Kamatica » Vesti dana

http://www.kamatica.com

Kamatica

Policija će uskoro znati da li ste koristili mobilni tokom vožnje

Kamatica pre 5 dana
Policijske snage Hempšira i Tajms Velija prve koriste novu tehnologiju koja može odrediti koliko automobila na deonici imaju telefone koji se koriste bez slušalica i hends-fri opreme, prenosi Blumberg. Kada uređaj, koji je izradila tehnološka firma "Vestkotek", uoči telefon koji se koristi, on... »

Arapi kupuju hiljade hektara obradive zemlje po Srbiji

Kamatica pre 5 dana
Ovom je arapska kompanija postala vlasnik 12.000 hektara oranica u Srbiji i ušla u grupu vodećih domaćih zemljoposednika. Kako je nedavno objavljeno u rešenju o koncentraciji dve kompanije koje je izdala Komisija za zaštitu konkuencije, glavni konkurentni Arapa su sada Matijević Agrar sa oko... »

I Kragujevac dobio svoj "Bus plus" - eKG

Kamatica pre 5 dana
Od 1. maja počinje potpuna implementacija novog sistema i na snagu stupaju nove cene. U opticaju će biti eKG kartice, dok će oni koji se ipak odluče na kupovinu karte kod vozača morati da izdvoje znatno veći iznos novca. Kompanija Apex Solution Technology pobedila je na tenderu Gradske... »

Beograd "časti" komunalce sa 41.800 dinara

Kamatica pre 6 dana
On je, posle sastanka sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata komunalnog sistema grada, istakao da će se na sledećoj sednici Skupštine grada ustanoviti Dan komunalne delatnosti grada Beograda, navodi se u saopštenju gradske uprave. Jedna od tema razgovora bila je i obaveza koju je... »

Bugarska pošta više ne šalje pakete u Britaniju

Kamatica pre 6 dana
Prema rečima jedne stanovnice grada, svake godine za Uskrs ona šalje paket svojim rođacima u Englesku, ali ove godine, kada je došla da pošalje poklone, radnici kurirske službe su joj rekli da je to nemoguće. Ona je navela da su je odbili u drugim kompanijama u koje je išla. Jedna od... »

Kiša pala u poslednji čas, smanjiće štete u poljoprivredi

Kamatica pre 7 dana
On je za Betu rekao da je zbog suše tokom marta 50 odsto pšenice bilo ugroženo i preskočilo je neke faze bokorenja, pa će i prinosi prema sadašnjoj proceni, biti manji 20 do 30 odsto. "Pšenica ne samo da je bila 'žedna' nego i 'gladna' jer zbog nedostatka vlage mineralno đubrivo nije moglo... »

Dogovor oko "švajcaraca": Trošak snose svi građani?

Kamatica pre 7 dana
Ovaj list navodi da će se danas na stolu naći prečišćen predlog leks specijalisa, oko kojeg su se usaglasili država, bankari i dužnici. Na papiru je ponuda u kojoj će država učestvovati u trošku sa 15 odsto pokrivene glavnice, banke „opraštaju“ između 22 i 23 odsto, a dodatno... »

Dinar stagnira, kurs danas 118,0283

Kamatica pre 7 dana
Dinar jeprema evruna istom nivou kao pre mesec dana, na godišnjem nivou jejači za 0,2 odsto, a u odnosu na početak godine za 0,1 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas stagnirao na 104,6814 dinara za dolar. Dinar je prema dolaru jači za 0,2 odsto na mesečnom nivou, na godišnjem... »

Srbiji u 2019. ne preti nova kriza

Kamatica pre 6 dana
Ono što predstoji je ograničeno usporavanje privrednog rasta uz dalje pogoršanje nekih makro indikatora (poput trgovinskog deficita), prognoziraju autori Kvartalnog monitora koji izdaje Fondacija za razvoj ekonomske nauke pri Ekonomskom fakultetu. Možda još više od uočenih nepovoljnih... »

Da li Srbija treba da legalizuje prostituciju?

Kamatica pre 7 dana
Sve u svemu, možda ova vest i ne bi bila toliko neobična za državu u kojoj živimo, ali je nas na Kamatici podstakla da razmišljamo o jednom drugom pitanju – da li bi Srbija trebala da legalizuje prostituciju? Ova tema može da bude sagledana iz više uglova, a pošto smo mi finansijski portal... »

©2019 Netmark d.o.o.