Arhiva » Vesti » Srbija danas 13.02.2018

Vučić na Skupštini snv-a: Uskoro poziv Kolindi da dođe u Srbiju

Drugi dan posete predsednika Vučića Hrvatskoj

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu da će uskoro uputiti poziv hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović da dođe u Srbiju kako bi se prezentovali rezultati njenog poziva da on poseti Hrvatsku. Zahvalio je Srbima u Hrvatskoj što čuvaju identitet i poručio im da je reč o narodu sa bogatom istorijom.

Aleksandar Vučić je naveo da će prilikom te posete, za čiju pripremu će imati nekoliko meseci, biti predstavljeno ono što je urađeno za pripadnike hrvatske zajednice u Srbiji.

- I nećemo se stideti i kriti to od srpske javnosti, već ćemo time da se hvalimo - naveo je predsednik napominjući da će to značiti i veću sigurnost i bolji život za Srbe u Hrvatskoj.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Ponovo je zahvalio hrvatskoj predsednici na pozivu u vreme "kada je najlakše u Zagrebu napadati Srbe i Srbiju i kada nije mnogo teško u Beogradu na sličan način odgovarati".

Vučić se zahvalio Srbima u Hrvatskoj što čuvaju ognjišta, porodice i srpsko ime i prezime. Istakao je da je potrebno čuvati identitet Srba u Hrvatskoj, "kao što mi u Srbiji imamo obavezu i odgovornost da čuvamo identitet Hrvata u Srbiji".

- Srbi u Hrvatskoj su narod sa bogatom istorijom, koji je dao veoma značajan viševekovni politički, društveni, kulturni i naučni doprinos u izgradnji svake državne zajednice na prostoru današnje Hrvatske - poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić na Skupštini SNV

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik je naglasio da, iako smo svesni stradalničkog pečata srpskog naroda u Hrvatskoj, trebalo bi predstaviti bolju i lepšu stranu modernog identiteta.

- Svi treba da se ponosimo ćiriličkim pismom, manastirima i crkvama. Pisci, kao što je Petar Preradović, dali su veliki doprinos i hrvatskoj i srpskoj književnosti. O doprinosu Nikole Tesle našim narodima ne treba ni da govorimo. Hrvatska i Srbija treba da čuvaju identitet Srba u Hrvatskoj, kao i mi u Srbiji da čuvamo identitet Hrvata - istakao je Vučić.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.