Povezane vesti

Mej: Granica Britanije i EU što manje vidljiva nakon Bregzita

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je želela da granica između Ujedinjenog kraljevstva i EU bude što manje vidljiva nakon Bregzita.
Granica između Severne Irske, koja je deo Britanije, i Republike Irske koja je članica EU, biće jedina granica između Britanije i EU, nakon što Britanija napusti blok u martu 2019. godine, rekla je Mej na zajedničkoj konferenciji... »

Mej: Granica Britanije i EU što manje vidljiva nakon Bregzita

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
LONDON: Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je želela da granica između Ujedinjenog kraljevstva i EU bude što manje vidljiva nakon Bregzita.
Granica između Severne Irske, koja je deo Britanije, i Republike Irske koja je članica EU, biće jedina granica između Britanije i EU, nakon što Britanija napusti blok u martu 2019. godine, rekla je Mej na zajedničkoj konferenciji... »

Počeo Bregzit! Prvo o uslovima "razvoda"

Mondo ponedeljak, 19. jun 2017.
Godinu dana od referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU u Briselu su počeli razgovori o organizacionim pitanjima pregovora, ali i o ključnim temema Bregzita koja se tiču prava građana, finansijskom poravnanju...
Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert Pregovori o Bregzitu počeli su tačno 362 dana od referenduma na kome su Britanci glasali o izlasku iz EU. Glavini pregovarač EU Mišel Barnije rekao je da se nada da će razgovori, koji su... »

Počeli pregovori o Bregzitu

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Počeli pregovori o Bregzitu
BRISEL, LONDON - Velika Britanija i Evropska unija počele su danas prve formalne pregovore o Bregzitu, javljaju agencije.
"Danas smo počeli pregovore o uređenom povlačenju Velike Britanije iz EU", izjavio je glavini pregovarač EU Mišel Barnije pozdravljajući državnog sekretara Velike Britanije za izlazak iz EU Dejvida Dejvisa, prenosi AFP. Barnije... »

Kurc: Ne kažnjavati London

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Kurc: Ne kažnjavati London
BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc očekuje da će pregovori o Bregzitu biti najteži pre svega u finansijskoj oblasti i upozorava da London ne treba kažnjavati zbog odluke da napusti EU.
"Nemamo ništa od toga da na kraju imamo loš odnos sa Velikom Britanijom", poručio je Kurc u izjavi austrijskom radiju. On je naglasio da bi kažnjavanjem Velike Britanije EU samu sebe kaznila i da od takvih mera niko ne bi imao... »

Počinju pregovori o Bregzitu; finansije prve na dnevnom redu

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
BRISEL, LONDON: Evropska unija i britanska vlada danas počinju pregovore o izlasku Velike Britanije iz EU, a prema diplomatskim izvorima, tokom prve runde pregovora fokus će biti na pitanjima vezanim za prava građana, finansijski dogovor, Severnu Irsku i druga pitanja, objavio je portal Politiko.
Britanski sekretarijat za Bregzit saopštio je prethodno da se očekuje da će obe faze pregovora biti usklađene, a da će se najviše razgovarati o pitanjima vezanim za sam izlazak Britanije iz EU i njenim finansijskim obavezama.... »

Danas počinju pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Velika Britanija i Evropska unija (EU) danas u Briselu zvanično počinju pregovore o istupanju te zemlje iz članstva u Uniji (Bregzit) sastankom britanskog ministra za Bregzit Dejvida Dejvisa i pregovarača Evropske komisije Mišela Barnijea.
Prva etapa pregovora, koji po planu treba da se završe do jeseni 2018, treba da se odnosi na postizanje dogovora o tri pitanja - sudbini evropskih državljana u Velikoj Britanijii posle Bregzita i Britanaca u EU, o granici sa... »

Sutra počinju pregovori o istupanju Velike Britanije iz EU

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Velika Britanija i Evropska unija (EU) sutra u Briselu zvanično počinju pregovore o istupanju te zemlje iz članstva u Uniji (Bregzit) sastankom britanskog ministra za Bregzit Dejvida Dejvisa i pregovarača Evropske komisije Mišela Barnijea.
Izvori bliski EU saopštili su da će posle razgovora Barnije i Dejvis posle podne održati konferenciju za novinare. Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019, dve godine pošto je britanska premijerka Tereza Mej... »

Sutra počinju pregovori o Bregzitu

Danas ponedeljak, 19. jun 2017.
Velika Britanija i Evropska unija (EU) u ponedeljak u Briselu zvanično počinju pregovore o istupanju te zemlje iz članstva u Uniji sastankom britanskog ministra za Bregzit Dejvida Dejvisa i pregovarača Evropske komisije Mišela Barnijea. Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019,... »
©2017 Netmark d.o.o.