Povezane vesti

Na današnji dan grmelo je: "Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!"

Na današnji dan grmelo je: "Majku vam dečiju, nećete vi da ginete, ja ću!"

Noizz 04.05.2017
Pre 18 godina na današnji dan je poginuo potpukovnik Milenko Pavlović, komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Žrtvovao se kako bi spasao mlađeg kolegu sigurne smrti koja ga je čekala u neravnopravnoj borbi sa NATO lovcima. Bio je to njegov… »
Nećete vi da ginete, ja ću: U Valjevu obeležena 18. godišnjica herojskog podviga Milenka Pavlovića (video)

Nećete vi da ginete, ja ću: U Valjevu obeležena 18. godišnjica herojskog podviga Milenka Pavlovića (video)

BK TV 04.05.2017
Pre tačno 18 godina, na današnji dan, herojski je poginuo komandant 204. lovačko-avijacijskog puka Milenko Pavlović. Podsetimo, on je izvukao mlađeg kolegu pilota iz aviona i poleteo ka NATO avionima koji su napadali Valjevo, odletevši tako pravo u… »
Repčuga na parastosu za stradalog srpskog heroja

Repčuga na parastosu za stradalog srpskog heroja

Noizz 04.05.2017
Potpukovnik Milenko Pavlović je poginuo 4. maja 1999. godine u borbi protiv NATO avijacije. Tim povodom i u njegovu čast, grad Valjevo je upriličio svečanost na kojoj je nastupio i reper Nikola Stanoev sa svojom pesmom posvećenom Pavloviću. Upravo… »
Osamnaesta godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

Osamnaesta godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića

N1 Info 04.05.2017
U Valjevu je obeležena 18. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića (40) tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine. Potpukovnik Milenko Pavlović poginuo je 4. maja 1999. godine u 12.04 iznad Valjeva u borbenom obračunu sa avionima NATO… »
"Stradao je braneći nebo iznad Valjeva": Obeleženo 18 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića

"Stradao je braneći nebo iznad Valjeva": Obeleženo 18 godina od pogibije pilota Milenka Pavlovića

Blic 04.05.2017
Pomenom u Valjevu danas je obeleženo 18 godina od pogibije pukovnika Milenka Pavlovića, koji je poginuo braneći nebo iznad Valjeva u vazdušnom boju sa NATO avionima. Tradicionalno, kod spomenika pilotu u Bulevaru Vladike Nikolaja, Valjevo se svakog 4… »
Nećete vi da ginete, ja ću: Milenko je pre 18 godina izgovorio ove teške reči i krenuo u poslednju bitku sa NATO avionima…

Nećete vi da ginete, ja ću: Milenko je pre 18 godina izgovorio ove teške reči i krenuo u poslednju bitku sa NATO avionima…

Telegraf 04.05.2017
Pavlović je sahranjen 6. maja na Bežanijskom groblju. Za svoja dela nikada nije proglašen herojem. Posthumno je odlikovan Ordenom za hrabrost i Zlatnom letačkom značkom. Punih 18 godina prošlo je od pogibije potpukovnika Milenka Pavlovića… »

Vesti dana »