Повезане вести
Шта би значила национализација Нафтне индустрије Србије?
Слободна Европа 17.11.2025
Нафтна индустрија Србије (НИС) и њена Рафинерија морају да раде, поручују власти Србије док цури рок Сједињених Држава за излазак руског власништва из националне нафтне компаније. НИС се нашао под америчким санкцијама због… »
Сијарто: Мађарске енергетске компаније виде своју шансу у НИС-у и Лукоилу
Недељник 17.11.2025
Мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто изјавио је да би мађарске енергетске компаније, услед санкција руским фирмама, могле да „одиграју улогу“ у ситуацији у вези Нафтне индустрије Србије (НИС) и да су… »
Сијарто: Мол би могао да купи део НИС-а, теоретски
Блиц 17.11.2025
Мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто изјавио је да би мађарске енергетске компаније, услед санкција руским фирмама, могле да „одиграју улогу“ у ситуацији у вези Нафтне индустрије Србије (НИС) и да су… »
Сијарто нуди решење за НИС
Вести онлине 17.11.2025
Мађарска нафтна и гасна компанија МОЛ могла би да добије удео у српској компанији НИС, која тражи решење да буде изузета од америчких санкција, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. „У Србији је вец́ински… »
Милијарде за спас НИС-а: Русија нам угрожава енергетску безбедност, САД морају да одобре купца
Курир 17.11.2025
Седница Владе Србије посвећена ситуацији у компанији НИС, одржана уз присуство председника Александра Вучића, отворила је најакутнију тему у енергетском сектору, последице америчких санкција и рок за промену власничке структуре… »
Сијарто: Мађарски МОЛ могао би да преузме удео у српском НИС-у
Ало 17.11.2025
Мађарска нафтна и гасна компанија МОЛ могла би да добије удео у српској компанији НИС, која тражи решење да буде изузета од америчких санкција, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. - У Србији је већински… »
Сијарто: МОЛ би могао да преузме удео у српском НИС-у
Б92 17.11.2025
Мађарска нафтна и гасна компанија МОЛ могла би да добије удео у српској компанији НИС, која тражи решење да буде изузета од америчких санкција, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. „У Србији је већински… »
Политика 17.11.2025
Сједињене Америчке Државе захтевале да Русија одустане од власништва над НИС-ом. Мађарска нафтна и гасна компанија МОЛ могла би да добије удео у српској компанији НИС, која тражи решење да буде изузета од америчких санкција… »
Хоће ли ова седмица бити кључна за НИС: Како размрсити клупко економских и политичких проблема око нафтне компаније
Еуроневс 17.11.2025
У току ове недеље требало би да буде познато какво ће решење бити за судбину НИС-а, то је закључак јучерашње ванредне седнице Владе Србије којој је присуствовао и председник Александар Вучић. Све наде полажу се у Русе који… »
Спутник 17.11.2025
Мађарска нафтна и гасна компанија МОЛ могла би да добије удео у српској компанији НИС, која тражи решење да буде изузета од америчких санкција, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. Министарка енергетике… »
"Желимо да дамо времена нашим руским партнерима да се решење нађе!" Дубравка Ђедовић Хандановић о ситуацији у НИС-у: "Нећемо…
Блиц 17.11.2025
Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка рударства и енергетике, говроила је поводом ситуације око НИС-а. Како је истакла, тренутна дешавања нису само економско питање, већ део много шире геополитичке слике. - Ово је борба… »
Ђедовић Хандановић о нуђењу оставке због НИС-а: Нисам се родила са том функцијом, ми жене носимо свака свој крст
Курир 17.11.2025
- Мислим да се нико није родио ни са једном функцијом и са фотељом. Мислим да се људи тешко одричу фотеља. Ја сам имала доста фотеља и пре него што сам ушла у Владу Србије. Али оно што одговорно тврдим као одговорна особа је… »
"Нисам се родила с том функцијом и фотељом" Министарка Ђедовић Хандановић о понуђеној оставци на седници Владе
Дневник 17.11.2025
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да је јуче на седници Владе Србије понудила оставку јер се није родила са том функцијом. - Мислим да се нико није родио ни са једном функцијом и са… »
Брнабић против отимања НИС-а, а живи у вили отетој од правог власника
Бујановачке 17.11.2025
Бујановац, Београд, 17. новембар 2025. – Још недељу дана за решење санкција НИС-у, закључак је после недељне седнице Владе Србије којој је присуствовао и председник Вучић. Он је рекао да ће се сачекати договор око власништва… »
„Спремна на оставку“: Ко је Дубравка Ђедовић Хандановић, министарка енергетике која је спремна да то више не буде?
Данас 17.11.2025
Министарка енергетике и рударства Дубравка Ђедовић Хандановић рекла је на ванредној седници Владе Србије да је спремна да поднесе оставку јер је, како је навела, немогуће сектор енергетике водити док НИС има санкције, те поручила… »
Седам дана за решавање судбине: Нис-а! Шта ће се дешавати ове недеље и који су могући кораци у "кризи првог степена"
Блиц 17.11.2025
После ванредне седнице Владе Србије, ситуација око Нафтне индустрије Србије (НИС) улази у, чини се, најкритичнију фазу до сада. Главне поруке из Палате Србија су да до наредне недеље мора да се донесе одлука, односно решење за… »
Србија, санкције и Русија: Одлука о НИС-у за седам дана, каже Вучић
Данас 16.11.2025
Док Нафтна индустрија Србије (НИС) преживљава период под америчким санкцијама, становништво Србије и даље се пита како ће се оне одразити на њихову свакодневницу и џеп. Помињу се бројне опције, мање или више реалне – од… »
Вести дана »
Трамп: „Да се ја нисам појавио, сада не би било НАТО! Био би на сметлишту историје. Тужно, али истинито“
Телеграф пре 2 сатајош 31 повезана
Пењароја ''пробио лед'' у Минхену, Партизан се пробудио и побегао са дна табеле!
Спортске.нет пре 3 минутајош 28 повезаних
Нови напад ботова на налоге Нова.рс, Н1, Нова ТВ, Данас и Радар: Број пратилаца енормно расте
Нова пре 7 сатијош 6 повезаних
(ПОЛУВРЕМЕ) Арсенал води у Милану, Мбапе чува Реал, води и Наполи
Спорт клуб пре 33 минутајош 28 повезаних