Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Pelet isplativ, toplotne pumpe za dublji džep

Kamatica pre 11 sati
Potrošači koji u svojim domovima nemaju centralno grejanje imaju mogućnost da za zagrevanje svojih stanova ili kuća koriste takozvane obnovljive izvore energije, kao i gas, drva, ugalj itd. Stručna javnost ne spori kvalitet koje nudi tehnologija poput toplotnih pumpi i podnog grejanja, ali... »

EMS pravi novu regionalnu berzu struje

Kamatica pre 13 sati
Elektromreža Srbije potpisala je Memorandum o razumevanju o stvaranju snažne međuregionalne berze električne energije u regionu centralne i jugoistočne Evrope. Memorandum je potpisan sa tri regionalne berze i mađarskim operaterom prenosnog sistema MAVIR-om. Kako je saopšteno iz EMS-a,... »

Dinar na novom rekordu

Kamatica pre 3 dana
Dinar je ojačati prema evru za 0,1 odsto u odnosu na prethodni dan, i zvanični srednji kurs iznosi 118,3030 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je jači prema evru za 0,4 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 4,8 procenata, dok je u odnosu na vrednost sa... »

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" imaće dva ciklusa

Kamatica pre 3 dana
Prvo izvlačenje srećnih dobitnika u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"biće održano u subotu, 3. marta, u direktnom TV prenosu na Prvom programu RTS-a. Ove godine biće održana dva ciklusa, od kojih je jedan u martu, a drugi u aprilu. Prvi ciklus počinje 3. marta i ima ukupno četiri... »

Digitalne valute nisu dobro sredstvo plaćanja

Kamatica pre 3 dana
Digitalne valute nisu zamena za konvencionalni novac koji izdaju i kojim upravljaju centralne banke, izjavio je danas član Upravnog odbora Evropske centralne banke, Jens Vajdman. Digitalne valute, kao što je bitkoin, nisu dobro sredstvo plaćanja, jer se njihove vrednosti jako brzo menjaju, ocenio... »

NSZ raspisuje konkurs za subvencije za nezaposlene

Kamatica pre 3 dana
Za aktivne mere zapošljavanja ove godine će biti izdvojeno 3,65 milijardi dinara iz sredstava Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i dodatnih 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom, a javni poziv za njihovu realizaciju biće raspisan sutra, saopšteno je iz NSZ. Javni pozivi i konkursi... »

Vesti sa tržišta

Kamatica pre 3 dana
Japanski jen je ojačao na petomesečni maksimum u utorak kao reakcija rasprodaje dolara širom valutnih tržišta i usled špekulacija da bi Centralna banka Japana mogla biti blizu ponovnog pozivanja na vraćanje rekordnih nivoa monetarnih olakšica. Jen je ojačao na čak 1.1 procenat na 107.42... »

Država dokapitalizuje Aerodrom unosom nepokretnosti

Kamatica pre 3 dana
Nadzorni odbor Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) sazvao je vanrednu skupštinu akcionara za 9. mart tekuće godine, a glavne tačke dnevnog reda tiču se dokapitalizacije bez prava preče kupovine koju će sprovesti država. U cilju "proširenja prostornih kapaciteta kompanije za dalji razvoj... »

Evro danas 118,43 dinara

Kamatica pre 4 dana
Dinar je danas ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs je 118,4337 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je juče koštao 118,5791 dinara. Dinar će u odnosu na evro biti jači 4,7 odsto nego pre godinu dana, jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a... »

Wall Street porastao drugi dan zaredom

Kamatica pre 4 dana
Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi porasli drugi dan zaredom, nadoknadivši deo velikih gubitaka od prošle nedelje kada su tržište uzdrmale naznake jačanja inflacije i rast prinosa na obveznice. Dow Jones porastao je 410 bodova ili 1,70 %, na 24.601 bod, dok je S&P 500 ojačao 1,39 %, na... »

©2018 Netmark d.o.o.