Povezane vesti
Zašto zvučimo drugačije na stranom jeziku
BBC News pre 14 sati
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je… »
NIN pre 14 sati
Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je viši na engleskom, mekši i odmereniji na francuskom, a življi i brži na španskom. Kao da svaki jezik… »
Radio 021 pre 14 sati
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više… »
Južne vesti pre 14 sati
Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to… »
Vesti dana »
Vremenska prognoza za petak, 10. april: Tokom dana sunčano, temperatura do 16 stepeni
Serbian News Media pre 15 minutajoš 18 povezanih
Naoružajte se strpljenjem - stupio na snagu EES. Duža čekanja i stroža pravila za putnike iz Srbije
Dnevnik pre 40 minutajoš 14 povezanih
Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice, pošte i pijace
Euronews pre 40 minutajoš 11 povezanih