Povezane vesti
Ljajić nakon konsultacija sa Vučićem: Ključ izbora u atmosferi, ne u terminu
RTV Novi Pazar 07.04.2026
U Predsedništvu Srbije završene su konsultacije predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS). Ljajić je, posle sastanka sa Vučićem u Predsedništvu, rekao da su na sastanku istakli da je dijalog jedini način za… »
Konsultacije na Andrićevom vencu: Vučić ponovo oštro kritikovao opoziciju, datum izbora i dalje neizvestan (VIDEO)
Insajder 07.04.2026
Na Andrićevom vencu u utorak 7. aprila su nastavljenje konsultacije predsednika države sa predstavnicima tri koaliciona partnera SNS-a. Na razgovorima kod Aleksandra Vučića bili su članovi Socijalističke partije Srbije na čelu sa Ivicom Dačićem… »
"Odmah posle Vaskrsa sazvaću sastanak sa Vladom i svim službama" Vučić: "Da vidimo koliko smo pripremljeni za verovatno…
Blic 07.04.2026
Danas su na konsultacijama bili predstavnici tri stranke Razgovori sa strankama počeli su prošle nedelje Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Predsedništvu Srbije, u okviru konsultacija oko izbora, sa političkim strankama, i to… »
Pajtić o konsultacijama Vučića sa strankama: Želi da njegovim biračima pošalje poruke da je svemoćan
Nova 07.04.2026
Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, govoreći o konsultaciji predsednika Aleksandra Vučića sa nekim političkim strankama, kaže da se "Vučić konsultuje sa potčinjenima" i da oni "služe kao dekor u teatru koji on režira". Vučić je… »
Vučić kaže da je zadovoljan dosadašnjim tokom konsultacija s političkim strankama
Serbian News Media 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan dosadašnjim tokom konsultacija s delom političkih partija. Vučić je u obraćanju iz Predsedništva Srbije rekao da je danas imao „dobre i sadržajne“ razgovore s predstavnicima… »
"Konsultuje se sa potčinjenima koji su dekor u njegovom teatru": Pajtić o konsultacijama Vučića sa strankama
N1 Info 07.04.2026
Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić, govoreći o konsultaciji predsednika Aleksandra Vučića sa nekim političkim strankama, kaže da se "Vučić konsultuje sa potčinjenima" i da oni "služe kao dekor u teatru koji on režira". Vučić je… »
(Video) Ljajić: Važnije u kakvoj će se atmosferi održati izbori nego kada će biti
IndeksOnline 07.04.2026
BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas, nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je za tu stranku ključno u kakvoj će se atmosferi održati izbori, a ne kada će oni biti… »
Vučić: Ko nije spreman da razgovara sa svojim predsednikom, neće biti spreman ni za najteže razgovore za zemlju
NIN 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od tragedije u Novom Sadu 1. novembra 2024. do sada uputio javno 154 poziva na razgovor političkim protivnicima i onima koji drugačije misle i istakao da se najveći deo njih nije odazvao, iako… »
Vučić održao konsultacije sa predstavnicima SPS-a, DSHV-a i SDPS-a
RTV 07.04.2026
BEOGRAD - U Predsedništvu Srbije završene su konsultacije predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Socijaldemokratske partije Srbije. Dačić za redovne izbore, DSHV će… »
Vučić: Od tragedije u Novom Sadu uputio sam 154 poziva na dijalog, izvinjavam se studentima zbog izjave Bratine
RTV 07.04.2026
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od tragedije u Novom Sadu 1. novembra 2024. do sada uputio javno 154 poziva na razgovor političkim protivnicima i onima koji drugačije misle i istakao da se najveći deo njih nije… »
Vučić čita tekstove sa portala Nova.rs i polemiše sa studentima i mađarskom opozicijom
Nova 07.04.2026
Nakon završetka serije dijaloga sa predstavnicima stranaka, tokom kojih se, između ostalog, razgovaralo o vanrednim parlamentarnim izborima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti i poručio da je zadovoljan dosadašnjim tokom razgovora… »
Vučić: Od 1. novembra 2024. uputio sam 154 poziva na dijalog, oni koji ga odbijaju ne ruše mene već demokratiju
Newsmax Balkans 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, nakon konsultacija sa predstavnicima triju stranaka, izjavio je da mu je žao onih koji odbijaju poziv na dijalog jer time, kako ističe, ne… »
Vučić: Uputio sam 154 poziva na dijalog u poslednjih 15 meseci
