Počelo je mikročipovanje ljudi, evo i zašto

Počelo je mikročipovanje ljudi, evo i zašto

Press četvrtak, 12. oktobar 2017.
Iako su komercijalno dostupni modeli još u ranim fazama razvoja, i mogu da uskladište ograničenu količinu informacija, mikročipovi veličine zrna pirinča biće usađeni ispod kože ruku deset dobrovoljaca koji planiraju da posete tehnološki festival Pause Fest u Melburnu u Australiji.
Foto:B92.net Čipovi za VIP posetioce opremljeni su NFC tehnologijom, koja omogućava bežični prenos podataka na malim razdaljinama. Inače se, između ostalog, nalazi u pametnim telefonima. Zahvat prilikom kojeg će mikročip biti... »

Festival na Mećavniku uz podršku NIS-a

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra u organizaciji Rasta Internacionala
DRUGI Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala. Izreka našeg proslavljenog književnika, Matije Bećkovića „Kao da... »

Jesenji pozorišni festival uskoro na Mećavniku

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Jesenji pozorišni festival uskoro na Mećavniku
BEOGRAD - Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku. Izreka književnika i akademika Matije Bećkovića "Kao da živimo u međuvremenu", ovogodišnji je slogan festivala koji se odvija prema ideji osnivača da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umetnika.
"Moja želja je da se Mećavnik sve više pretvara u kulturnu instituciju, pa utoliko ta ideja da svako godišnje doba ima jedan svoj festival, zapravo je ispunjenje sna o svrsi tog prostora, slično Andrićgradu", izjavio je Kusturica... »
©2018 Netmark d.o.o.