Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Prosečna neto plata u Srbiji u martu 49.400 dinara

Kamatica pre 2 dana
Prosečna neto plata u Srbiji za mart 2018. godine iznosila je 49.400 dinara, dok je prosečna bruto zarada "težila" 68.251 dinar. Prosečna neto zarada za mart iznosila je 418 evra, dok je za u istom mesecu 2017. godine iznosila 386 evra. U odnosu na februar 2018. prosečna bruto i neto zarada za... »

Wall Street: Indeksi oslabili, ulagači oprezni

Kamatica pre 2 dana
NaWall Streetusu u četvrtak ceneakcija blago pale jer je na tržištu zavladao oprez nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump otkazao summit sa Severnom Korejom i zapretio uvođenjem carina na uvoz automobila. Dow Jones oslabio je 75 bodova ili 0,30 %, na 24.811 bodova, dok je S&P 500 skliznuo... »

Opomena za odlazak u minus - i do 400 dinara

Kamatica pre 2 dana
Banke su sve kreativnije u smišljanju načina na koji od građana zarađuju novac i praktično ne naplaćuju samo ono što im je zakonom zabranjeno, pišu "Novosti". Na sve drugo zaračunavaju procenat - od uobičajenih naknada za obradu kreditnih zahteva, pa do 'ugrađivanja' i u čekove kojima... »

Šokantno slabo, vrlo loš početak

Kamatica pre 2 dana
Pad poslovnih investicija i najslabiji rast potrošnje domaćinstava u više od tri godine uticali su da britanska privreda zabeleži loše rezultate početkom 2018. Bruto domaći proizvod (BDP) Britanije je u prvom ovogodišnjem kvartalu porastao za samo 0,1 odsto, delimičnog zbog uticaja oštre... »

Sporni za odlazak u penziju čekaju duže od dva meseca

Kamatica pre 2 dana
Tokom prošle godine PIO fondu pristiglo je nešto više od 520.000 zahteva za odlazak u penziju, oko 92 odsto zahteva rešeno je u zakonskom roku od dva meseca, dok su preostali na rešenje morali da čekaju duže. Član UO PIO fonda Dragoslav Đukanović kaže da gledano statistički 92 odsto... »

Kurs dinara 118,22

Kamatica pre 3 dana
Zvanični srednji kurs dinara iznosiće danas 118,22dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru biti na istom nivou kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou jači za 4,0 procenta. Od početka godine dinar je ojačao za 0,2... »

Država sama vraća pogrešno uplaćen novac

Kamatica pre 3 dana
Firme u Srbiji koje su pogrešno uplatile novac za naknade ili su uplatile više novca, počev od 2015. godine, mogu da računaju da će im on biti vraćen. Agencija za privredne registre, a na osnovu člana 4. Pravilnika o praćenju i načinu povraćaja više ili pogrešno uplaćenih sredstava, po... »

Ko su članice YUTE i kolika je to garancija za putnike

Kamatica pre 3 dana
Na tržištu Srbije posluje oko 500 turističkih agencija, a od tog broja oko 60 procenata su članice Nacionalne asocijacije turističkih agencija – YUTA. Prema njihovim podacima 80 posto svih putovanja obavlja se upravo preko njihovih članova. Sa druge strane, tačan broj „subagenata“,... »

Hotelske kompanije u Hrvatskoj ove sezone povećale cene

Kamatica pre 3 dana
Na krilima lanjskih sjajnih rezultata i sledom ulaganja u rast kvalitete, hotelske kompanije u Hrvatskoj u sezonu 2018. ulaze s većim rastom cena nego lani. Istovremeno se suočavaju sa oporavkom mediteranskih konkurenata, ove godine pritom teško mogu računati na izdašnu last minute prodaju koja... »

Uzgoj jagoda u zatvorenom prostoru donosi dobru zaradu

Kamatica pre 3 dana
Uzgoj jagoda u zatvorenom prostoru je veoma atraktivan posao koji može da se radi uz pomoć članova porodice. Biljana Vladisavljević iz sela Radenković kaže da njima može sama da se bavi, i da nema mnogo mašinerije, sve obavlja ručno. Prošlogodišnje dobro iskustvo podstaklo je da se jagodi... »

Kim čvrsto predan sastanku s Trumpom 12. lipnja

SEEbiz  pre 9 sati  još 18 povezanih

Đere izgubio u prvom kolu Rolan Garosa

Politika  pre 51 minuta  još 14 povezanih

Noćna mora: Salah propušta Mundijal?

Mozzart sport  pre 17 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.