Danas 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je političke protivnike i one koji drugačije misle, od novembra 2024. godine do danas, na razgovor pozvao 154 puta, ali da mu se nisu odazvali. Vučić je, nakon tri dana konsultacija sa političkim… »
Obraćanje Vučića nakon konsultacija: "Preti velika kriza, predstoji nam teško vreme u Evropi"
Mondo 07.04.2026
Vučić je na početku obraćanja rekao da poziv na dijalog nije hir ni trik, već suština demokratije. - Od užasne tragedije u Novom Sadu, uputio sam javno 154 poziva na razgovor političkim protivnicima, onima koji drugačije misle, smatrajući da je od… »
Vučić: Sledeće sedmice ću zakazati sastanak sa Vladom, dolazi najteža kriza koju je svet do sada video
Euronews 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije. Vučić je prethodno obavio konsultacije sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i… »
Ljajić: Atmosfera u kojoj se održavaju izbori važnija od datuma kada će biti održani
N1 Info 07.04.2026
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da ta stranka smatra da je mnogo važnije u kakvoj atmosferi će biti održani eventualni vanredni parlamentarni… »
Vučić nakon konsultacija u Predsedništvu: U poslednjih pet godina sam devet puta pozivao na dijalog i nastaviću da pozivam
Insajder 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u poslednjih pet godina devet puta pozvao na dijalog sve političke aktere u zemlji povodom različitih kriza, naveo da će bez obzira na odbijanja nekih nastaviti da poziva na dijalog i upozorio na… »
Konsultacije o izborima: Dačić za redovan termin, Žigmanov za stabilnost sistema
Insajder 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nema ništa protiv raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i da je ta stranka uvek spremna, ali smatra da bi ipak trebalo da budu održani u redovnom roku. S druge strane… »
Vučić nastavio konsultacije sa strankama, Dačić: Nemam ništa protiv vanrednih, ali ja sam za redovne izbore
NIN 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije sa predstavnicima stranaka, a prvi sastanak je u deset časova održan sa funkcionerima Socijalističke partije Srbije. Delegaciju SPS-a predvodio je predsednik te stranke Ivica Dačić. U 11… »
Ljajić: Atmosfera u kojoj se održavaju izbori važnija od datuma održavanja
Radio sto plus 07.04.2026
“Atmosfera za izbore i poverenje u izborni proces je nešto što je od ključne važnosti za ukupnu stabilnost, društvenu i političku, u celoj zemlji”, rekao je Ljajić novinarima u Predsedništvu nakon sastanka. Ponovio je da SDPS smatra da je dijalog jedini… »
(Video) Vučić: Rešićemo problem sa ženom koja ne može da radi zato što nosi hidžab
IndeksOnline 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon konsultacija sa predstavnicima političkih stranaka u zgradi Predsedništva, da će u narednom periodu biti rešeni određeni društveni i administrativni problemi, uključujući i slučaj žene kojoj je… »
Vučić održao konsultacije sa predstavnicima SPS-a, DSHV-a i SDPS-a
RTS 07.04.2026
U Predsedništvu Srbije završene su konsultacije predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Socijaldemokratske partije Srbije. Ljajić: Atmosfera u kojoj će biti održani… »
Dačić: SPS uvek za redovne izbore, da su vanredni izbori dobri, bili bi u crkvi
Jugmedia 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se ta stranka uvek zalagala za redovne izbore ali i dodao da su socijalisti spremni da izađu na njih „kad god se održe“. „Rekao sam (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da… »
Vučić: Razgovor je suština demokratije
RTK 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od tragedije u Novom Sadu 1. novembra 2024. do sada uputio javno 154 poziva na razgovor političkim protivnicima i onima koji drugačije misle i istakao da se najveći deo njih nije odazvao, iako… »
Ljajić: Atmosfera u kojoj se održavaju izbori važnija od datuma kada će biti održani
Danas 07.04.2026
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da ta stranka smatra da je mnogo važnije u kakvoj atmosferi će biti održani eventualni vanredni parlamentarni… »
Dačić posle konsultacija u Predsedništvu: U ovoj zemlji je samo Vučić za izbore
Sputnik 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da je on za redovne izbore ili da vanredni izbori budu što bliže… »
Predsednik Vučić se obratio javnosti: Poziv na dijalog nije hir, već suština demokratije
Dnevnik 07.04.2026
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od tragedije u Novom Sadu 1. novembra 2024. do sada uputio javno 154 poziva na razgovor političkim protivnicima i onima koji drugačije misle i istakao da se najveći deo njih nije odazvao… »
Vučić završio konsultacije sa SPS, DSHV i SDPS: Stranke spremne da poštuju odluke o izborima
Euronews 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas konsultacije sa političkim strankama. Prvo se oko 10 sati sastao sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije (SPS), a sat vremena kasnije i sa predstavnicima Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini… »
(Foto) Vučić nastavio konsultacije sa strankama: Sastao se s predstavnicima SPS, DSHV i SDPS
Newsmax Balkans 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u nastavku konsultacija sa predstavnicima stranaka, razgovarao je sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Socijaldemokratske partije Srbije. U Predsedništvu Srbije su u… »
Dačić: SPS uvek za redovne, ali spreman za vanredne izbore
Beta 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se ta stranka uvek zalagala za redovne izbore ali i dodao da su socijalisti spremni da izađu na njih "kad god se održe". "Rekao sam (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da… »
Dačić: SPS uvek spreman za izbore
Stav.life 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da je on za redovne izbore ili da vanredni izbori budu što bliže… »
Dačić nakon dijaloga sa Vučićem: SPS uvek za redovne izbore ali je spreman da izađe na njih kad god se održe
Nova 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se ta stranka uvek zalagala za redovne izbore ali i dodao da su socijalisti spremni da izađu na njih "kad god se održe". "Rekao sam (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da… »
Glas Zaječara 07.04.2026
Dačić: SPS uvek za redovne izbore ali je spreman da izađe na njih kad god se održe
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se ta stranka uvek zalagala za redovne izbore ali i dodao da su socijalisti spremni da izađu na njih „kad god se održe“. „Rekao sam (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da… »
Dačić: SPS nije za vanredne izbore, ali je spremna za njih
Morava info 07.04.2026
BEOGRAD – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da je on za redovne izbore ili da vanredni izbori budu što… »
Žigmanov: Poštovaćemo odluku o izborima, kakva god da bude
Danas 07.04.2026
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izrazio je danas interesovanje da se pitanje vanrednih parlamentarnih izbora reši na dobrobit građana i u cilju društvenog mira, stabilnosti političkog sistema i normalnog… »
Dačić: SPS uvek za redovne izbore ali je spreman da izađe na njih kad god se održe
Pravo u centar 07.04.2026
“Rekao sam (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da nije ni morao da me zove da bi čuo naš stav jer je odavno poznat. Da su vanredni izbori dobri, bili bi u crkvi”, kazao je Dačić novinarima u Beogradu posle konsultacija u Predsedništvu Srbije. Dačić je… »
Dačić: Nemam ništa protiv vanrednih, ali ja sam za redovne izbore
N1 Info 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da nema ništa protiv raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i da je ta stranka uvek spremna, ali smatra da bi ipak trebalo da budu održani u redovnom roku. "Ja sam za redovne… »
Dačić: Nemam ništa protiv vanrednih, ali ja sam za redovne izbore
NIN 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nema ništa protiv raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i da je ta stranka uvek spremna, ali smatra da bi ipak trebalo da budu održani u redovnom roku. "Ja sam za… »
Dačić nakon konsultacija sa Vučićem: Spremni smo za izbore, SPS je neuništiv
Danas 07.04.2026
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nema ništa protiv raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora i da je ta stranka uvek spremna, ali smatra da bi ipak trebalo da budu održani u redovnom roku. „Ja sam za… »
Dačić nakon razgovora sa Vučićem: Izbori da budu redovni ili bliže redovnom roku, SPS uvek spreman za njih
Dnevnik 07.04.2026
BEOGRAD: Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je ova stranka uvek spremna za izbore, ali da je on za redovne izbore ili da vanredni izbori budu što… »
Vučić se danas obraća javnosti: Očekuju se važne odluke
RTK 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se medijima danas u 13.00 časova, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Kako je navedeno, predsednik Vučić će se medijima obratiti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika… »
Predstavnici SPS, predvođeni Dačićem, stigli na konsultacije u Predsedništvo Srbije
Danas 07.04.2026
Predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS), predvođeni predsednikom stranke Ivicom Dačićem, stigli su u zgradu Predsedništva na konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Teme konsultacija su potencijalno raspisivanje vanrednih… »
Konsultacije kod Vučića: Danas SPS, DSHV i SDPS
Beta 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas nastaviti konsultacije sa političkim strankama o potencijalnom datumu vanrednih parlamentarnih izbora i spoljnopolitičkom kursu Srbije. Na konsultacije u Predsedništvo u 10 časova će doći… »
Treći dan konsultacija u Predsedništvu: Na redu SPS, DSHV i SDPS
Danas 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas nastaviti konsultacije sa političkim strankama o potencijalnom datumu vanrednih parlamentarnih izbora i spoljnopolitičkom kursu Srbije. Na konsultacije u Predsedništvo u 10 časova će doći… »
Vučić danas nastavlja konsultacije sa strankama, obraćanje medijima u 13 časova
Euronews 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas od 10 časova konsultacije sa predstavnicima stranaka, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Vučić će se u 10 časova sastati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije, u… »
SPS, DSHV i SDPS danas na konsultacijama kod Vučića
Na konsultacije u Predsedništvo u 10 časova će doći predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS), sat kasnije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSVH), a u 12 časova Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS). Vučić je konsultacije započeo u… »
Pravo u centar 07.04.2026
Na konsultacije u Predsedništvo u 10 časova će doći predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS), sat kasnije Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSVH), a u 12 časova Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS). Vučić je konsultacije započeo u… »
Socijalisti i Vučić prvi put oči u oči nakon Ružićevog saopštenja: Ko je još danas na redu za konsultacije na Andrićevom vencu?…
Insajder 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će danas nastaviti konsultacije sa političkim strankama o potencijalnom datumu vanrednih parlamentarnih izbora i spoljnopolitičkom kursu Srbije Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije (SPS)… »
Vučić nastavlja konsultacije, danas na redu Dačićev SPS, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i SDPS
Radio 021 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja konsultacije sa predstavnicima stranaka, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Na konsultacije u Predsedništvo u 10 časova će doći predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS)… »
Za danas najavljeno novo obraćanje Vučića
Radio 021 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas, 7. aprila. Obraćanje je u 13 časova iz zgrade Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu, saopštila je pres služba predsednika. Nije navedeno na koju temu će biti obraćanje, ali je… »
Vučić se danas obraća u 13 časova. Predsednik nastavlja konsultacije sa strankama.
Dnevnik 07.04.2026
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas od 10 časova konsultacije sa predstavnicima stranaka, saopštila je juče Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Vučić će se u 10 časova sastati sa predstavnicima Socijalističke partije… »
Vesti dana »
Časni pojas Presvete Bogorodice stigao u Beograd, građani ga dočekali ispred Vaznesenjske crkve
Nova pre 3 minutajoš 31 povezana
Veliki skup podrške uhapšenima u Gračanici: "Srpski narod će odabrati pravu stranu"
Blic pre 2 satajoš 29 povezanih
Putin i Si u Deklaraciji: U svetu su u porastu negativne neokolonijalne tendencije
NIN pre 3 satajoš 42 povezane
Obradović otkrio šta Zvezda mora da popravi, Davidovac zna kako do pobede protiv Partizana
Nova pre 1 satjoš 44 povezane