SDA Sandžaka najavila krivičnu prijavu protiv Nebojše Stefanovića

Beta 02.10.2017

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je danas krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića zbog njegovih izjava o ubistvu mladića u Tutinu.

SDA Sandžaka je  pozvala građane da "nezadovoljstvo i protest izraze na miran i dostojanstven način, da ne nasedaju na provokacije" ministra, "kako ovaj slučaj ne bi bio zloupotrebljen za izazivanje međunacionalne netrpeljivosti".

Ta stranka čiji je lider Sulejman Ugljanin, u saopštenju je navela da je Stefanovićeva izjava od 1. oktobra imala za cilj da se "opravda ovo svirepo ubistvu" od strane pripadnika srpske policije.

Stefanović je juče izjavio da je u toku istraga u vezi sa slučajem u Tutinu kada su policajci ranili mladića u akciji sprečavanja ilegalne trgovine, koji je ubrzo nakon toga preminuo, navodeći da je zakonska obaveza policajaca da reaguju i da "uzvrate vatru" kada neko puca na njih i kada im je život ugrožen.

SDA Sandžaka je u saopštenju to što se dogodilo u Tutinu nazvala "hladnokrvnim i profesionalno izvedenim zločinom".

To je "rezultat dugogodišnjeg tolerantnog odnosa državnih organa Srbije prema zločinima izvršenim u Sandžaku u zadnje tri decenije, za koje niko nije adekvantno kažnjen, a pri čemu su žrtve bili Bošnjaci", navela je ta straka.

SDA SAndžaka je zatražila od MUP-a, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o smrti Fahrudina Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene obdukcije.

(Beta, 10.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »