Kamatica

Kriza najviše pogodila mikro preduzeća, mala i srednja imala najveći rast

Kamatica pre 10 sati
Rast profitabilnosti je kod srednjih privrednih društava bio praćen rastom broja zaposlenih za 19.239 radnika, dok su mala privredna društva ostvarila bolji rezultat uz smanjenje broja zaposlenih za 5.144 radnika. Najveći pozitivan neto rezultat su… »

Ko će u Srbiji lako nalaziti posao, a kome će to biti nešto teže u budućnosti?

Kamatica pre 14 sati
Prema podacima sajta Poslovi Infostud, u godini za nama raspisano je 41.902 oglasa za zaposlenje ili 14 odsto manje nego 2019. godine. Sa druge strane, povećan je broj onih koji su bili u potrazi za prvim ili novim poslom za četiri odsto, na 228.200… »

"I pranje novca povećava cene nekretnina u Srbiji"

Kamatica pre 17 sati
Rast cena nepokretnosti je brži nego u državama u susedstvu, a nije ograničen samo na Beograd, zbog čega eksperti sugerišu da je srpsko tržište nekretnina postalo regionalno čvorište za pranje novca. "Industrija nekretnina u Srbiji zabeležila je… »

Novi zakon o akcizama: Pojeftinjuje viski, poskupljuje rakija

Kamatica pre 1 dan
To će, posledično, dovesti do pada cene viskija, ali i do poskupljenja drugih alkoholnih pića koja imaju visok udeo alkohola, a sada su opterećena nižom akcizom od 136,62 dinara. Izmene su predviđene novim Predlogom zakona o akcizama koji je 12… »

Još jedan lanac marketa širi poslovanje u Srbiji

Kamatica pre 1 dan
Naime, predstavnici trgovačkog lanca DEPPO najavili su proširenje poslovanja na srpskom tržištu. Internacionalna kompanija sa sedištem u Holandiji planira da osim Srbije pokrije ukupno šest tržišta na Balkanu. Kako su dodali, markete u Srbiji… »

U Crnoj Gori se uvodi akciza na sladoled

Kamatica pre 1 dan
To se predviđa Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama koji je utvrdila vlada u četvrtak "u cilju suzbijanja negativnih efekata koje upotreba duvanskih proizvoda, alkoholnih pića i proizvoda sa dodatkom šećera imaju na zdravlje… »

"Raste cena goriva, možemo očekivati da će tako biti i dalje"

Kamatica pre 2 dana
Tomislav Mićović iz Udruženja naftnih kompanija rekao je za Nova.rs da je povećanje rezultat rasta troškova, te da je sve podstaknuto pandemijom koronavirusa. Međutim, Goran Papović iz Udruženja potrošača kaže da proizvođači stalno traže… »

Cena srebra za godinu dana skočila 74%

Kamatica pre 2 dana
Potražnja za ovim plemenitim metalom je snažno porasla u poslednjih 12 meseci što se odrazilo i na kretanje cene srebra, koje je ove nedelje trgovano za oko 27 dolara po unci, odnosno na 74 odsto višem nivou nego pre godinu dana, kada je spot cena… »

Raspored za jun: Kad je prijava za vakcinisane i kada opet stiže novac od države

Kamatica pre 2 dana
Posle 30 evra državne pomoći, sa čijom se isplatom završava 20. maja, na red dolaze nove prijave i isplate od strane države i za penzionere i za sve ostale koji su se prijavili, a imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Srbiji. Prvi najvažniji… »

Subvencije za zamenu stolarije: poziv građanima u julu, čekaju se uslovi za rangiranje

Kamatica pre 2 dana
Mnoge opštine već su počele da se prijavljuju resornom ministarstvu za sredstva, rok za prijavu ističe 21. maja, a onda su na potezu građani. Očekivanja su da će do 10. juna biti potpisani ugovori sa opštinama, a potom slede još dva javna poziva… »

Kamatica, najnovije vesti »