Kamatica

Pogledajte novo radno vreme i pravila koja stupaju na snagu danas

Kamatica pre 3 sata
Nove mere u borbi protiv virusa korona stupaju na snagu. Jedna od tih mera u Beogradu jeste da svi objekti zatvorenog tipa do daljeg neće raditi od devet uveče do šest sati ujutru. To znači da će praktično sve prodavnice, tržni centri, ali i… »

Zaposleni će biti dužni da prijave ako im je neko u porodici zaražen

Kamatica pre 6 sati
Poslodavci do 10. avgusta da donesu plan primene mera, u skladu sa pravilnikom. Pravilnikom o preventivnim merama, za bezbedan i zdrav rad za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti propisuju se preventivne mere koje je poslodavac dužan… »

Cele penzije danas na računima

Kamatica pre 5 sati
To praktično znači da način isplate penzija koji je uveden tokom vanrednog stanja, važiti i za ovaj mesec. Za one koji penziju primaju preko tekućih računa isplata će početi danas, a za one kojima stiže na kućne adrese ili je podižu na… »

Kafa "za poneti" ne može da spasi ugostitelje

Kamatica pre 2 sata
A kod nas su propisane nove mere, a između ostalog skraćeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata. Ugostitelji kažu da je 30 odsto gostiju manje svakodnevno, i da je industrija uzdrmana. Bojan Đorđević, urednik portala Kafica kaže da su nova… »

Počeo je veliki uspon zlata

Kamatica pre 4 sata
Zlato će dostići nove rekorde zbog koronavirusa, predviđa Majkl Novograc, izvršni direktor i predsednik Galaksi digitala. "Situacija je savršena za nešto poput zlata. Federalne rezerve SAD i centralne banke širom sveta nastavljaju da štampaju… »

Danas odluka o prijemu Hrvatske i Bugarske u Evrozonu

Kamatica pre 2 sata
Hrvatska i Bugarska trebalo bi u danas da budu primljene u Evropski mehanizam za devizni kurs (ERM II), svojevrsno predvorje za ulazak u evrozonu. Odluka o tome dobila je u ponedeljak podršku radne grupe za evro, a kako se saznaje iz diplomatskih izvora… »

Kovid računi se gase 15. avgusta

Kamatica pre 6 sati
Pojedini preduzetnici sa ličnom zaradom još razmišljaju da li im se podizanje ovih 90.000 dinara isplati, jer im i dalje nije jasno da li će platiti standarnu sumu poreza i doprinosa na minimalnu zaradu koju su sebi odredili, ili će morati da ova… »

Bolji posao - više novca: Ovaj petak nudi mnoge mogućnosti za rad

Kamatica pre 7 sati
Kompanija: Forma ideale d.o.o. Pozicija: Rukovodilac službe za pravne poslove Uslovi: VSS - pravni fakultet, minimalno 3 godine iskustva na rukovodećim poslovima u okviru pravnog sektora, položen pravosudni ispit, sposobnost brze organizacije i rada… »

Referentna stopa zadržana na 1,25%

Kamatica pre 1 dan
Prethodna smanjenja referentne kamatne stope - na najniži nivo u režimu ciljanja inflacije, nastaviće da i u narednom periodu, u ambijentu visoke likvidnosti banaka, deluju na kretanja u finansijskom i realnom sektoru i doprinose očuvanju povoljnih… »

Dugo čekanje i loš kvalitet tehnike - glavni problemi online kupovine

Kamatica pre 1 dan
Mnogo toga što se do tada moglo, u vreme ograničenog vremena kretanja nije bilo moguće, a potrebe za određenim proizvodima, naravno da su postojale. Zato su se tokom vanrednog stanja mnogi građani odlučili da, poštujući mera opreza, kupuju iz… »

Kamatica, najnovije vesti »