Povezane vesti

„Tražila od čoveka koji me je legitimisao da se predstavi, zapretio mi je rečima: ‘Ja ću odavde izaći ali vi nećete'“…

„Tražila od čoveka koji me je legitimisao da se predstavi, zapretio mi je rečima: ‘Ja ću odavde izaći ali vi nećete'“…

Nova pre 24 dana
Studenti, građani i profesori, koji su bili žrtve policijske represije na teritoriji Univerziteta u Novom Sadu u noći između 5. i 6. septembra ove godine, nakon mirnog protesta održanog u tom gradu, podelili su putem onlajn ankete svoja potresna… »
Profesori podneli tužbu zbog postupanja policije u kampusu

Profesori podneli tužbu zbog postupanja policije u kampusu

NoviSad.com pre 24 dana
Novi Sad – Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske… »
Pamtimo i tražimo odgovornost za postupanje policije u kampusu

Pamtimo i tražimo odgovornost za postupanje policije u kampusu

Ozon press pre 24 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »
Profesori podneli tužbu protiv MUP-a zbog postupanja policije u kampusu u Novom Sadu

Profesori podneli tužbu protiv MUP-a zbog postupanja policije u kampusu u Novom Sadu

Novi magazin pre 24 dana
Advokatica Miroslava Popadić, punomoćnik grupe profesora, kazala je novinarima da su postupanjem MUP-a grubo povređena prava ličnosti, dostojanstva i građanskih sloboda tužilaca. Navela je, nakon predaje tužbe, da su njihova prava garantovana Ustavom… »

N1 Info pre 24 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Novosadski profesori tužili MUP: Kršenje prava akademske zajednice i autonomije univerziteta

Novosadski profesori tužili MUP: Kršenje prava akademske zajednice i autonomije univerziteta

Radio 021 pre 24 dana
Profesori Univerziteta u Novom Sadu podneli su tužbu Osnovnom sudu u Novom Sadu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova zbog povrede prava članova akademske zajednice i autonomije univerziteta. Tužbom koju potpisuje skoro 60 profesora novosadskog… »
„Žandarmi su me udarali po leđima dok sam povraćala“: Jeziva svedočanstva građana o policijskoj brutalnosti u Novom Sadu…

„Žandarmi su me udarali po leđima dok sam povraćala“: Jeziva svedočanstva građana o policijskoj brutalnosti u Novom Sadu…

Nova pre 24 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet u saradnji sa još nekoliko organizacija izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti kojoj su, kako navode, studenti i građani bili izloženi u Novom Sadu u noći između 5. i 6… »

Nova pre 24 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Podneta tužba protiv MUP-a zbog povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Podneta tužba protiv MUP-a zbog povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Moj Novi Sad pre 24 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »
Skoro 60 profesora tuži MUP zbog kršenja autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Skoro 60 profesora tuži MUP zbog kršenja autonomije Univerziteta u Novom Sadu

In medija pre 24 dana
Skoro 60 profesora novosadskog univerziteta podnelo je tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, tražeći od suda da utvrdi da je nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i autonomija… »
Pokrenut sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” o događajima u novosadskom Kampusu, profesori podneli krivične prijave…

Pokrenut sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” o događajima u novosadskom Kampusu, profesori podneli krivične prijave…

Mašina pre 25 dana
Više formalnih i neformalnih grupa okupljenih oko Slobodnog univerziteta u Novom Sadu pokrenule su sajt „Svedočanstva policijske brutalnosti” kojim se dokumentuje iskustvo od 5. septembra 2025. u Novom Sadu, kada su, kako se navodi na sajtu, studenti… »
Više od 60 članova akademske zajednice traži utvrđivanje povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Više od 60 članova akademske zajednice traži utvrđivanje povrede autonomije Univerziteta u Novom Sadu

Serbian News Media pre 24 dana
Oko 60 profesora Univerziteta u Novom Sadu podnelo je danas tužbu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, kojom se od suda traži da utvrdi da su nezakonitim postupanjem pripadnika MUP-a povređena prava članova akademske zajednice i… »

Danas pre 24 dana
Predstavljanje istraživanja o policijskoj brutalnosti u četvrtak u kampusu

Predstavljanje istraživanja o policijskoj brutalnosti u četvrtak u kampusu

NoviSad.com pre 25 dana
Novi Sad – Izložba i istraživanje „Svedočanstva policijske brutalnosti“, posvećeni događajima 5. septembra u Novom Sadu, biće predstavljeni u četvrtak, 30. oktobra u 19 časova u kampusu Novosadskog univerziteta. – Nakon događaja 5. septembra u Novom… »
Slobodan univerzitet pokrenuo sajt sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti

Slobodan univerzitet pokrenuo sajt sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti

Luftika pre 25 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet, u saradnji sa još nekoliko organizacija, izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti u noći između 5. i 6. septembra u Novom Sadu. To istraživanje biće predstavljeno u četvrtak… »
Izrađen sajt Svedočenja policijske brutalnosti, o nasilju nad građanima u Novom Sadu

Izrađen sajt Svedočenja policijske brutalnosti, o nasilju nad građanima u Novom Sadu

Danas pre 25 dana
Akademska mreža Slobodan univerzitet u saradnji sa još nekoliko organizacija izradila je sajt (svedocanstva.labs.rs) ;sa svedočenjima o policijskoj brutalnosti kojoj su, kako navode, studenti i građani bili izloženi u Novom Sadu u noći između 5. i 6… »

Vesti dana »