Rat u Ukrajini: Žestoka noćna raketiranja na jugu Ukrajine: Oboren Mi-24 kod Harkova; Ranjeni američki plaćenici (foto/video)

Večernje novosti 27.04.2022  |  Novosti online
Rat u Ukrajini: Žestoka noćna raketiranja na jugu Ukrajine: Oboren Mi-24 kod Harkova; Ranjeni američki plaćenici…

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 63. dan. Generalni sekretar UN Antonio Gutereš se juče sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, i rekao je da je neophodno stvoriti uslove za dijalog o Ukrajini i prekid vatre. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da Rusija nema pravo da pretvara nuklearnu energiju u oružje i da "ucenjuje svet upotrebom nuklearnog oružja".

Foto AP Na Ukrajini je da odluči da li će preduzeti vojne akcije van svojih granica, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken. podkomitetu američkog Senata za državne, inostrane operacije i srodne aktivnosti. U toku je plan za evakuaciju civila iz železare Azovstal u Marijupolju, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres. Kako prenosi Bi-Bi-Si, on je dodao da je to veoma složena operacija sa kojom se u principu složio ruski predsednik

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »