Prvi u svetu će ukinuti keš, imaju i datum

Keš ide u prošlost: Ovo je zemlja koja prva na svetu izbacuje gotovinu iz upotrebe!

Kurir četvrtak, 12. oktobar 2017.
Trenutno se samo 18 odsto plaćanja u Švedskoj obavlja u gotovini, iako je gotovo svi prodavci prihvataju Švedska se sve više udaljava od gotovog novca u korist kartica i aplikacija za mobilna plaćanja, a sada je na putu da do 2023. godine potpuno izbaci gotovinu iz upotrebe, prema tvrdnjama jedne... »

Prvi u svetu će ukinuti keš, imaju i datum

B92 četvrtak, 12. oktobar 2017.
B92: Prvi u svetu će ukinuti keš, imaju i datum
Švedska je već prva u svetu po tome što sve više izbacuje gotov novac iz upotrebe. Sada imaju i datum - 2023. godine Šveđani će biti društvo bez gotovine.
Za pet godina, pokazuje studija, prodavnice verovatno neće ni hteti da prihvate gotovinu u toj zemlji. Studiju je radio Kraljevski institut za tehnologiju KHT u saradnji sa Školom za ekonomiju u Kopenhagenu. Dvojica vodećih... »

Švedska prva u svetu izbacuje gotovinu iz upotrebe?

Dnevnik četvrtak, 12. oktobar 2017.
KOPENHAGEN: Švedska se sve više udaljava od gotovog novca u korist kartica i aplikacija za mobilna plaćanja, a sada je na putu da do 2023. godine potpuno izbaci gotovinu iz upotrebe, prema tvrdnjama jedne studije.
Švedska bi kroz samo nekoliko godina mogla da u potpunosti postane digitalna, a gotovina više neće biti korišćena niti prihvatana u prodavnicama, prema studiji dvojice istraživača sa Kraljevskog instituta za tehnologiju (KHT) i... »

Društvo bez gotovine Ova država će prva ukinuti keš, poznat i datum

Večernje novosti četvrtak, 12. oktobar 2017.
Švedska je već prva u svetu po tome što sve više izbacuje gotov novac iz upotrebe. Sada imaju i datum - 2023. godine Šveđani će biti društvo bez gotovine
Švedska je već prva u svetu po tome što sve više izbacuje gotov novac iz upotrebe. Sada imaju i datum - 2023. godine Šveđani će biti društvo bez gotovine. - Narod neće keš, država im sprema posebnu valutu. Za pet godina, pokazuje... »

Švedska izbacuje keš iz upotrebe?

RTV četvrtak, 12. oktobar 2017.
RTV: Švedska izbacuje keš iz upotrebe?
KOPENHAGEN - Švedska se sve više udaljava od gotovog novca u korist kartica i aplikacija za mobilna plaćanja, a sada je na putu da do 2023. godine potpuno izbaci gotovinu iz upotrebe, prema tvrdnjama jedne studije.
Švedska bi kroz samo nekoliko godina mogla da u potpunosti postane digitalna, a gotovina više neće biti korišćena niti prihvatana u prodavnicama, prema studiji dvojice istraživača sa Kraljevskog instituta za tehnologiju (KHT) i... »

Ova evropska zemlja prva u svetu ukida keš, poznat i datum

Blic četvrtak, 12. oktobar 2017.
Švedska je već prva u svetu po tome što sve više izbacuje keš iz upotrebe. Sada imaju i datum - 2023. godine Šveđani će biti društvo bez gotovine.
Za pet godina, pokazuje srudija, prodavnice verovatno neće ni hteti da prihvate keš u toj zemlji. Studiju je radio državni institut za tehnologiju KTH i u saradnji sa državnom ekonomskom školom. Dvojica vodećih istraživača tvrde... »

Švedska je prva zemlja koja će izbaciti keš iz upotrebe

Nova ekonomija četvrtak, 12. oktobar 2017.
Švedska je već prva u svetu po tome što sve više izbacuje keš iz upotrebe. Sada imaju i datum - 2023. je godina u kojoj Šveđani će biti društvo bez gotovine. Za pet godina, pokazuje studija, prodavnice verovatno neće ni hteti da prihvate keš u toj zemlji. Studiju je radio državni institut za... »
©2018 Netmark d.o.o.