Vučić:Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime

Vučić:Hvala što čuvate svoje srpsko ime i prezime

Studio B utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da čuvamo identitet Hrvata u Srbiji.
foto Tanjug Na početku obraćanja, Vučić je zahvalio svim Srbima iz Hrvatske koji su došli na skup što čuvaju svoja ognjišta, svoje porodice i svoje srpsko ime i prezime. „Srbi u Hrvatskoj su narod sa bogatom istorijom, koji je... »

Vučić na Skupštini snv-a: Uskoro poziv Kolindi da dođe u Srbiju

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Drugi dan posete predsednika Vučića Hrvatskoj
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da će uskoro uputiti poziv hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da dođe u Srbiju kako bi se prezentovali rezultati njenog poziva da on poseti Hrvatsku.... »

Vučić sumirao posetu Hrvatskoj: Najvažniji su rezultati koji će se tek videti

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije je istakao nadu da će Srbi u Hrvatskoj imati tretman kakav imaju, i kakav će tek imati Hrvati u Srbiji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Kako je naveo, reč je pre... »

Vučić o poseti Hrvatskoj: Najvažnije je ono što će uslediti

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske. Kako je naveo, reč je pre svega o položaju Srba u Hrvatskoj, što Srbiju najviše zanima.
Međutim, istakao je da se ne stidi da kaže da ga zanima i da se učini sve što je moguće da bi se poboljšao položaj Hrvata koji žive pre svega u Vojvodini. - Da čak ne merimo to u brojevima i bilo čemu drugom, ti ljudi su građani... »

Vučić: Čuvati identitet Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji

Al Jazeera utorak, 13. februar 2018.
Predsjednik Srbije zahvalio je Srbima u Hrvatskoj na očuvanju ognjišta i srpskog imena, Grabar-Kitarović poručila da je Hrvatska njihova domovina.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istaknuo je u utorak navečer u Zagrebu da ova regija počiva na miru između srpskog i hrvatskog naroda, kao i da ne postoji važniji interes, i zato će Srbija uložiti sve napore da čuva mir s... »

Mogu li se Srbi i Hrvati slagati bolje?

Sputnik utorak, 13. februar 2018.
Došao sam da razgovaram o budućnosti, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom dvodnevne posete Zagrebu, dok je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ocenila da se odnosi dveju zemalja još ne mogu nazivati prijateljskim. Moramo li se slagati bolje, želeli to ili ne, kako je poručeno tokom susreta dvoje lidera.
Da li je Vučićeva poseta napravila korak napred u odnosima? Mogu li Srbi u Hrvatskoj očekivati rešenje bar dela svojih problema? Šta je ono što se iz hrvatskog ugla vidi kao glavni kamen spoticanja za bolje odnose? Da li su dve... »

Vučić i Grabar Kitarović u SNV: Potreban nam je dijalog

N1 Info utorak, 13. februar 2018.
Potreban nam je dijalog, razgovor više nego ikad, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović poručila da je Hrvatskoj, kao članici Evropske unije, u interesu da i Srbija bude deo EU.
Izvor: N1 Vučić je zahvalio Grabar Kitarović na hrabrosti da ga pozove u posetu i najavio da će on uskoro uzvratiti poziv hrvatskoj predsednici za posetu Beogradu. "Imaćemo nekoliko meseci da radimo na toj poseti, da Kitarović... »

Vučić: Srbi, hvala vam (foto)

Mondo utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije poručio je večeras u obraćanju na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da čuvamo identitet Hrvata.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Na početku obraćanja, Vučić je zahvalio svim Srbima iz Hrvatske koji su došli na skup što čuvaju svoja ognjišta, svoje porodice i svoje srpsko ime i prezime. Srbi u Hrvatskoj, kako je nastavio, su... »

Vučić na Skupštini SNV-a: Uskoro poziv Grabar Kitarovićevoj da dođe u Srbiju

RTS utorak, 13. februar 2018.
RTS: Vučić na Skupštini SNV-a: Uskoro poziv Grabar Kitarovićevoj da dođe u Srbiju
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da će uskoro uputiti poziv hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da dođe u Srbiju kako bi se prezentovali rezultati njenog poziva da on poseti Hrvatsku. Zahvalio je Srbima u Hrvatskoj što čuvaju identitet i poručio im da je reč o narodu sa bogatom istorijom.
Aleksandar Vučić je naveo da će prilikom te posete, za čiju pripremu će imati nekoliko meseci, biti predstavljeno ono što je urađeno za pripadnike hrvatske zajednice u Srbiji. "I nećemo se stideti i kriti to od srpske javnosti,... »

Vučić na Skupštini SNV: Uskoro poziv Grabar Kitarovićevoj da dođe u Srbiju

Vesti online utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se na Velikoj Skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da će uskoro uputiti poziv hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da dođe u Srbiju kako bi se prezentovali rezultati njenog poziva da on poseti Hrvatsku.
"I nećemo se stideti i kriti to od srpske javnosti, već ćemo time da se hvalimo", naveo je predsednik napomiući da će to da znači i veću sigurnost i bolji život za Srbe u Hrvatskoj. Vučić se zahvalio Srbima u Hrvatskoj što čuvaju... »

Vučić poručio Srbima u Hrvatskoj: Hvala što čuvate svoja ognjišta, srpsko ime i prezime

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Predsednik Srbije na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras u obraćanju na skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da... »

Pupovac poručio: Srbija i Hrvatska ne smeju biti taoci loše prošlosti

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Pokazaćemo primerom kako se okreće stranica i kako se izbegava ropstvo nesposobnosti prevazilaženja stvari iz prošlosti, smatra Pupovac
Predsednik SNV Milorad Pupovac poručio je danas na Skupštini Srpskog nacionalnog Vijeća da odnosi dve zemlje ne smeju biti taoci loše prošlosti i da je u budućnosti ključan dijalog koji ničim ne sme biti pokvaren. Pupovac je... »

Počela Skupština Srpskog narodnog veća, prisustvuju Vučić i Grabar-Kitarović

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.
Velika skupština predstavlja nastavak tradicije održavanja crkveno-narodnih sabora Srba u Hrvatskoj
Velika skupština Srpskog narodnog veća (SNV), treća po redu, počela je u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski" uz prisustvo predsednika Srbije i Hrvatske, Aleksandra Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović. Na početku su intonirane... »

Pre intoniranja "Bože pravde" u Zagrebu, zapevalo se "Mi smo garda Hrvatska": Branitelji je obožavaju, a nastala je tokom rata (foto) (video)

Telegraf utorak, 13. februar 2018.
"Mi smo garda hrvatska" je hrvatska pesma nastala tokom rata u bivšoj Jugoslaviji
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je u ponedeljak sa najvišim državnim počastima. Svečani doček predsednika Srbije, uz prisustvo Garde Vojske... »
©2019 Netmark d.o.o.