Povezane vesti

Šta bi značila nacionalizacija Naftne industrije Srbije?

Šta bi značila nacionalizacija Naftne industrije Srbije?

Slobodna Evropa 17.11.2025
Naftna industrija Srbije (NIS) i njena Rafinerija moraju da rade, poručuju vlasti Srbije dok curi rok Sjedinjenih Država za izlazak ruskog vlasništva iz nacionalne naftne kompanije. NIS se našao pod američkim sankcijama zbog većinskog ruskog udela u… »
Sijarto: Mađarske energetske kompanije vide svoju šansu u NIS-u i Lukoilu

Sijarto: Mađarske energetske kompanije vide svoju šansu u NIS-u i Lukoilu

Nedeljnik 17.11.2025
Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto izjavio je da bi mađarske energetske kompanije, usled sankcija ruskim firmama, mogle da „odigraju ulogu“ u situaciji u vezi Naftne industrije Srbije (NIS) i da su zainteresovane za imovinu… »
Sijarto: Mol bi mogao da kupi deo NIS-a, teoretski

Sijarto: Mol bi mogao da kupi deo NIS-a, teoretski

Blic 17.11.2025
Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto izjavio je da bi mađarske energetske kompanije, usled sankcija ruskim firmama, mogle da „odigraju ulogu“ u situaciji u vezi Naftne industrije Srbije (NIS) i da su zainteresovane za imovinu… »
Sijarto nudi rešenje za NIS

Sijarto nudi rešenje za NIS

Vesti online 17.11.2025
Mađarska naftna i gasna kompanija MOL mogla bi da dobije udeo u srpskoj kompaniji NIS, koja traži rešenje da bude izuzeta od američkih sankcija, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. „U Srbiji je većinski vlasnik naftne kompanije… »
Milijarde za spas NIS-a: Rusija nam ugrožava energetsku bezbednost, SAD moraju da odobre kupca

Milijarde za spas NIS-a: Rusija nam ugrožava energetsku bezbednost, SAD moraju da odobre kupca

Kurir 17.11.2025
Sednica Vlade Srbije posvećena situaciji u kompaniji NIS, održana uz prisustvo predsednika Aleksandra Vučića, otvorila je najakutniju temu u energetskom sektoru, posledice američkih sankcija i rok za promenu vlasničke strukture. Vučić je poručio da… »
Sijarto: Mađarski MOL mogao bi da preuzme udeo u srpskom NIS-u

Alo 17.11.2025
Mađarska naftna i gasna kompanija MOL mogla bi da dobije udeo u srpskoj kompaniji NIS, koja traži rešenje da bude izuzeta od američkih sankcija, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. - U Srbiji je većinski vlasnik naftne kompanije… »
Sijarto: MOL bi mogao da preuzme udeo u srpskom NIS-u

Sijarto: MOL bi mogao da preuzme udeo u srpskom NIS-u

B92 17.11.2025
Mađarska naftna i gasna kompanija MOL mogla bi da dobije udeo u srpskoj kompaniji NIS, koja traži rešenje da bude izuzeta od američkih sankcija, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. „U Srbiji je većinski vlasnik naftne kompanije… »

Politika 17.11.2025
Sjedinjene Američke Države zahtevale da Rusija odustane od vlasništva nad NIS-om. Mađarska naftna i gasna kompanija MOL mogla bi da dobije udeo u srpskoj kompaniji NIS, koja traži rešenje da bude izuzeta od američkih sankcija, izjavio je mađarski… »
Hoće li ova sedmica biti ključna za NIS: Kako razmrsiti klupko ekonomskih i političkih problema oko naftne kompanije

Hoće li ova sedmica biti ključna za NIS: Kako razmrsiti klupko ekonomskih i političkih problema oko naftne kompanije

Euronews 17.11.2025
U toku ove nedelje trebalo bi da bude poznato kakvo će rešenje biti za sudbinu NIS-a, to je zaključak jučerašnje vanredne sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sve nade polažu se u Ruse koji pregovaraju sa partnerima… »

Sputnik 17.11.2025
Mađarska naftna i gasna kompanija MOL mogla bi da dobije udeo u srpskoj kompaniji NIS, koja traži rešenje da bude izuzeta od američkih sankcija, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. Ministarka energetike Srbije Dubravka… »
"Želimo da damo vremena našim ruskim partnerima da se rešenje nađe!" Dubravka Đedović Handanović o situaciji u NIS-u: "Nećemo…

"Želimo da damo vremena našim ruskim partnerima da se rešenje nađe!" Dubravka Đedović Handanović o situaciji u NIS-u: "Nećemo…

Blic 17.11.2025
Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike, govroila je povodom situacije oko NIS-a. Kako je istakla, trenutna dešavanja nisu samo ekonomsko pitanje, već deo mnogo šire geopolitičke slike. - Ovo je borba Amerike i Rusije, a mi smo se… »
Đedović Handanović o nuđenju ostavke zbog NIS-a: Nisam se rodila sa tom funkcijom, mi žene nosimo svaka svoj krst

Đedović Handanović o nuđenju ostavke zbog NIS-a: Nisam se rodila sa tom funkcijom, mi žene nosimo svaka svoj krst

Kurir 17.11.2025
- Mislim da se niko nije rodio ni sa jednom funkcijom i sa foteljom. Mislim da se ljudi teško odriču fotelja. Ja sam imala dosta fotelja i pre nego što sam ušla u Vladu Srbije. Ali ono što odgovorno tvrdim kao odgovorna osoba je da bez Naftne industrije… »
"Nisam se rodila s tom funkcijom i foteljom" Ministarka Đedović Handanović o ponuđenoj ostavci na sednici Vlade

"Nisam se rodila s tom funkcijom i foteljom" Ministarka Đedović Handanović o ponuđenoj ostavci na sednici Vlade

Dnevnik 17.11.2025
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da je juče na sednici Vlade Srbije ponudila ostavku jer se nije rodila sa tom funkcijom. - Mislim da se niko nije rodio ni sa jednom funkcijom i sa foteljom. Mislim da se ljudi… »
Brnabić protiv otimanja NIS-a, a živi u vili otetoj od pravog vlasnika

Brnabić protiv otimanja NIS-a, a živi u vili otetoj od pravog vlasnika

Bujanovačke 17.11.2025
Bujanovac, Beograd, 17. novembar 2025. – Još nedelju dana za rešenje sankcija NIS-u, zaključak je posle nedeljne sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao i predsednik Vučić. On je rekao da će se sačekati dogovor oko vlasništva nad kompanijom ruskih… »
„Spremna na ostavku“: Ko je Dubravka Đedović Handanović, ministarka energetike koja je spremna da to više ne bude?

„Spremna na ostavku“: Ko je Dubravka Đedović Handanović, ministarka energetike koja je spremna da to više ne bude?

Danas 17.11.2025
Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović Handanović rekla je na vanrednoj sednici Vlade Srbije da je spremna da podnese ostavku jer je, kako je navela, nemoguće sektor energetike voditi dok NIS ima sankcije, te poručila da bez Rafinerije koja… »
Sedam dana za rešavanje sudbine: Nis-a! Šta će se dešavati ove nedelje i koji su mogući koraci u "krizi prvog stepena"

Sedam dana za rešavanje sudbine: Nis-a! Šta će se dešavati ove nedelje i koji su mogući koraci u "krizi prvog stepena"

Blic 17.11.2025
Posle vanredne sednice Vlade Srbije, situacija oko Naftne industrije Srbije (NIS) ulazi u, čini se, najkritičniju fazu do sada. Glavne poruke iz Palate Srbija su da do naredne nedelje mora da se donese odluka, odnosno rešenje za NIS. Prvi koraci su… »
Srbija, sankcije i Rusija: Odluka o NIS-u za sedam dana, kaže Vučić

Srbija, sankcije i Rusija: Odluka o NIS-u za sedam dana, kaže Vučić

Danas 16.11.2025
Dok Naftna industrija Srbije (NIS) preživljava period pod američkim sankcijama, stanovništvo Srbije i dalje se pita kako će se one odraziti na njihovu svakodnevnicu i džep. Pominju se brojne opcije, manje ili više realne – od kupovine dela vlasništva od… »

Vesti dana »