Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Dinar miruje uz podršku NBS, kurs 117,9464

Kamatica pre 16 sati
Narodna banka Srbije je kupila na međubankarskom deviznom tržištu još 30 miliona evra, tako da dinar miruje prema evru na približno istom nivou kao juče, i zvanični srednji kurs iznosi 117,9464 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je kupila od početka godine na... »

Nema više skrivenih troškova u ceni aranžmana

Kamatica pre 10 sati
Novi zakon o turizmu obavezuje agencije na pošteniji odnos prema putnicima, ali i propisuje depozite kao uslov dobijanja licence, što je mnoge zabrinulo. Turističke agencije više neće moći da nude ili reklamiraju aranžmane po jednoj, a da ih naplaćuju po drugoj ceni, budući da su mnoge od... »

Uskoro video-veze, bez odlaska u banku

Kamatica pre 14 sati
„Naša očekivanja su da bi u narednih nekoliko nedelja, od finansijskih institucija, mogli da dobijemo prvo obaveštenje o nameri da uspostave poslovni odnos sa klijentima i putem video-veze, bez odlaska u banku“, kažu za Kamaticu u Narodnoj banci Srbije (NBS). Od tog momenta, pa dok zvanično... »

Devizne rezerve NBS veće za 1,6 milijardi evra!

Kamatica pre 9 sati
Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) uvećane su za godinu dana za čak 1,6 milijardi evra. One su na kraju februara iznosile 11,398 milijardi evra, u odnosu na prošlogodišnjih 9,791 milijardi evra. U odnosu na januar ove godine, devizne rezerve su porasle za 51,9 miliona evra. - Centralna... »

Odobrenje lizinga na licu mesta i kredita

Kamatica pre 11 sati
Banca Intesa i Intesa Leasing predstaviće svoje ponude za kupovinu vozila posetiocima 54. Salona automobila u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 31. marta. Kako bi kupovinu vozila učinila maksimalno brzom i jednostavnom i svojim klijentima obezbedila unapređeno korisničko iskustvo,... »

Srbija među najskupljim zemljama po ceni gigabajta

Kamatica pre 12 sati
Srbija se nalazi na 102. mestu sa prosečnom cenom mobilnog interneta od 4.25 evra po gigabajtu, dok među zemljama bivše SFRJ važi za skuplju zemlju, pokazalo je istraživanje britanskog portala cable.co.uk. Od Srbije skuplja je jedino Hrvatska sa prosečnom cenom od 4.30, dok je Slovenija... »

Kada se stabilizuje cena šećera, razmišljaćemo o Srbiji

Kamatica pre 13 sati
Tek kada se stabilizuje cena šećera razmotrićemo planove o daljem širenju, najavljuje direktor za finansijske poslove austrijskog koncerna Agrana Štefan Bitner. Austrijski proizvođač šećera planirao je, pre pada cene šećera na svetskim tržištima, da uđe na tržište Srbije. "Aktuelna... »

Kamate na dozvoljeni minus u bankama od 21 do 48 odsto

Kamatica pre 15 sati
Narodna banka Srbije je objavila uporednu listu naknada 14 najznačajnijih platnih usluga za građane i 18 platnih usluga za pravna lica i preduzetnike, pošto je stupila na snagu odredba Zakona o platnim uslugama. Cilj Narodne banke bio je da građani mogu da uporede sve tarife koje banke... »

Dinar danas bez promene, kurs 117,9290

Kamatica pre 1 dan
Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,9290 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Današnji kurs dinara prema evru je najjači u ovoj godini, a najslabiji je zabeležen 29. januara, kada je jedan evro koštao 118,4940 dinara. Dinar će... »

Imamo novi adut - žuta malina zameniće naše crveno zlato

Kamatica pre 2 dana
Sadnice žute maline sve su traženije na domaćem tržištu, kažu Radovanovići iz ivanjičkog sela Radaljeva. "Žuta malina", zellow king, je remotantna sorta maline, srednje krupnih plodova i u nižim predelima Srbije na branje stiže oko 15. jula, a u višim oko 25. jula. "Plodovi su pogodni za... »

©2019 Netmark d.o.o.