Evropske berze: Oprezno trgovanje na berzama

Evropske berze: Oprezno trgovanje na berzama

Gde investirati sreda, 11. januar 2017.
Na evropskim berzama najvažniji indeksi u srijedu ujutro ne bilježe znatnije promjene, a najviše su u fokusu investitora dionice maloprodajnih kompanija, posebice britanskog Sainsburyja.
Panevropski STOXX 600 indeks oko 9,30 sati nije beležio promene. Istovremeno, londonski Ftse, pariski CAC i frankfurtski CAC bili su u blagom minusu – od 0,07 do 0,15 odsto. Trguje se oprezno dok investitori iščekuju prvu... »

Azijske berze skočile, dolar ojačao

Gde investirati sreda, 11. januar 2017.
Na azijskim b3rzama u sredu su cene akcija dostigle najviše nivoe u dva meseca, dok ulagači čekaju konferenciju za medije novoizabranog američkog predsednika Donalda Trumpa o njegovim planovima.
Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 7,00 sati bio na dobitku 0,4 odsto, dok su cene akcijaa u Australiji, Singapuru, Hong Kongu i Južnoj Koreji porasle između 0,2 i 1,5 odsto. U Šangaju su pale oko 0,7 odsto, dok je MSCI indeks... »

Azijska tržišta: Indeksi najjači u dva mjeseca

SEEbiz sreda, 11. januar 2017.
TOKIO - Na azijskim burzama u srijedu su cijene dionica dosegnule najviše razine u dva mjeseca, dok ulagači čekaju konferenciju za medije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa o njegovim planovima.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,00 sati bio na dobitku 0,4 posto, dok su cijene dionica u Australiji, Singapuru, Hong Kongu i Južnoj Koreji porasle između 0,2 i 1,5 posto. U Šangaju su pale oko 0,7 posto, dok je MSCI... »
©2017 Netmark d.o.o.