Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Ove godine 12.500 radnika na crno

Kamatica pre 45 minuta
Tokom ove godine u Srbiji je otkriveno oko 12.500 radnika na crno, što je za 40 odsto manje u odnosu na isti period lane, iako je značajno povećan broj inspekcijskih nadzora. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da je to pokazatelj da je Srbija na... »

Kako zaposliti stranca u Srbiji?

Kamatica pre 2 sata
Iako dosta naših državljana traži posao u drugim zemljama regiona, sve više stranaca se odlučuje da posao potraži u našoj zemlji, a za prvih šest meseci ove godine 4.114 stranaca dobilo je dozvolu za rad u Srbiji. Kako pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje broj izdatih dozvola... »

Dinar bez promene, kurs 118,2366

Kamatica pre 5 sati
Dinar danas vredi prema evru približno isto kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,2366 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar jeprema evruza 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,9 posto, a u odnosu na početak godine jači za 0,2 procenta.... »

Fale bolničari i građevinaci, svi će otići u Nemačku

Kamatica pre 3 sata
Vlasti u Berlinu traže čak milion novih radnika i planiraju da od početka 2019. godine uvedu niz olakšica za dobijanje radnih dozvola, a najtraženiji su upravo profesionalni vozači, medicinske sestre i zidari. Prema rečima predstavnika poslovnih udruženja, na desetine hiljada radnika iz... »

Da li je svet na pragu nove krize

Kamatica pre 4 sata
Tako je početak ove godine obeležio lančani pad pokrenut 6. februara, „crnog ponedeljka na Volstritu“, kraha koji je za sobom povukao i značajne gubitke na evropskim i azijskim finansijskim tržištima. Tada je razlog za slom bila najava američkih Federalnih rezervi da će povećati kamate... »

Bira se finansijski savetnik za prodaju dela Komercijal

Kamatica pre 24 sata
Ministarstvo finansija pozvalo je vodeće međunarodne firme da dostave Izjavu o zainteresovanosti za pružanje usluga finansijskog savetnika za pripremu i sprovođenje plana prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd u vlasništvu Republike Srbije. Rok za dostavljanje Izjave o zainteresovanosti... »

Oznake za gorivo od danas drugačije

Kamatica pre 1 dan
Na pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije o novom, jedinstvenom obeležavanju derivata. Pored 28 zemalja EU, uz Srbiju, ova direktiva primenjivaće se i u Turskoj, Norveškoj, Švajcarskoj, Islandu, Lihtenštajnu i Makedoniji, dok će se Velika Britanija... »

Dinar stabilan, kurs 118,24

Kamatica pre 1 dan
Dinar je mirovao prema evru tokom vikenda i zvanični srednji kurs danas iznosi 118,2412 dinar za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar jeprema evruna istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 1,0 posto, a u odnosu na početak... »

Oko 34 odsto mladih želi da ode iz Srbije

Kamatica pre 1 dan
Prema rezultatima istraživanja "Zašto ljudi žele da odu iz Srbije", koje je sprovela organizacija "Srbija 21" tokom juna i jula ove godine, 22 odsto građana potencijalno želi da se iseli iz Srbije, a kao motivi za iseljenje najčešće se ističu standard, bolje plaćen posao i loša situaciju... »

Štedi gde novac više vredi

Kamatica pre 22 sata
Svi znaju za novembarsku nedelju štednje, ali znate li da ona može trajati čak 76 dana? Za to se pobrinula Sberbank Srbija, pripremivši jedinstvenu ponudu štednje u evrima koja će trajati od 15. oktobra pa sve do kraja 2018. godine, uz nominalnu kamatnu stopu do 1,3 odsto za period oročenja... »

Milojević: Priča o nameštanju rezultata nas ne dotiče

Večernje novosti  pre 1 sat  još 25 povezanih

Uhapšen Beograđanin zbog požara u rezervatu Carska Bara

Vesti online  pre 5 minuta  još 20 povezanih

Srbija sa Kinom skoro devet milijardi evra investicija

Dnevnik  pre 1 sat  još 19 povezanih

Srbija bolja od Italije za prvo mesto pred polufinale SP

Politika  pre 2 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.