Povezane vesti
Zašto zvučimo drugačije na stranom jeziku
BBC News pre 20 dana
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je… »
NIN pre 20 dana
Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to jasno čujem - moj ton je viši na engleskom, mekši i odmereniji na francuskom, a življi i brži na španskom. Kao da svaki jezik… »
Radio 021 pre 20 dana
Naši glasovi se prilagođavaju kulturi, kontekstu i identitetu koji svaki jezik traži, ukazuju naučnici. Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više… »
Južne vesti pre 20 dana
Getty Images Naše telo, mozak, pa čak i identitet prilagođavaju se „ulozi“ koju svaki jezik traži od nas da igramo, kažu lingvisti Ako govorite više od jednog jezika, verovatno ste već primetili da vam glas ne zvuči isto na svakom. U mom slučaju, ja to… »
Vesti dana »
Spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u prva tri meseca 19 mlrd EUR
Ekapija pre 5 minutajoš 28 povezanih
Saslušan ubica sa Novog Beograda: Muškarca (89) ubio čekićem da bi ukrao auto, pa pobegao – evo kako se branio pred tužiocem
Blic pre 1 satjoš 34 povezane
Reporteri bez granica: Srbija pala na 104. mesto na Svetskom indeksu slobode medija
Insajder pre 3 satajoš 20 povezanih