Lekcija humanosti malog Farhada

Lekcija humanosti malog Farhada

RTS subota, 12. avgust 2017.
RTS: Lekcija humanosti malog Farhada
Gradski menadžer Goran Vesić, komesar za izbeglice Vladimir Cucić i pevačica Svetlana Ražnatović posetili su u Centru za azil u Krnjači desetogodišnjeg Farhada Nurija, migranta, humanog umetnika iz Avganistana koji je od svojih radova napravio izložbu i prikupljeni novac odlučio da donira za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića, kome je je nakon operacije tumora na mozgu potreban novac za terapiju.
Nakon svega što je prošao, mali Farhad je naglo odrastao. Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da grad želi da pokaže da ljudi koji dođu iz daleka mogu da postanu deo naše zajednice. Vesić je kupio dve slike a Farhad mu je... »

Vesić i Cucić posetili avganistanskog dečaka koji pomaže srpskom dečaku

Novi magazin subota, 12. avgust 2017.
Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas desetogodišnjeg dečaka iz Avganistana Farhada Nurija koji je od svojih radova napravio izložbu i sav prikupljeni novac odlučio da pokloni za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića kome je posle operacije tumora na mozgu potreban novac za terapije.
"Beograđanin se retko postaje rođenjem. Beograđanin se postaje duhom koji nosite u sebi. Beograđanin si ako voliš, čuvaš i poštuješ svoj grad. Beograđanin si ako voliš druge ljude i ako si solidaran sa drugima", rekao je Vesić... »

Avganistanski dečak izložbom crteža pomaže lečenje srpskog vršnjaka

Radio 021 subota, 12. avgust 2017.
U Srbiji u ovom trenutku boravi manje od 4.500 migranata, a među njima je i Farhad Nuri, desetogodišnji Avganistanac poznat i kao "Mali Pikaso" koji je organizovao izložbu svojih radova, a sav prikupljeni novac odlučio je da donira za lečenje sedmogodišnjeg Nemanje Damčevića kome je posle operacije tumora na mozgu potreban novac za terapije.
"Samo želim da se zahvalim", rekao je mali Farhad. Farhad i njegova porodica već osam meseci žive u izbegličkom kampu u Krnjači, gde je danas posetio gradski menadžer Goran Vesić. "Ja se nadam da će Fahrad i njegova porodica... »

Hvala malom pikasu: Ceca i Vesić kod Farhada

Mondo subota, 12. avgust 2017.
Goran Vesić i Ceca Ražnatović posetili su danas malog Farhada Nurija, humanog umetnika iz Centra za azil.
Foto: Mondo/Stefan Stojanović Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas desetogodišnjeg Farhada Nurija, dečaka iz Avganistana koji je od svojih radova napravio izložbu i sav prikupljeni novac odlučio da donira za lečenje... »

"Mali Pikaso" iz Avganistana pomaže bolesnom dečaku iz BG

B92 subota, 12. avgust 2017.
B92: "Mali Pikaso" iz Avganistana pomaže bolesnom dečaku iz BG
U Srbiji u ovom trenutku boravi manje od 4.500 migranata.
Dok pojedini tvrde da tražioci azila i dalje ulaze u EU preko Balkanske rute, podaci iz centara za azil to demantuju. U jednom od njih živi i desetogodišnji Avganistanac koji je nesebično pomogao svom vršnjaku iz Beograda. Pune kese, mnogo reportera i jedno... »

Ceca u humanoj misiji: Pogledajte koliko je dala za jednu sliku malog Farhada Nurija (video)

Blic subota, 12. avgust 2017.
Svetlana Ceca Ražnatović danas je u društvu gradskog menadžera Gorana Vesića posetila Farhada Nurija u Centru za azil u Krnjači.
Farhad Nuri je desetogodišni dečak iz Avganistana, a oni su na taj način podržali humanitarnu izložbu koju je taj dečak napravio od radova nastalih u izbegličkom kampu u Krnjači, a sav prikupljeni novac ustupiće za lečenje malog... »

(Kurir TV) Ceca u Krnjači s malim azilantima: Oduševljena malim slikarom iz Avganistana, otkupila mu sva dela

Kurir subota, 12. avgust 2017.
BEOGRAD - Folk diva Svetlana Ceca Ražnatović posetila je danas u Krnjači centar za azilante u kojem je smešten Farhad Nuri, 10-godišnji dečak iz Avganistana, talentovani mali slikar koji svojim radovima oduševljava Beograđane. 1 / 24 Foto: Zorana Jevtić Međutim, pored talenta za crtanje i slikanje,... »
©2017 Netmark d.o.o.