Beograd: Gradska skupština 26. septembra o partnerstvu za Vinču i javne garaže

Beta 22.09.2017

Odbornici Gradske skupštine u Beogradu razmatraće u utorak, 26. septembra dodelu ugovora francusko japanskom konzorcijumu za uređenje deponije u Vinči i predlog odluke o javno-privatnom partnerstvu za igradnju četiri podzemne garaže u Beogradu.

Na dnevnom redu sednice je predlog rešenja "o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu Grada u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada", najavila je danas gradska uprava.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva za izgradnju podzemnih garaža, navodi se u dnevnom redu sednice.

Grad je odlučio 30.avgusta da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča dodeli, na 25 godina, francusko-japanskom konzoricjumu "The Consortium of SUEZ Groupe SAS & I-Environment Investments limited".

Taj konzorcijum je ponudio cenu koja predstavlja godišnja projektna plaćanja u iznosu od 38.278.900 evra sa porezom na dodatu vrednost, saopštila je tada gradska uprava

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je ranije saopštio, kako su preneli mediji, da se traži partner koji će izgraditi četiri podzemne garaže u cetru Beograda i da je vrednost investicije između 40 i 45 miliona evra.

Pred odbornicima će biti i predlog master-plana razvoja saobraćajne infrastrukture Beograda – "SMART plan" iz 2017. i predlog odluke o uspostavljanju saradnje Beograda i Seula.

Odbornici će razmatrati i izmene odluka o podizanju spomenika Stefanu Nemanji i o Nagradi Grada Beograda.

Skupština grada će odlučivati i o dva plana detaljne regulacije za delove opština Zemun i Čukarica, kao i o izmeni i dopuni plana detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac na Starom gradu.

Odbornici će se izjasniti i o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnog preduzeća "Putevi Beograda", a po skraćenom postupku odlučivaće i o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad.

(Beta, 09.22.2017)

Vinča »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »