Britanija proteruje ruske diplomate

Britanija proteruje ruske diplomate

Politika sreda, 14. mart 2018.
Zbog afere „Skripalj” Tereza Mej najavila i zaplenu novca koji pripadnici ruske „korumpirane elite” drže na Ostrvu
Tereza Mej naredila je najveće proterivanje ruskih diplomata u poslednjih 30 godina nakon što je Moskva odbila ultimatum da objasni kako je vojni nervni otrov „novičok”, potekao iz Rusije, upotrebljen u napadu na dvostrukog... »

Savet bezbednosti, polemika ruskog i američkog ambasadora oko slučaja Skripalj

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Savet bezbednosti, polemika ruskog i američkog ambasadora oko slučaja Skripalj
Najmoćnije telo Ujedinjenih nacija, Savet bezbednosti, zaseda u Njujorku na zahtev Velike Britanije kako bi se izneli detalji u vezi sa trovanjem bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. SAD optužuju Moskvu da je odgovorna za napad, što Rusija odlučno demantuje.
Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je da SAD veruju da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom na Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju. "SAD veruju da je Rusija odgovorna za napad na dvoje ljudi u... »

Niki Hejli: Rusija je nedvosmisleno kriva za trovanje Skripalja!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je danas da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji.
"Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom", rekla je Hejli posle hitnog sastanka Saveta bezbednosti sazvanog na zahtev Londona. Ona je dodala da nije reč o "izolovanom incidentu". Njen... »

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje špijuna

Novi magazin sreda, 14. mart 2018.
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je danas da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji.
"Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom", rekla je Hejli posle hitnog sastanka Saveta bezbednosti sazvanog na zahtev Londona. Ona je dodala da nije reč o "izolovanom incidentu". Njen... »

Hejli: Rusija odgovorna za trovanje bivšeg špijuna

Politika sreda, 14. mart 2018.
Njujork - Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je da je Rusija odgovorna za trovanje nekadašnjeg špijuna u Velikoj Britaniji. „Mislimo da je Rusija odgovorna. SAD su apsolutno solidarne s Velikom Britanijom”, rekla je Hejli posle hitnog sastanka Saveta bezbednosti sazvanog na zahtev Londona.... »

"Novičok sovjetski izum, Rusija kriva za pokušaj ubistva"

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: "Novičok sovjetski izum, Rusija kriva za pokušaj ubistva"
Njujork -- U Savetu bezbednosti UN u toku je vanredna sednica na koju je pozvala Velika Britanija posle napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Solsberiju.
Britanski zvaničnici u UN optužili su Rusiju za trovanje Skripalja i njegove ćerke Julije. Kako navode, Moskva je kriva za pokušaj ubistva, nazivajući slučaj nezakonitom upotrebom sile na teritoriji druge članice UN. Skripalj i... »

Tereza Mej saopštila London proterao 23 ruskih diplomata

Večernje novosti sreda, 14. mart 2018.
Kremlj kao neprijateljski akt okarakterisao najdrastičniju britansku odluku od vremena Hladnog rata. Tereza Mej: Moskva prezrivo o pokušaju trovanja Skripalja
ODNOSI Londona i Moskve ozbiljno su zaoštreni odlukom britanske premijerke Tereze Mej da protera 23 ruskih diplomata posle napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju. Mejova je,... »

Hitna sednica Saveta bezbednosti na zahtev Velike Britanije

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
U Savetu bezbednosti UN počinje hitno zasedanje koje je sazvala Velika Britanija o slučaju trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja. Savet bezbednosti UN počeo je razmatranje incidenta u Solsberiju u zatvorenom formatu.
Najavljeno je da će na sednici Velika Britanija zatražiti od saveznika podršku za pripremu "međunarodnog odgovora" Rusiji. - Velika Britanija takođe je pozvala eksperte iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) da... »

Pariz:Britanija prvo da dokaze, pa odluka o Rusiji

Mondo sreda, 14. mart 2018.
Francuska je saopštila da želi čvrst dokaz eventualne umešanosti Rusije u trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, pre nego što preduzme bilo kakav korak u znak solidarnosti sa britanskom vladom.
Foto: AP Photo/Misha Japaridze, File "Ne bavimo se političkom fantastikom. Kad se elementi dokažu doći će vreme da se donesu odluke", rekao je portparol francuske vlade Benžamen Grivo na konferenciji za novinare pošto je... »

Francuska poručila Britaniji: Prvo dokazi, pa tek onda odluka o Rusiji!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Francuska je danas saopštila da želi čvrst dokaz eventualne umešanosti Rusije u trovanje dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, pre nego što preduzme bilo kakav korak u znak solidarnosti sa britanskom vladom.
"Ne bavimo se političkom fantastikom. Kad se elementi dokažu doći će vreme da se donesu odluke", rekao je portparol francuske vlade Benžamen Grivo na konferenciji za novinare pošto je britanska premijerka Tereza Mej najavila da... »

Kremlj se oglasio: Britanske neprijateljske akcije su provokacija bez presedana! Rusija će brzo odgovoriti!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Neprijateljske akcije Velike Britanije su provokacija bez presedana koje neće ostati bez odgovora, navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.
"Rusija će odgovoriti veoma brzo", navodi se. "Potez Britanije je ružna provokacija bez presedana koja podriva temelje normalnog dijaloga između naše dve zemlje. Britanska vlada je izabrala sukob sa Rusijom umesto da završi... »

"Rusija će oštro odgovoriti na poteze Velike Britanije"

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
Rusija će reagovati na mere koje je objavila Tereza Mej protiv naše zemlje pravovremeno, oštro i recipročno, izjavila je novinarima predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.
"Britanci su bez predstavljanja ikakvih dokaza Rusiji, Rusiju proglasili za krivca. Ovo je bez presedana i mislim da diplomatska praksa ne poznaje ovakav primer. Zbog toga Rusija treba da odreaguje veoma brzo, oštro i... »

Trovanje špijuna Lavrov: Optužbe Britanije su predstava, nećemo dozvoliti skretanje pažnje; Rusija: Uništene zalihe hemijskog oružja

Večernje novosti sreda, 14. mart 2018.
Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice, kaže ministar Sergej Lavrov
Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, izjavio je... »

Nemačka štampa: Odgovor bi Putina morao da zaboli

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
London proteruje 23-je ruskih diplomata jer je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna. To je svojevrsni "test političke čvrstine", ocenjuje nemačka štampa.
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej rekla je da su ruske diplomate koje imaju nedelju dana da odu iz zemlje, identifikovane kao "neprijavljeni obaveštajni zvaničnici". London optužuje Moskvu da stoji iza napada nervnim agensom... »

Rusija pred diplomatskom krizom i novom kaznom od koje najviše strepe oligarsi

Blic sreda, 14. mart 2018.
Tereza Mej uperila je prst u Vladimira Putina i ruski državni vrh kao najverovatnije krivce za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije i postavila rok do ponoći da se Rusija izjasni o tome. Ukoliko se dokaže da Moskva zaista stoji iza napada, Britanija će to smatrati... »

Britanija odlučila da protera ruske diplomate

Glas Amerike sreda, 14. mart 2018.
Britanija je najavila niz mera protiv Rusije, među kojima i proterivanje 23 ruskih diplomata, nakon što je Moskva ignorisala zahteve Londona da objasni kako je smrtonosni nervni gas, iz sovjetskog doba, upotrebljen da bi se u engleskom gradu Salisburiju otrovali bivši ruski špijun Sergej Skripal i... »

Uprkos diplomatskoj krizi: Velika Britanija ne planira pooštravanje viznog režima za Rusiju

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija ne planira da pooštri kriterijume za izdavanje viza ruskim građanima, saopštila je danas ambasada Velike Britanije u Moskvi.
"Ne bavimo se tim pitanjem iz te perspektive", rečeno je agenciji Tass u ambasadi. Britanska premijerka Tereza Mej objavila je danas da će ta zemlja proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog... »

Jakovenko: Odluka Velike Britanije neprijateljska

Danas sreda, 14. mart 2018.
Ruski ambasador u Londonu Aleksandar Jakovenko ocenio je da je današnja odluka Velike Britanije da protera 23 ruske diplomate neprijateljska i neprihvatljiva.
Ambasada Rusije je saopštila da je Jakovenko pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova u Londonu i obavešten o proterivanju. Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila da je ta mera odgovor na trovanje u Solsberiju bivšeg ruskog... »

Velika Britanija protjeruje 23 ruska diplomata

Al Jazeera sreda, 14. mart 2018.
Zbog optužbi za trovanje špijuna Velika Britanija uvodi sankcije i najavljuje protjerivanje ruskih diplomata iz zemlje.
Velika Britanija je danas saopćila kako će protjerati 23 ruska diplomata nakon što je Moskva odbila objasniti kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrijebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji, prenose... »

Britanci proteruju dvadeset troje ruskih diplomata

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Britanci proteruju dvadeset troje ruskih diplomata
Nakon napada nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, Britanija će proterati dvadeset troje ruskih diplomata, najavila je britanska premijerka Tereza Mej. Iz Rusije poručuju da je to neprijateljski čin.
Tereza Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju, preneo je AP, navodeći da je to najveće proterivanje diplomata od perioda Hladnog rata. Britanska premijerka smatra da je Rusija pokazala... »

„Odgovor bi Putina morao da zaboli“

Dojče vele sreda, 14. mart 2018.
London proteruje 23-je ruskih diplomata jer je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna. To je svojevrsni „test političke čvrstine“, ocenjuje štampa.
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej rekla je da su ruske diplomate koje imaju nedelju dana da odu iz zemlje, identifikovane kao „neprijavljeni obaveštajni zvaničnici“. London optužuje Moskvu da stoji iza napada nervnim agensom... »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata! Da li Rusija sprema recipročne mere? (video)

Pravda sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka te zemlje Tereza Mej u Parlamentu.
Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. To je najveća mera takve vrste u poslednjih 30 godina. Mejova je dodala da će ta mera “potkopati delatnost ruskih obaveštajnih službi“ u Britaniji u... »

Velika Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Novi magazin sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija je danas saopštila da će proterati 23 ruske diplomate pošto je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji.
Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske diplomate koje imaju nedelju dana da odu iz zemlje, identifikovane kao "neprijavljeni obaveštajni zvaničnici", preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas... »

Britanija proteruje ruske diplomate zbog trovanja špijuna

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Britanija proteruje ruske diplomate zbog trovanja špijuna
London -- Britanija je odlučila da protera više od 20 ruskih diplomata zbog slučaja trovanja bivšeg ruskog špijuna.
Kako navode, 23 diplomate će biti proterano jer je Moskva "odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje Skripalja u Velikoj Britaniji. Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske diplomate... »

Rusija nije odgovorila na zahteve Britanije - šta sada?

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su otrovani nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters.
Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa kontramerama.... »

Stigao žestok odgovor: Britanija izbacuje 23 ruskih diplomata

Blic sreda, 14. mart 2018.
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će Velika Britanija da protera 23 ruskih diplomata, nakon napada nervnim gasom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja. Mejeva je izjavila da su diplomete, koje će imati nedelju dana da napuste zemlju, identifikovane kao "neprijavljeni obaveštajni... »

Poslednja vest: Velika Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Telegraf sreda, 14. mart 2018.
Rusija je već rekla da ne će odgovoriti na zahteve britanske premijerke bok ne budu dobili uzorak otrova
Velika Britanija je donela odluku da protera ruske diplomate zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala. Iz Velike Britanije će morati da ode čak 23 ruskuh diplomata. Ovo je upravo objavila britanska premijerka Tereza... »

Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja

B92 sreda, 14. mart 2018.
B92: Rusija: Nemamo nikakve veze sa trovanjem Skripalja
Moskva -- Rusija ne prihvata "neosnovane" optužbe i ultimatume Londona koji traži objašnjenje Moskve o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, navode iz Kremlja.
"Moskva ne prihvata neosnovane i neproverene optužbe i jezik ultimatuma", rekao je na konferenciji za novinare Dmitrij Peskov i dodao da se Moskva nada da će "prevladati zdrav razum". Upitan da kaže da li Moskva strahuje od... »

Ruska ambasada odgovara na proterivanje diplomata: To je nepravedno i neprihvatljivo!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Ruska ambasada u Londonu je saopštila povodom proterivanja ruskih diplomata iz Velike Britanije da je to "neprihvatljivo, neopravdano i kratkovido".
"14. marta ruski ambasador, Aleksandar Jakovenko, pozvan je u britansko Ministarstvo spoljnih poslova gde je informisan da su 23 ruskih diplomata proglašeni personama non grata. Ovo posmatramo kao neprijateljsku akciju koja je u... »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

RTV sreda, 14. mart 2018.
RTV: Britanija proteruje 23 ruskih diplomata
LONDON - Britanija će proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, najavila je danas britanska premijerka Tereza Mej.
Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju, preneo je AP, navodeći da je najveće proterivanje diplomata od perioda Hladnog rata. Britanska premijerka smatra da je Rusija pokazala prezir prema... »

Kako će Moskva odgovoriti: Britanija proteruje ruske diplomate

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
"Britanija će proterati 23 ruskih diplomata nakon napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja", najavila je danas britanska premijerka Tereza Mej.
Mej je rekla da ruske diplomate imaju nedelju dana da napuste Veliku Britaniju, preneo je AP, navodeći da je najveće proterivanje diplomata od perioda Hladnog rata. Britanska premijerka smatra da je Rusija pokazala prezir prema... »

Hladni rat: Britanci proteruju 23 ruskih diplomata

Mondo sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija je odlučila da izbaci 23 ruskih diplomata i zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije. Moskva odbija ultimatume.
Odnosi Velike Britanije i Rusije nisu bili lošiji još od vremena Hladnog rata nakon Drugog svetskog rata. Britanska premijerka Tereza Mej prenela je javnosti odluke britanskih vlasti povodom trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja... »

(Video) London prekida sve veze sa moskvom: Mejova izbacuje 23 ruskih diplomata, Rusija zapretila odmazdom!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da će ta zemlja proterati 23 ruskih diplomata posle trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, a dala im je rok od nedelju dana da napuste Britaniju.
Proteruje se 23 od 58 diplomata, što je najveći broj u poslednjih 30 godina. Takođe, prekidaju se sve bilateralne posete sa Rusijom, a otkazuje se i poseta Sergeja Lavrova Britaniji. Ministri i članovi kraljevske porodice neće... »

Rusija tvrdi da nema ništa s trovanjem, traži pristup Juliji Skripal

Al Jazeera sreda, 14. mart 2018.
Moskva je odgovorila Theresi May da nema ništa s trovanjem bivšeg špijuna i da Rusija ne prihvata jezik ultimatuma.
Rusko veleposlanstvo u Velikoj Britaniji planira zatražiti konzularni pristup Juliji Skripal, koja je otrovana zajedno sa svojim ocem, bivšim špijunom Sergejom Skripalom, javio je Reuters pozivajući se na neimenovani izvor... »

Britanija proteruje ruske diplomate

Radio 021 sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija saopštila je danas da će proterati 23 ruske diplomate pošto je Moskva odbila da objasni kako je nervni agens napravljen u Rusiji upotrebljen za trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji.
Premijerka Tereza Mej je rekla da su ruske diplomate koje imaju nedelju dana da odu iz zemlje, identifikovane kao "neprijavljeni obaveštajni zvaničnici". Rusije negira umešanost u pokušaj ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta... »

Britanija proteruje 23 ruskih diplomata

Danas sreda, 14. mart 2018.
Velika Britanija će proterati 23 ruskih diplomata zbog slučaja Skripalj, saopštila je premijerka zemlje Tereza Mej u parlamentu.
Kako se navodi, ruskim diplomatama je dat rok od nedelju dana da napuste zemlju. Ovo je najveća mera ovakve vrste u poslednjih 30 godina, prenosi Sputnjik. Mejova je dodala da će ova mera „potkopati delatnost ruskih... »

Oglasio se Lavrov: Politička predstava Velike Britanije, nećemo dozvoliti!

Vesti online sreda, 14. mart 2018.
"Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
On je ponovio da nije napravljen napredak u zastoju koji je nastao sa Britanijom zbog trovanja Skripalja, a optužbe Britanije nisu ni snažne ni ozbiljne već su politička predstava koja za cilj ima da skrene pažnju međunarodnoj... »

Britanija traži vanrednu sednicu SB UN zbog slučaja "Skripalj"

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Britanija traži vanrednu sednicu SB UN zbog slučaja "Skripalj"
Velika Britanija je zatražila vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da bi, kako je saopšteno u Londonu, zemlje članice obavestila o novim detaljima u vezi sa istragom oko trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, objavilo je britansko ministarstvo spoljnih poslova na "Tviteru".
Britansko ministarstvo je dodalo da će sednica biti održana već danas, preneo je Rojters. Opoziciona Laburistička partija je na Tviteru objavila da će britanska premijerka Tereza Mej danas govoriti u parlamentu o trovanju... »

Lavrov: Optužbe Britanije su predstava

RTV sreda, 14. mart 2018.
RTV: Lavrov: Optužbe Britanije su predstava
MOSKVA - Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
On je ponovio da nije napravljen napredak u zastoju koji je nastao sa Britanijom zbog trovanja Skripalja, a optužbe Britanije nisu ni snažne ni ozbiljne već su politička predstava koja za cilj ima da skrene pažnju međunarodnoj... »

Lavrov: Optužbe Britanije su politička predstava

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Lavrov: Optužbe Britanije su politička predstava
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti.
Sergej Lavrov je ponovio da nije napravljen napredak u zastoju koji je nastao sa Britanijom zbog trovanja Skripalja, a optužbe Britanije nisu ni snažne ni ozbiljne već su politička predstava koja za cilj ima da skrene pažnju... »

Lavrov: Optužbe Britanije su predstava

Politika sreda, 14. mart 2018.
MOSKVA – Optužbe koje je Velika Britanija uputila Rusiji za trovanje otrovnim gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke su politička predstava i skretanje pažnje međunarodne zajednice koje Rusija neće dozvoliti, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je... »

"Neozbiljne optužbe": Lavrov: Nema napretka u rešavanju spora sa Britanijom

Blic sreda, 14. mart 2018.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rešavanju spora sa Velikom Britanijom kada je reč o napadu na bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripala u britanskom gradu Salsberiju, preneli su ruski mediji. On je na zajedničkoj konferenciji za... »

Lavrov: London će odgovarati zbog obmanjivanja svetske javnosti

Dnevnik sreda, 14. mart 2018.
Rusija će braniti međunarodno pravo, a London će morati da odgovara zbog otvorenog pokušaja grubog obmanjivanja međunarodne javnosti u slučaju trovanja Sergeja Skripalja, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom.
„Za Veliku Britaniju priznanje nije carica dokaza, već sumnja koju čitava međunarodna zajednica treba da prihvati. Tako neće moći. Mi ćemo braniti međunarodno pravo i ne vidimo argumente kod naših partnera“, rekao je Lavrov. „Bez... »

Lavrov: Rusija će odgovoriti Britaniji, ali tek kada dobijemo zvaničan zahtev iz Londona

Kurir sreda, 14. mart 2018.
Moskva je spremna da pruži odgovore o slučaju trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripajla, ali tek nakon zvaničnog zahteva iz Londona, rekao je ruski ministar inostranih poslova, Sergej Lavrov, dodajući da bi obe zemlje trebalo da održe razgovore o tom incidentu.
Međutim, Rusija još nije primila zahteve iz Velike Britanije u pogledu Skripalja, izjavio je u sredu ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. Prema Lavrovu, Rusija ne vidi konkretne činjenice i argumente iz Britanije o... »

Bez odgovora kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku

Dnevnik sreda, 14. mart 2018.
LONDON: Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su otrovani nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters.
Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa... »

Odgovor Moskve: Nemamo nikakve veze sa trovanjem špijuna, ne prihvatamo pretnje i ultimatume!

Kurir sreda, 14. mart 2018.
"Moskva nije imala nikakve veze sa trovanjem Skripalja i neće prihvatiti pretnje ili ultimatume", saopštili su danas iz Kremlja.
"Pozicija Moskve u slučaju Skripalj je dobro poznata ... Moskva nije imala nikakve veze sa incidentom koji se dogodio u Velikoj Britaniji", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov je dodao da Moskva ostaje otvorena za... »

Rojters: Rusija nije u roku odgovorila na zahtev Velike Britanije

RTS sreda, 14. mart 2018.
RTS: Rojters: Rusija nije u roku odgovorila na zahtev Velike Britanije
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenje o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje "Rojters".
Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da stoji iza napada, a London je dao rok Moskvi do ponoći da objasni kako je nervni gas ruske proizvodnje dospeo u Englesku ili će se u protivnom suočiti sa kontramerama.... »

Muk iz Moskve: Rusija se ne oglašava na ultimatum Velike Britanije

Blic sreda, 14. mart 2018.
Rusija nije u zadatom roku odgovorila na zahtev Velike Britanije za objašnjenjem o tome kako je nervni gas ruske proizvodnje kojim su ubijeni nekadašnji špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija dospeo u Englesku, konstatuje Rojters. Britanska premijerka Tereza Mej optužila je juče Rusiju da... »

Makron osudio trovanje špijuna i njegove ćerke

Blic sreda, 14. mart 2018.
Francuski predsednik Emanuel Makron osudio je napad nervnim agensom u Velikoj Britaniji u kojem su otrovana dva državljana Rusije, među njima bivši dvostruki agent. "Predsednik osuđuje neprihvatljiv napad i podseća na posvećenost Francuske u borbi protiv imuniteta za korištenje hemijskog oružja",... »

Tramp i Merkelova: Rusija da pruži odgovore o trovanju agenta

Danas sreda, 14. mart 2018.
Američki predsednik Donald Tramp u telefonskom razgovoru sa britanskom premijerkom Terezom Mej rekao je da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju u slučaju trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju.
„Predsednik Tramp je rekao da su SAD u potpunosti uz Veliku Britaniju i složio se da ruske vlasti moraju da pruže nedvosmislene odgovore o tome kako je došlo do korišćenja nervnog agensa“, saopštio je portparol Mejove, prenosi... »

Snažan protest Britaniji: Moskva: Neosnovane optužbe da Rusija stoji iza trovanja agenta

Blic sreda, 14. mart 2018.
Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja. Kako je saopštilo danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, s britanskom ambasadorkom razgovarao je prvi... »
©2019 Netmark d.o.o.