Merkelova poziva na smanjenje finansijske pomoći Turskoj

Merkelova poziva na smanjenje finansijske pomoći Turskoj

Dnevnik četvrtak, 19. oktobar 2017.
BRISEL: Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je reč o demokratiji i vladavini prava.
Pri dolasku na samit EU, Merkel je rekla da smatra razvoj demokratije u Turskoj "veoma negativnim, ne samo zato što su mnogi Nemci uhapšeni", preneo je AP. Ipak, nemačka kancelarka je pohvalila Tursku zbog toga što je pružila... »

Merkelova bi da zavrne slavinu: Nemačka kancelarka traži da se smanji finansijska pomoć Turskoj!

Kurir četvrtak, 19. oktobar 2017.
Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas na smanjenje finansijske pomoći koju EU pruža Turskoj kako bi je pripremila za eventualno članstvo u Uniji zbog, kako je rekla, problematičnog smera kojim se kreće Ankara kada je reč o demokratiji i vladavini prava. Pri dolasku na samit EU, Merkel... »

Merkelova i kritikuje i hvali Turke

Vesti online četvrtak, 19. oktobar 2017.
Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je Tursku za način na koji je postupala po pitanju izbeglica, ali je istakla da je jako zabrinuta zbog sloma vladavine prava i podržala je smanjenje novca koji EU daje Ankari u okviru njenog puta ka bloku.
- U uslovima naših demokratskih vrednosti, razvoj događaja u Turskoj je bio veoma negativan. Ne samo da su uhapšeni Nemci, već je čitava vladavina zakona u Turskoj krenula u pogrešnom smeru. Jako smo zabrinuti zbog toga. I ja... »

Merkel kritikuje, ali i hvali Tursku

Al Jazeera četvrtak, 19. oktobar 2017.
Njemačka kancelarka Merkel iznijela je pohvale, ali i kritike na račun Turske uoči početka samita EU-a u Briselu.
Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je danas Tursku za način na koji je postupala u vezi s izbjeglicama, ali je istakla da je jako zabrinuta zbog sloma vladavine prava i podržala smanjenje novca koji EU daje Ankari u... »
©2018 Netmark d.o.o.