Povezane vesti

Britanija proteruje ruske diplomate

Politika 14.03.2018
Zbog afere „Skripalj” Tereza Mej najavila i zaplenu novca koji pripadnici ruske „korumpirane elite” drže na Ostrvu. Tereza Mej naredila je najveće proterivanje ruskih diplomata u poslednjih 30 godina nakon što je Moskva odbila ultimatum da… »

Savet bezbednosti, polemika ruskog i američkog ambasadora oko slučaja Skripalj

RTS 14.03.2018
Najmoćnije telo Ujedinjenih nacija, Savet bezbednosti, zaseda u Njujorku na zahtev Velike Britanije kako bi se izneli detalji u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. SAD optužuju Moskvu da je odgovorna za… »

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna

Politika 14.03.2018
Njujork - Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji. „Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom”, rekla je Hejli posle hitnog… »

Niki Hejli: Rusija je nedvosmisleno kriva za trovanje Skripalja!

Kurir 14.03.2018
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je danas da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji. "Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom", rekla je Hejli posle hitnog sastanka… »

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje špijuna

Novi magazin 14.03.2018
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je danas da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji. "Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom", rekla je Hejli posle hitnog sastanka… »

Tereza Mej saopštila London proterao 23 ruskih diplomata

Večernje novosti 14.03.2018
Kremlj kao neprijateljski akt okarakterisao najdrastičniju britansku odluku od vremena Hladnog rata. Tereza Mej: Moskva prezrivo o pokušaju trovanja Skripalja. ODNOSI Londona i Moskve ozbiljno su zaoštreni odlukom britanske premijerke Tereze Mej da… »

"Novičok sovjetski izum, Rusija kriva za pokušaj ubistva"

B92 14.03.2018
Njujork -- U Savetu bezbednosti UN u toku je vanredna sednica na koju je pozvala Velika Britanija posle napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju. Britanski zvaničnici u UN optužili su Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke… »

Hitna sednica Saveta bezbednosti na zahtev Velike Britanije

Vesti online 14.03.2018
U Savetu bezbednosti UN počinje hitno zasedanje koje je sazvala Velika Britanija o slučaju trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja. Savet bezbednosti UN počeo je razmatranje incidenta u Solsberiju u zatvorenom formatu. Najavljeno je da će na… »

Francuska poručila Britaniji: Prvo dokazi, pa tek onda odluka o Rusiji!

Kurir 14.03.2018
Francuska je danas saopštila da želi čvrst dokaz eventualne umešanosti Rusije u trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, pre nego što preduzme bilo kakav korak u znak solidarnosti sa britanskom vladom. "Ne bavimo se političkom fantastikom. Kad… »

Kremlj se oglasio: Britanske neprijateljske akcije su provokacija bez presedana! Rusija će brzo odgovoriti!

Kurir 14.03.2018
Neprijateljske akcije Velike Britanije su provokacija bez presedana koje neće ostati bez odgovora, navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova. "Rusija će odgovoriti veoma brzo", navodi se. "Potez Britanije je ružna provokacija bez presedana koja… »

Pariz:Britanija prvo da dokaze, pa odluka o Rusiji

Mondo 14.03.2018
Francuska je saopštila da želi čvrst dokaz eventualne umešanosti Rusije u trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, pre nego što preduzme bilo kakav korak u znak solidarnosti sa britanskom vladom. Foto: AP Photo/Misha Japaridze, File "Ne bavimo… »

"Rusija će oštro odgovoriti na poteze Velike Britanije"

Vesti online 14.03.2018
Rusija će reagovati na mere koje je objavila Tereza Mej protiv naše zemlje pravovremeno, oštro i recipročno, izjavila je novinarima predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko. "Britanci su bez predstavljanja ikakvih dokaza Rusiji… »

Britanija odlučila da protera ruske diplomate

Glas Amerike 14.03.2018
Britanija je najavila niz mera protiv Rusije, među kojima i proterivanje 23 ruskih diplomata, nakon što je Moskva ignorisala zahteve Londona da objasni kako je smrtonosni nervni gas, iz sovjetskog doba, upotrebljen da bi se u engleskom gradu Salisburiju… »

Nemačka štampa: Odgovor bi Putina morao da zaboli

Vesti online 14.03.2018
London proteruje 23-je ruskih diplomata jer je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna. To je svojevrsni "test političke čvrstine", ocenjuje nemačka štampa. Premijerka Velike Britanije… »

Trovanje špijuna Lavrov: Optužbe Britanije su predstava, nećemo dozvoliti skretanje pažnje; Rusija: Uništene zalihe…

