Cijene nafte stabilne iznad 47 dolara

Cijene nafte stabilne iznad 47 dolara

SEEbiz ponedeljak, 19. jun 2017.
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 47 dolara, balansirajući između veće proizvodnje u Sjedinjenim Državama, Libiji i Nigeriji i nastojanja vodećih proizvođača da ograničenom opskrbom podupru tržište.
Na londonskom je tržištu cijena barela bila gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 47,54 dolara. Značajnijih promjena u cijeni nije bilo ni na američkom tržištu, gdje se barelom trgovalo po 44,89... »

Cene nafte pale četvrtu nedelju zaredom

Gde investirati ponedeljak, 19. jun 2017.
Na svetskim tržištima cene nafte su pale i prošle nedelje, već četvrtu zaredom, jer su zalihe u SAD-u i svetu i dalje velike, uprkos početku letne sezone i OPEC-ovom smanjenju proizvodnje.
Na londonskom tržištu cena barela prošle nedelje je pala 1,6 posto, na 47,37 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 2,4 posto, na 44,74 dolara. U četvrtak su cene nafte pale na najniže nivoe u šest meseci jer su... »

Cijene nafte pale četvrti tjedan zaredom

SEEbiz ponedeljak, 19. jun 2017.
NEW YORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte pale i prošloga tjedna, već četvrtoga zaredom, jer su zalihe u SAD-u i svijetu i dalje velike, unatoč početku ljetne sezone i OPEC-ovom smanjenju proizvodnje.
Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna pala 1,6 posto, na 47,37 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 2,4 posto, na 44,74 dolara. U četvrtak su cijene nafte pale na najniže razine u šest mjeseci jer... »
©2017 Netmark d.o.o.