Kamatica

NBS objavila: Cene bankarskih usluga neće rasti idućih godinu dana

Kamatica pre 13 sati
Tabaković je dodala da je Izvršni odbor NBS danas doneo dve odluke koje se tiču bankarskih usluga, a koje će dodatno zaštititi životni standard građana. Naglasila je da će banke ubuduće biti obavezane da centralnoj banci unapred najave nameru da… »

"Nema više letova za 10 evra"

Kamatica pre 14 sati
O’Liri je za britanske medije rekao da očekuje da će cena leta u proseku rasti oko deset evra u narednih pet godina. On je izrazio nadu da će, iako rast cena goriva utiče na cene avionskih karata Rajanera i na prihode u kućnom budžetu, broj… »

Akcize na pojedine naftne derivate smanjene za 10%

Kamatica pre 12 sati
Odluka je doneta imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i… »

Padaju cene tri plemenita metala

Kamatica pre 17 sati
Cena zlata je skliznula na današnjem trgovanju u Aziji, pošto su investitori procenjivali kakav bi uticaj moglo da ima hlađenje inflacije u SAD na buduće odluke Federalnih rezervi o monetarnoj politici. Zlato je prvo skočilo u sredu nakon što je… »

"Centralne banke širom sveta mogu da upadnu u klopku"

Kamatica pre 14 sati
Centralni bankari bi se mogli uhvatiti u zamku pokušavajući da normalizuju monetarnu politiku, rekao je ekonomista Nurijel Rubini, poznat i kao "Doktor propast", zbog njegovih sumornih, ali najčešće ispravnih prognoza. "Svetska ekonomija prolazi kroz… »

Ethereum izveo finalno testiranje pred jedan od najvažnijih događaja u dosadašnjoj istoriji kriptovaluta

Kamatica pre 13 sati
Od svog nastanka pre gotovo deset godina, ethereum se rudario kroz takozvani model dokaza rada. Uključuje složene matematičke jednačine za čije rešavanje se utrkuje ogroman broj mašina i zahteva obilje energije. Rudarenje bitkoina sledi sličan… »

"Građani da ne razmišljaju o fiksnoj i varijabilnoj kamati, već da se ne prezaduže"

Kamatica pre 17 sati
Iako konkretno poskupljenje varira u zavisnosti od uslova kreditiranja (veličine kredita, roka otplate, konkretne kamate koja je odabrana), kako nam pričaju sagovornici njihove rate su od avgusta veće od 500 dinara do 1.500 dinara, mada postoje i… »

Dva minuta za povoljniji kredit: Sve što treba da pitate bankare kako biste prošli jeftinije

Kamatica pre 11 sati
Kredit je obaveza, a dug je zao drug, kako voli da kaže naš narod. Ukoliko imate ove dve stvari u vidu - onda ste prvi korak ka najpovoljnijem kreditu već napravili. Jer, svest o novcu i posedovanje finansijske inteligencije vam pomažu da imate… »

Stranci sve više tragaju za zlatom u našim krajevima

Kamatica pre 12 sati
Potraga za zlatom na našim prostorima sve je više interesantna stranim kompanijama a to pokazuje i podatak da je „Vestern Tetjan risorsiz“ (WTR), koja je 75 odsto u vlasništvu britanske firme „Arijan risorsiz“(Ariana Resources), dobila je još… »

Bolji posao - više novca: Izbor radnih mesta za četvrtak

Kamatica pre 18 sati
Kompanija: Raiffeisen banka a.d. Pozicija: Posrednik u prodaji proizvoda pravnim licima i preduzetnicima Uslovi: Minimum IV stepen stručne spreme, spremnost za obavljanje poslova posredovanja na terenu, dobre organizacione sposobnosti, komunikativnost i… »

Kamatica, najnovije vesti »