Rat u Ukrajini: Oboreno 13 raketa iznad Izjuma, ruske snage napreduju; Američki plaćenici stradali u sukobu sa Čečenima (foto/video)

Večernje novosti 15.05.2022  |  Novosti online
Rat u Ukrajini: Oboreno 13 raketa iznad Izjuma, ruske snage napreduju; Američki plaćenici stradali u sukobu sa Čečenima…

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 80. dan. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Foto AP Ranije je BDK oštećen kao rezultat raketnog napada snaga kijevskog režima, ali je odmah povučen iz pogođene oblasti i poslat u Sevastopolj. Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je kolegi iz Ukrajine o pregovorima sa Šojguom, preneo je Pentagon. Ranije je portparol američkog Ministarstva odbrane DŽon Kirbi izvestio da je ministar Ostin pozvao Šojgua na hitan prekid vatre u Ukrajini i ukazao na važnost održavanja komunikacionih linija. Foto:

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »