Povezane vesti

Zašto zvučimo drugačije na stranom jeziku

BBC News pre 14 sati
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je… »

NIN pre 14 sati
Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je viši na engleskom, mekši i odmereniji na francuskom, a življi i brži na španskom. Kao da svaki jezik… »

Radio 021 pre 14 sati
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više… »

Južne vesti pre 14 sati
Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to… »

Vesti dana »