Повезане вести

„Тражила од човека који ме је легитимисао да се представи, запретио ми је речима: ‘Ја ћу одавде изаћи али ви нећете'“…

„Тражила од човека који ме је легитимисао да се представи, запретио ми је речима: ‘Ја ћу одавде изаћи али ви нећете'“…

Нова 28.10.2025
Студенти, грађани и професори, који су били жртве полицијске репресије на територији Универзитета у Новом Саду у ноћи између 5. и 6. септембра ове године, након мирног протеста одржаног у том граду, поделили су путем онлајн… »
Професори поднели тужбу због поступања полиције у кампусу

Професори поднели тужбу због поступања полиције у кампусу

НовиСад.цом 28.10.2025
Нови Сад – Око 60 професора Универзитета у Новом Саду поднело је данас тужбу против Министарства унутрашњих послова Републике Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена… »
Памтимо и тражимо одговорност за поступање полиције у кампусу

Памтимо и тражимо одговорност за поступање полиције у кампусу

Озон пресс 28.10.2025
Скоро 60 професора новосадског универзитета поднело је данас тужбу против Министарства унутрашњих послова Републике Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова… »
Професори поднели тужбу против МУП-а због поступања полиције у кампусу у Новом Саду

Професори поднели тужбу против МУП-а због поступања полиције у кампусу у Новом Саду

Нови магазин 28.10.2025
Адвокатица Мирослава Попадић, пуномоћник групе професора, казала је новинарима да су поступањем МУП-а грубо повређена права личности, достојанства и грађанских слобода тужилаца. Навела је, након предаје тужбе, да су њихова… »

Н1 Инфо 28.10.2025
Око 60 професора Универзитета у Новом Саду поднело је тужбу против Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова академске… »
Новосадски професори тужили МУП: Кршење права академске заједнице и аутономије универзитета

Новосадски професори тужили МУП: Кршење права академске заједнице и аутономије универзитета

Радио 021 28.10.2025
Професори Универзитета у Новом Саду поднели су тужбу Основном суду у Новом Саду против Министарства унутрашњих послова због повреде права чланова академске заједнице и аутономије универзитета. Тужбом коју потписује скоро 60… »
„Жандарми су ме ударали по леђима док сам повраћала“: Језива сведочанства грађана о полицијској бруталности у Новом Саду…

„Жандарми су ме ударали по леђима док сам повраћала“: Језива сведочанства грађана о полицијској бруталности у Новом Саду…

Нова 28.10.2025
Академска мрежа Слободан универзитет у сарадњи са још неколико организација израдила је сајт (сведоцанства.лабс.рс) са сведочењима о полицијској бруталности којој су, како наводе, студенти и грађани били изложени у Новом Саду у… »

Нова 28.10.2025
Око 60 професора Универзитета у Новом Саду поднело је тужбу против Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова академске… »
Поднета тужба против МУП-а због повреде аутономије Универзитета у Новом Саду

Поднета тужба против МУП-а због повреде аутономије Универзитета у Новом Саду

Мој Нови Сад 28.10.2025
Скоро 60 професора новосадског универзитета поднело је данас тужбу против Министарства унутрашњих послова Републике Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова… »
Скоро 60 професора тужи МУП због кршења аутономије Универзитета у Новом Саду

Скоро 60 професора тужи МУП због кршења аутономије Универзитета у Новом Саду

Ин медија 28.10.2025
Скоро 60 професора новосадског универзитета поднело је тужбу против Министарства унутрашњих послова Републике Србије, тражећи од суда да утврди да је незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова академске… »
Покренут сајт „Сведочанства полицијске бруталности” о догађајима у новосадском Кампусу, професори поднели кривичне пријаве…

Покренут сајт „Сведочанства полицијске бруталности” о догађајима у новосадском Кампусу, професори поднели кривичне пријаве…

Машина 28.10.2025
Више формалних и неформалних група окупљених око Слободног универзитета у Новом Саду покренуле су сајт „Сведочанства полицијске бруталности” којим се документује искуство од 5. септембра 2025. у Новом Саду, када су, како се… »

Данас 28.10.2025
Више од 60 чланова академске заједнице тражи утврђивање повреде аутономије Универзитета у Новом Саду

Више од 60 чланова академске заједнице тражи утврђивање повреде аутономије Универзитета у Новом Саду

Сербиан Невс Медиа 28.10.2025
Око 60 професора Универзитета у Новом Саду поднело је данас тужбу против Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, којом се од суда тражи да утврди да су незаконитим поступањем припадника МУП-а повређена права чланова… »
Представљање истраживања о полицијској бруталности у четвртак у кампусу

Представљање истраживања о полицијској бруталности у четвртак у кампусу

НовиСад.цом 28.10.2025
Нови Сад – Изложба и истраживање „Сведочанства полицијске бруталности“, посвећени догађајима 5. септембра у Новом Саду, биће представљени у четвртак, 30. октобра у 19 часова у кампусу Новосадског универзитета. – Након догађаја… »
Слободан универзитет покренуо сајт са сведочењима о полицијској бруталности

Слободан универзитет покренуо сајт са сведочењима о полицијској бруталности

Луфтика 28.10.2025
Академска мрежа Слободан универзитет, у сарадњи са још неколико организација, израдила је сајт (сведоцанства.лабс.рс) са сведочењима о полицијској бруталности у ноћи између 5. и 6. септембра у Новом Саду. То истраживање биће… »
Израђен сајт Сведочења полицијске бруталности, о насиљу над грађанима у Новом Саду

Израђен сајт Сведочења полицијске бруталности, о насиљу над грађанима у Новом Саду

Данас 27.10.2025
Академска мрежа Слободан универзитет у сарадњи са још неколико организација израдила је сајт (сведоцанства.лабс.рс) ;са сведочењима о полицијској бруталности којој су, како наводе, студенти и грађани били изложени у Новом Саду… »

Вести дана »