Večernje novosti 14.03.2018
Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice, kaže ministar Sergej Lavrov. Optužbe koje je Velika… »

Rusija pred diplomatskom krizom i novom kaznom od koje najviše strepe oligarsi

Blic 14.03.2018
Tereza Mej uperila je prst u Vladimira Putina i ruski državni vrh kao najverovatnije krivce za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije i postavila rok do ponoći da se Rusija izjasni o tome. Ukoliko se dokaže da Moskva… »

Uprkos diplomatskoj krizi: Velika Britanija ne planira pooštravanje viznog režima za Rusiju

Kurir 14.03.2018
Velika Britanija ne planira da pooštri kriterijume za izdavanje viza ruskim građanima, saopštila je danas ambasada Velike Britanije u Moskvi. "Ne bavimo se tim pitanjem iz te perspektive", rečeno je agenciji Tass u ambasadi. Britanska premijerka… »

„Odgovor bi Putina morao da zaboli“

Dojče vele 14.03.2018
London proteruje 23-je ruskih diplomata jer je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna. To je svojevrsni „test političke čvrstine“, ocenjuje štampa. Premijerka Velike Britanije… »

Britanci proteruju dvadeset troje ruskih diplomata

RTS 14.03.2018
Nakon napada nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, Britanija će proterati dvadeset troje ruskih diplomata, najavila je britanska premijerka Tereza Mej. Iz Rusije poručuju da je to neprijateljski čin. Tereza Mej je rekla da ruske… »

Velika Britanija protjeruje 23 ruska diplomata

Al Jazeera 14.03.2018
Zbog optužbi za trovanje špijuna Velika Britanija uvodi sankcije i najavljuje protjerivanje ruskih diplomata iz zemlje. Velika Britanija je danas saopćila kako će protjerati 23 ruska diplomata nakon što je Moskva odbila objasniti kako je nervni agens… »

Jakovenko: Odluka Velike Britanije neprijateljska

Danas 14.03.2018
Ruski ambasador u Londonu Aleksandar Jakovenko ocenio je da je današnja odluka Velike Britanije da protera 23 ruske diplomate neprijateljska i neprihvatljiva. Ambasada Rusije je saopštila da je Jakovenko pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova u Londonu… »

Velika Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Novi magazin 14.03.2018
Velika Britanija je danas saopštila da će proterati 23 ruske diplomate pošto je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji. Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske… »

Rusija nije odgovorila na zahteve Britanije - šta sada?

Vesti online 14.03.2018
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su otrovani nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters. Britanska… »

Stigao žestok odgovor: Britanija izbacuje 23 ruskih diplomata

Blic 14.03.2018
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će Velika Britanija da protera 23 ruskih diplomata, nakon napada nervnim gasom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja. Mejeva je izjavila da su diplomete, koje će imati nedelju dana da napuste zemlju… »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata! Da li Rusija sprema recipročne mere? (video)

Pravda 14.03.2018
Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka te zemlje Tereza Mej u Parlamentu. Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. To je najveća mera takve vrste u… »

Britanija proteruje ruske diplomate zbog trovanja špijuna

B92 14.03.2018
London -- Britanija je odlučila da protera više od 20 ruskih diplomata zbog slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna. Kako navode, 23 diplomate će biti proterano jer je Moskva "odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za… »

Poslednja vest: Velika Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Telegraf 14.03.2018
Rusija je već rekla da ne će odgovoriti na zahteve britanske premijerke bok ne budu dobili uzorak otrova. Velika Britanija je donela odluku da protera ruske diplomate zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala. Iz Velike Britanije će morati… »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

RTV 14.03.2018
LONDON - Britanija će proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, najavila je danas britanska premijerka Tereza Mej. Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku… »

Kako će Moskva odgovoriti: Britanija proteruje ruske diplomate

Vesti online 14.03.2018
"Britanija će proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja", najavila je danas britanska premijerka Tereza Mej. Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju… »

(Video) London prekida sve veze sa moskvom: Mejova izbacuje 23 ruskih diplomata, Rusija zapretila odmazdom!

Kurir 14.03.2018
Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da će ta zemlja proterati 23 ruskih diplomata posle trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, a dala im je rok od nedelju dana da napuste Britaniju. Proteruje se 23 od 58 diplomata, što je najveći broj u… »

Oglasio se Lavrov: Politička predstava Velike Britanije, nećemo dozvoliti!

Vesti online 14.03.2018
"Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti", izjavio je danas ruski… »

Ruska ambasada odgovara na proterivanje diplomata: To je nepravedno i neprihvatljivo!

