Повезане вести
Зашто звучимо другачије на страном језику
BBC News 09.04.2026
Наши гласови се прилагођавају култури, контексту и идентитету који сваки језик тражи, указују научници. Ако говорите више од једног језика, вероватно сте већ приметили да вам глас не звучи исто на сваком. У мом случају, ја то… »
НИН 09.04.2026
Ако говорите више од једног језика, вероватно сте већ приметили да вам глас не звучи исто на сваком. У мом случају, ја то јасно чујем - мој тон је виши на енглеском, мекши и одмеренији на француском, а живљи и бржи на шпанском… »
Јужне вести 09.04.2026
Гетти Имагес Наше тело, мозак, па чак и идентитет прилагођавају се „улози“ коју сваки језик тражи од нас да играмо, кажу лингвисти Ако говорите више од једног језика, вероватно сте већ приметили да вам глас не звучи исто на… »
Радио 021 09.04.2026
Наши гласови се прилагођавају култури, контексту и идентитету који сваки језик тражи, указују научници. Гетти Имагес Наше тело, мозак, па чак и идентитет прилагођавају се „улози“ коју сваки језик тражи од нас да играмо, кажу… »
Вести дана »
ФБД упозорио да нови талас активности ВЈТ не сме бити посматран само кроз појединачне репресије
Бета пре 1 сатјош 6 повезаних
РХМЗ издао упозорење: После подне јаке грмљавине, град и невреме, ево ко је први на удару
Дневник пре 14 минутајош 28 повезаних
Јокић: Не знам да ли сам заслужио, привилегија је и задовољство бити капитен Србије
РТВ пре 9 минутајош 30 повезаних