Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Nova Sberbank ekspozitura u novoj 2019. godini

Kamatica pre 6 sati
Sberbank Srbija 2019. godinu počela je s još jednom novinom za klijente – novom, modernom ekspoziturom u Beogradu, na ekskluzivnoj lokaciji u ulici Starine Novaka 29. Prateći zahteve tržišta i idući u korak s najsavremenijim bankarskim trendovima, Sberbank Srbija u novoj ekspozituri... »

Porez na prihod od seoskog turizma uvodi se od 1. jula

Kamatica pre 12 sati
Svi koji rade u seoskom turizmu od 1. jula ove godine moraće da plaćaju porez na prihod koji ostvare od pružanja ugostiteljskih usluga. Obveznici poreza na dohodak postaće svi oni koji se bave seoskim turizmom u objektima domaće radinosti, što se odnosi na salaše, etno-sela i slične... »

Domaća valuta miruje, kurs evra danas 118,37 dinara

Kamatica pre 13 sati
Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru kao i u petak i zvanični srednji kurs iznosi 118,3695 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou jači za 0,1 odsto, a od početka ove godine je u padu za 0,1... »

Stranci lakše do PDV

Kamatica pre 11 sati
Strani turisti koji kupuju u prodavnicama u Srbiji od ove godine imaju pravo na povrat PDV za pazar u iznosima već od 100 evra. Izmene Zakona o PDV koje ovaj iznos spuštaju sa do sada minimalnih 150 evra, primenjuju se od 1. januara. Ministar finansija Siniša Mali najavljuje dalje korake u... »

Korisnici u Srbiji ne trguju dovoljno preko interneta

Kamatica pre 7 sati
Broj korisnika koji poručuju robu i usluge putem interneta u Srbiji je, u poslednjih osam godina, porastao oko 13 odsto, a s druge strane, procene su da više od polovine korisnika interneta u Srbiji nikada nije onlajn trgovalo. To je rečeno na sastanku radne grupe Ministarstva trgovine čiji je... »

10 saveta kako preživeti najduži mesec u godini

Kamatica pre 8 sati
Za januar kažu da je najduži mesec, jer su troškovi veliki zbog proslava i kupovine poklona. Plata ponekad treba da potraje i duže nego što je uobičajeno, jer "legne" ranije. Iako su trgovinski lanci nudili razne akcije, većina građana mora da pribegne raznim akrobacijama sa kućnim... »

Duplo više stambenih kredita, a cena novogradnje raste

Kamatica pre 9 sati
Nakon kraha finansijskog tržišta u svetu 2008. koji nije zaobišao ni Srbiju, u zemlji se godinama ipak gradi sve više stanova. Vrednost stambenih kredita je u protekle četiri godine više nego udvostručena. U Narodnoj banci Srbije kažu za Tanjug da je u poslednje dve godine primetan oporavak... »

Dinar bez promene, kurs 118,38

Kamatica pre 3 dana
Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,3800 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je jači prema evru za 0,1 odsto nego pre mesec dana, na godišnjem nivou ima nepromenjenu vrednost, a u odnosu na početak godineslabiji za 0,2 procenta.... »

Građani koji ne uplate doprinose u roku gube osiguranje

Kamatica pre 3 dana
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije je saopštio da je izmenama zakona o PIO predviđeno da građanima koji se samostalno uključuju u obavezno osiguranje, a ne plate doprinos u roku od šest meseci od dana dospelosti, prestaje svojstvo osiguranika. Rok dospelosti je... »

Prijavilo se oko 6.000 štediša iz bivših republika SFRJ

Kamatica pre 3 dana
Oko 6.000 starih štediša i njihovih naslednika traži svoj novac položen kod domaćih banaka i njihovih filijala u bivšim republikama. Broj onih kojima država Srbija treba da isplati stara potraživanja još nije konačan, jer rok za prijavu još traje. Konačan datum do kada mogu da podnesu... »

Raonić ubedljiv protiv Zvereva

Politika  pre 7 sati  još 32 povezane

Haradinaj bez odgovora da li će takse biti ukinute

RTV  pre 12 sati  još 21 povezana

Reporteri bez granica:klima za medije u Srbiji se pogoršava

Novi magazin  pre 2 sata  još 13 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.