Povezane vesti

Orhan Pamuk za RTS: Andrića smatram svojim prethodnikom

Orhan Pamuk za RTS: Andrića smatram svojim prethodnikom

RTS 19.12.2016
U Beogradu je nobelovac Orhan Pamuk. Gost je Srpske akademije nauka i umetnosti, koja i na taj način obeležava 175 godina postojanja. Slavni turski pisac odgovarao je na, kako je sam odlučio, pitanja deset novinara – Srbi i Turci, kaže, dele reči… »
Biti pisac i umetnik znači reći ne

Biti pisac i umetnik znači reći ne

Politika 19.12.2016
Moji prijatelji ne aplaudiraju vladi, moji drugovi stalno gube na izborima, ali oni su neophodni za jedno društvo. Moja partija uvek gubi, ali ne bih se ni pridužio onima koji su pobedili, bilo bi me sramota! Orhan Pamuk, pisac montenjevskog… »
Nobelovac Pamuk gost Beograda: Srbi i Turci dele strast prema dobroj hrani i turbuletnu prošlost

Nobelovac Pamuk gost Beograda: Srbi i Turci dele strast prema dobroj hrani i turbuletnu prošlost

Kurir 19.12.2016
Turski pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost Orhan Pamuk održao je juče predavanje "Ispisivanje mog sveta" u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU). Autor dela "Bela tvrđava", "Zovem se Crveno" i "Istanbul" više puta je optuživan da je… »
Ima nade za kulturu: Pohrlili da vide njega!

Ima nade za kulturu: Pohrlili da vide njega!

Mondo 19.12.2016
Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) bila je počasni domaćin turskog pisca i Nobelovca Orhana Pamuka. Ferit Orhan Pamuk, poznatiji kao samo Orhan Pamuk, rođen je 7. juna 1952. godine u bogatoj porodici više srednje klase u Turskoj. Zbog izrazito… »
Pamuk: Ideja intelektualca i pisca je da kaže NE

Pamuk: Ideja intelektualca i pisca je da kaže NE

RTV 19.12.2016
BEOGRAD - Pripadam naciji pisaca, umetnika, različitih ljudi koji nezavisno od toga da li žive u SAD, gde predajem ili u Turskoj, uglavnom imaju liberalne ideje, rekao je danas najpoznatiji turski nobelovac Orhan Pamuk danas u razgovoru sa novinarima u… »
Orhan Pamuk danas u Beogradu

Orhan Pamuk danas u Beogradu

Press 19.12.2016
Najpoznatiji turski pisac i nobelovac Orhan Pamuk dolazi u Srbiju na poziv Srpske akademije nauka i umetnosti, uz posredovanje "Geopoetike" (izdavača njegovih dela na srpskom jeziku). On će danas u 11:30 u Beogradu održati predavanje u okviru ciklusa… »

Vesti dana »