U Ukrajini racije i po barovima, na meti muškarci koji se nisu odazvali regrutaciji u vojsku

Beta pre 6 sati

Ukrajinska vojna policija izvršila je racije širom Kijeva proveravajući dokumenta o vojnoj registraciji, a muškarci koji se nisu odazvali na odsluženje su pritvarani, javili su danas lokalni mediji.

Prema pisanju medija, službenici su se pojavili sinoć u kijevskoj Palati sportova nakon koncerta ukrajinske rok grupe Okean Elzi.

Racije su izvršene i po tržnim centrima, restoranima, barovima.Ovakve akcije nisu uobičajene u glavnom gradu i pokazuju veliku potrebu Ukrajine za novim vojnicima, piše AP.

Svi ukrajinski muškarci od 25 do 60 godina mogu biti regrutovani, a muškarcima od 18 do 60 godina nije dozvoljeno da napuste zemlju.

Lokalni izveštaji navode da su racije takođe sprovedene u klubovima i restoranima i u drugim ukrajinskim gradovima, uključujući Harkov i Dnjepar.

Ukrajina je ove godine intenzivirala mobilizaciju. Proletos je stupio na snagu novi zakon koji predviđa da oni koji ispunjavaju uslove za vojnu službu moraju da unose svoje podatke u onlajn sistem ili će biti kažnjeni.

Ukrajinska vojska je danas saopštila da je napala naftni terminal pod ruskom kontrolom u Lugansku odakle se snabdeva ruska vojska za rat.

(Beta, 12.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »