Povezane vesti

„Tražila od čoveka koji me je legitimisao da se predstavi, zapretio mi je rečima: ‘Ja ću odavde izaći ali vi nećete'“…

„Tražila od čoveka koji me je legitimisao da se predstavi, zapretio mi je rečima: ‘Ja ću odavde izaći ali vi nećete'“…

Nova pre 3 dana
Studenti, građani i profesori, koji su bili žrtve policijske represije na teritoriji Univerziteta u Novom Sadu u noći između 5. i 6. septembra ove godine, nakon mirnog protesta održanog u tom gradu, podelili su putem onlajn ankete svoja potresna… »
Profesori podneli tužbu zbog postupanja policije u kampusu

Profesori podneli tužbu zbog postupanja policije u kampusu

NoviSad.com pre 3 dana
Novi Sad – Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske… »
Pamtimo i tražimo odgovornost za postupanje policije u kampusu

Pamtimo i tražimo odgovornost za postupanje policije u kampusu

Ozon press pre 3 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »
Profesori podneli tužbu protiv MUP-a zbog postupanja policije u kampusu u Novom Sadu

Profesori podneli tužbu protiv MUP-a zbog postupanja policije u kampusu u Novom Sadu

Novi magazin pre 3 dana
Advokatica Miroslava Popadić, punomoćnik grupe profesora, kazala je novinarima da su postupanjem MUP-a grubo povređena prava ličnosti, dostojanstva i građanskih sloboda tužilaca. Navela je, nakon predaje tužbe, da su njihova prava garantovana Ustavom… »

N1 Info pre 3 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Novosadski profesori tužili MUP: Kršenje prava akademske zajednice i autonomije univerziteta

Novosadski profesori tužili MUP: Kršenje prava akademske zajednice i autonomije univerziteta

Radio 021 pre 3 dana
Profesori Univerziteta u Novom Sadu podneli su tužbu Osnovnom sudu u Novom Sadu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova zbog povrede prava članova akademske zajednice i autonomije univerziteta. Tužbom koju potpisuje skoro 60 profesora novosadskog… »
„Žandarmi su me udarali po leđima dok sam povraćala“: Jeziva svedočanstva građana o policijskoj brutalnosti u Novom Sadu…

„Žandarmi su me udarali po leđima dok sam povraćala“: Jeziva svedočanstva građana o policijskoj brutalnosti u Novom Sadu…

Nova pre 3 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet u saradnji sa još nekoliko organizacija izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti kojoj su, kako navode, studenti i građani bili izloženi u Novom Sadu u noći između 5. i 6… »

Nova pre 3 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Podneta tužba protiv MUP-a zbog povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Podneta tužba protiv MUP-a zbog povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Moj Novi Sad pre 3 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »
Skoro 60 profesora tuži MUP zbog kršenja autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Skoro 60 profesora tuži MUP zbog kršenja autonomije Univerziteta u Novom Sadu

In medija pre 3 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, tražeći od suda da utvrdi da je nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Pokrenut sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” o događajima u novosadskom Kampusu, profesori podneli krivične prijave…

Pokrenut sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” o događajima u novosadskom Kampusu, profesori podneli krivične prijave…

Mašina pre 4 dana
Više formalnih i neformalnih grupa okupljenih oko Slobodnog univerziteta u Novom Sadu pokrenule su sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” kojim se dokumentuje iskustvo od 5. septembra 2025. u Novom Sadu, kada su, kako se navodi na sajtu, studenti… »
Više od 60 članova akademske zajednice traži utvrđivanje povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Više od 60 članova akademske zajednice traži utvrđivanje povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Serbian News Media pre 3 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »

Danas pre 3 dana
Predstavljanje istraživanja o policijskoj brutalnosti u četvrtak u kampusu

Predstavljanje istraživanja o policijskoj brutalnosti u četvrtak u kampusu

NoviSad.com pre 4 dana
Novi Sad – Izložba i istraživanje „Svedočanstva policijske brutalnosti“, posvećeni događajima 5. septembra u Novom Sadu, biće predstavljeni u četvrtak, 30. oktobra u 19 časova u kampusu Novosadskog univerziteta. – Nakon događaja 5. septembra u Novom… »
Slobodan univerzitet pokrenuo sajt sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti

Slobodan univerzitet pokrenuo sajt sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti

Luftika pre 4 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet, u saradnji sa još nekoliko organizacija, izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti u noći između 5. i 6. septembra u Novom Sadu. To istraživanje biće predstavljeno u četvrtak… »
Izrađen sajt Svedočenja policijske brutalnosti, o nasilju nad građanima u Novom Sadu

Izrađen sajt Svedočenja policijske brutalnosti, o nasilju nad građanima u Novom Sadu

Danas pre 4 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet u saradnji sa još nekoliko organizacija izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) ;sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti kojoj su, kako navode, studenti i građani bili izloženi u Novom Sadu u noći između 5. i 6… »

Vesti dana »