''obradovalo'' saopštenje Budućnosti, ovako im je odgovorila!

Sportske.net  pre 32 minuta  još 17 povezanih

Rano vođstvo: Zvezda već povela na Banovom brdu – Marin! (video)

Hot sport  pre 44 minuta  još 16 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.