Kurir 14.03.2018
Ruska ambasada u Londonu je saopštila povodom proterivanja ruskih diplomata iz Velike Britanije da je to "neprihvatljivo, neopravdano i kratkovido". "14. marta ruski ambasador, Aleksandar Jakovenko, pozvan je u britansko Ministarstvo spoljnih poslova gde… »

Rusija tvrdi da nema ništa s trovanjem, traži pristup Juliji Skripal

Al Jazeera 14.03.2018
Moskva je odgovorila Theresi May da nema ništa s trovanjem bivšeg špijuna i da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma. Rusko veleposlanstvo u Velikoj Britaniji planira zatražiti konzularni pristup Juliji Skripal, koja je otrovana zajedno sa svojim ocem… »

Hladni rat: Britanci proteruju 23 ruskih diplomata

Mondo 14.03.2018
Velika Britanija je odlučila da izbaci 23 ruskih diplomata i zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije. Moskva odbija ultimatume. Odnosi Velike Britanije i Rusije nisu… »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Danas 14.03.2018
Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu. Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mera ovakve vrste u… »

Britanija proteruje ruske diplomate

Radio 021 14.03.2018
Velika Britanija saopštila je danas da će proterati 23 ruske diplomate pošto je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji. Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske… »

Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja

B92 14.03.2018
Moskva -- Rusija ne prihvata "neosnovane" optužbe i ultimatume Londona koji traži objašnjenje Moskve o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, navode iz Kremlja. "Moskva ne prihvata neosnovane i neproverene optužbe i jezik ultimatuma", rekao je… »

Lavrov: Optužbe Britanije su predstava

RTV 14.03.2018
MOSKVA - Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, izjavio je danas ruski… »

Lavrov: Optužbe Britanije su politička predstava

RTS 14.03.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice… »

Britanija traži vanrednu sednicu SB UN zbog slučaja "Skripalj"

RTS 14.03.2018
Velika Britanija je zatražila vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi, kako je saopšteno u Londonu, zemlje članice obavestila o novim detaljima u vezi sa istragom oko trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke… »

Lavrov: Optužbe Britanije su predstava

Politika 14.03.2018
MOSKVA – Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, izjavio je danas… »

Lavrov: London će odgovarati zbog obmanjivanja svetske javnosti

Dnevnik 14.03.2018
Rusija će braniti međunarodno pravo, a London će morati da odgovara zbog otvorenog pokušaja grubog obmanjivanja međunarodne javnosti u slučaju trovanja Sergeja Skripalja, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa turskim… »

"Neozbiljne optužbe": Lavrov: Nema napretka u rešavanju spora sa Britanijom

Blic 14.03.2018
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Salsberiju, preneli su ruski… »

Lavrov: Rusija će odgovoriti Britaniji, ali tek kada dobijemo zvaničan zahtev iz Londona

Kurir 14.03.2018
Moskva je spremna da pruži odgovore o slučaju trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripajla, ali tek nakon zvaničnog zahteva iz Londona, rekao je ruski ministar inostranih poslova, Sergej Lavrov, dodajući da bi obe zemlje trebalo da održe… »

Bez odgovora kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku

Dnevnik 14.03.2018
LONDON: Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su otrovani nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters… »

Odgovor Moskve: Nemamo nikakve veze sa trovanjem špijuna, ne prihvatamo pretnje i ultimatume!

Kurir 14.03.2018
"Moskva nije imala nikakve veze sa trovanjem Skripalja i neće prihvatiti pretnje ili ultimatume", saopštili su danas iz Kremlja. "Pozicija Moskve u slučaju Skripalj je dobro poznata ... Moskva nije imala nikakve veze sa incidentom koji se dogodio u… »

Muk iz Moskve: Rusija se ne oglašava na ultimatum Velike Britanije

Blic 14.03.2018
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters. Britanska… »

Rojters: Rusija nije u roku odgovorila na zahtev Velike Britanije

RTS 14.03.2018
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenje o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje "Rojters". Britanska… »

Tramp i Merkelova: Rusija da pruži odgovore o trovanju agenta

Danas 14.03.2018
Američki predsednik Donald Tramp u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej rekao je da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju… »

Makron osudio trovanje špijuna i njegove ćerke

Blic 14.03.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je napad nervnim agensom u Velikoj Britaniji u kojem su otrovana dva državljana Rusije, među njima bivši dvostruki agent. "Predsednik osuđuje neprihvatljiv napad i podseća na posvećenost Francuske u borbi… »

Snažan protest Britaniji: Moskva: Neosnovane optužbe da Rusija stoji iza trovanja agenta

Blic 13.03.2018
Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja. Kako je saopštilo danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova… »

Vesti dana »