Kamatica

Bolji posao - više novca: Prva ponuda poslova ovog decembra

Kamatica pre 4 dana
Kompanija: Copy planet Pozicija: DTP operater Uslovi: Minimum IV stepen obrazovanja, poznavanje rada na računaru, osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u radu sa grafičkim programima, poželjno iskustvo iz oblasti štampe, poželjno iskustvo u radu… »

Putarina na istočnom kraku Koridoda 10 od danas je 410 dinara

Kamatica pre 4 dana
Naplatne stanice Pirot istok, Pirot zapad, Bela Palanka, Niš Malča, Niš sever, Niš jug i Merošina biće puštene u rad 1. decembra, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije. Takođe, u nedelju će početi da se primenjuje zatvoreni sistem naplate… »

Dajmler ukida 10 hiljada radnih mesta

Kamatica pre 4 dana
Šef osoblja Vilfrid Port izjavio je da će broj radnih mesta koji se smanjuje biti petocifren, prenosi BBC. Kompanija je saopštila da automobilska industrija prolazi kroz "najveću transformaciju u istoriji" i da potreba ka mobilnosti koja ne sadrži… »

Sindikati traže izmene agencijskog zapošljavanja

Kamatica pre 5 dana
Amandmanima se traži da se ograniči broj angažovanja agencijski zaposlenih na deset odsto u odnosu na ukupan broj zaposlenih kod poslodavca korisnika, kako bi se sprečile zloupotrebe. Predviđeno je i da se uvede solidarna odgovornost poslodavca… »

Ovo se zove strah od "oflajna"

Kamatica pre 4 dana
Računi operatera telefonije i internet provajdera plaćaju se u Austriji pre obdaništa, kirije ili lekarskih računa. Najveći broj Austrijanaca strahuje, kako proizilazi iz istraživanja, od hladnoće u sopstvena četiri zida i "oflajna". Više od… »

Industrijska proizvodnja pala za prvih 10 meseci

Kamatica pre 5 dana
U oktobru je industrijska proizvodnja bila veća za 0,5 odsto u odnosu na isti mesec 2018. godine i veća za 10,5 odsto u odnosu na prošlogodišnji prosek. Posmatrano po sektorima, u oktobru je prerađivačka industrija imala rast od 1,5 odsto, u… »

Amazon nestaje: Iskrčeno 10 hiljada kvadratnih kilometara šuma

Kamatica pre 5 dana
Još veći porast, za 74,5 odsto, beleži se kod krčenja šume na urođeničkim područjima u godinu dana, ističe Državni institut za svemirska istraživanja. Najveća tropska šuma u svetu izgubila je ukupno 10.100 kvadratnih kilometara u godinu dana… »

Upoznajte kineskog milijardera koji stoji iza hit aplikacije TikTok

Kamatica pre 5 dana
Njegov pogled na mladenačke trendove i pionirsku upotrebu veštačke inteligencije katapultirao je taj proizvod do globalnog uspeha - u saradnji sa cenzorima u Kini. Pekinška inovativna kompanija "Bajtdens", čiji je vlasnik Džangang Jiming, vlasnik je… »

Jednostavna stvar kojom poslodavci mogu da povećaju produktivnost radnica

Kamatica pre 5 dana
Naučnici sa Univerziteta u južnoj Kaliforniji utvrdili su da su žene bile uspešnije u verbalnim i matematičkim zadacima u toplijim kancelarijama. Kod muškaraca se obavljanje istih zadataka popravilo na nižim temperaturama, no kod njih je veza… »

Dobrovoljni penzijski fondovi uvećali imovinu za 3,3%

Kamatica pre 5 dana
Ukupna neto imovina fondova u trećem tromesečju iznosila je 43,5 milijardi dinara, a najviše, 78,6 odsto, imali su uloženo u državne obveznice, dok je prosečna ročnost sredstava uloženih u državne dužničke instrumente iznosila 3,8 godina. Na… »

Kamatica, najnovije vesti »