Obeležena slava Grada velikog srca Gradonačelnik Đurić: Naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija (foto)

Alo 16.11.2022
Obeležena slava Grada velikog srca Gradonačelnik Đurić: Naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog…

Slava Grada Novog Sada – Đurđic svečano je obeležena u prisustvu brojnih gostiju u Gradskoj kući. Domaćin, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić učestvovao je u ceremoniji sečenja slavskog kolača i blagosiljanja slavskog žita. Ceremoniji je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop novosadski i bački, somborski i segedinski gospodin dr Irinej, a verski obred je održao Episkop valjevski gospodin Isihije uz sasluženje novosadskih sveštenika.

– Kao što svaki dom ima svog zaštitnika, tako i naš grad, naša velika porodica, ima svog zaštitnika Svetog Georgija. Gradska kuća je suviše mala da primi sve kojima je Novi Sad u srcu, različitih jezika i veroispovesti, ali iste namere – da rade najbolje za svoj grad. Neka nas ta ljubav i sloga i ubuduće ujedinjuju, jer samo takvi smo jači i spremniji za sve izazove. Na ovaj veliki praznik za nas Novosađane, želim da poručim da nam je Đurđic snažan duhovni temelj

Novi Sad »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »