Železnice Srbije

Sremski Karlovci u decembru dobijaju novu železničku stanicu

Dnevnik pre 14 dana
Na početku godine u kojoj se gradnja brze pruge od Stare Pazove, odnosno od Beograda do Novog Sada privodi kraju, u Sremskim Karlovcima kako je i planirano, majstori su prionuli gradnji železničke stanice koja će zameniti staru iz sredine 19. veka… »

Razvoj Srbije bez prekida: Radnici iz Kine i na Veliki Petak rade na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta (foto)

Srbija danas pre 16 dana
Kineski radnici i na Veliki Petak rade na obnovi i adaptaciji pruge u Zemunu koja se obalvja u okviru plana "Srbija 2025" U Zemunu se trenutno obavlja obnova i adaptacija pruge u Zemunu koja je planirana u okviru plana "Srbija 2025", a danas na praznik… »

Izgradnja beogradskog metroa koštaće oko šest milijardi evra

Nova ekonomija pre 15 dana
Izgradnja dve linije beogradskog metroa zahteva ulaganja od šest miljardi evra, navodi se u predlogu zakona o metrou i železnici koji je usvojila Vlada Srbije. "Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u svom planu rada planiralo… »

Biće munjevita ruta! Brza pruga Beograd-Niš: Kako će izgledati - mapa, stanice, cena, brzina

Srbija danas pre 15 dana
Predsednik Srbije je u subotu, u obraćanju iz Brisela, rekao da će Srbija u saradnji sa Evropskom unijom graditi brzu železnicu od Beograda do Niša. Radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša, vredni 1,766 milijardi evra, prema najavi… »

MAPA Brza pruga Beograd-Niš: Stanice, cena, brzina

Nova pre 15 dana
Radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša, vredni 1,766 milijardi evra, prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo bi da počnu do kraja avgusta. Prostorni plan područja posebne namene koridora pruge Beograd–Niš predviđa… »

Đilas: Zašto metro košta šest milijardi evra

Danas pre 16 dana
Zašto gradski metro košta šest milijardi evra, upitao Dragan Đilas, predsednik SSP, na današnjoj konferenciji za novinare odborničke grupe SPP-PZP-Sloga, ispred Sava centra. Komentarišući usvajanje nacrta zakona o beogradskom metrou i gradskoj… »

Novosađanin ukrao sto drvenih pragova sa deponije u Beški

Radio 021 pre 17 dana
Policija u Inđiji podneće krivičnu prijavu protiv tridesetjednogodišnjeg Novosađanina, zbog sumnje da je ukrao sto drvenih pragova sa železničke deponije u Beški, na štetu Infrastruktura železnice Srbije. Kako se sumnja, on je ukrao sto drvenih… »

Beograd na korak od metroa od šest milijardi evra, za opoziciju skupo i naopako

N1 Info pre 16 dana
Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, Vlada Srbije je usvojila juče i najavila da je planirano da se sa realizacijom tog projekta, vrednog šest milijardi evra, započne do kraja ove godine. Predstavnici opozicije pitaju zašto je izgradnja… »

Muškarac osumnjičen za krađu železničkih pragova

Dnevnik pre 16 dana
INĐIJA: Policija u Inđiji najavila je danas da će podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv muškarca iz Novog Sada (31), zbog sumnje da od Javnog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" ukrao drvene železničke pragove, vredne… »

DS: Radovi sa Kinom tri puta skuplji od radova sa EU

Nova pre 16 dana
„U isto vreme kada režim Aleksandra Vučića rekordno zadužuje građane Srbije uzimajući kredit kako bi finansirao izgradnju puteva čije su cene barem duplo veće nego realne i angažujući najčešće kineske firme, sličan proces odvija se i sa… »

Vesti dana »