Železnice Srbije

U toku snimanje stanja barske pruge radi rekonstrukcije

RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Infrastruktura železnice Srbije i RŽD Internešenel ovih dana snimaju i ispituju stanja pruge na deonici između Zlatibora i Prijepolja na železničkoj magistrali Beograd - Bar, radi priprema za izradu glavnog projekta generalne opravke pruge… »

Metro na reč

Danas pre 3 dana
Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici u Beogradu Vlada Srbije usvojila je po hitnom postupku nakon čega je taj dokument poslat na usvajanje u Narodnu skupštinu. Stručna javnost tvrdi da su hitnim usvajanjem tog zakonskog predloga koji ne… »

Meksiko i saobraćaj: Najmanje 23 putnika stradala u nesreći u metrou u Meksiko Sitiju

Radio 021 pre 3 dana
U trenutku rušenja, na mostu je bilo nekoliko vagona, a jedan je pao na automobil parkiran ispod. Reuters Najmanje 23 putnika je poginulo, a desetine su povređene kada se urušio most na stanici metroa u Meksiko Sitiju, saopštili su zvaničnici. U… »

Beogradski metro – šest milijardi evra bez ijedne javne nabavke

Danas pre 4 dana
Hitnim usvajanjem zakona o podzemnoj železnici prekršeni zakonski propisi Srbije Iako se Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici bavi uglavnom tehničkim pitanjima, iz akta koji je upućen pre par dana u skupštinsku proceduru jasno je da javnih… »

Sremski Karlovci u decembru dobijaju novu železničku stanicu

Dnevnik pre 6 dana
Na početku godine u kojoj se gradnja brze pruge od Stare Pazove, odnosno od Beograda do Novog Sada privodi kraju, u Sremskim Karlovcima kako je i planirano, majstori su prionuli gradnji železničke stanice koja će zameniti staru iz sredine 19. veka… »

Razvoj Srbije bez prekida: Radnici iz Kine i na Veliki Petak rade na izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta (foto)

Srbija danas pre 7 dana
Kineski radnici i na Veliki Petak rade na obnovi i adaptaciji pruge u Zemunu koja se obalvja u okviru plana "Srbija 2025" U Zemunu se trenutno obavlja obnova i adaptacija pruge u Zemunu koja je planirana u okviru plana "Srbija 2025", a danas na praznik… »

Izgradnja beogradskog metroa koštaće oko šest milijardi evra

Nova ekonomija pre 6 dana
Izgradnja dve linije beogradskog metroa zahteva ulaganja od šest miljardi evra, navodi se u predlogu zakona o metrou i železnici koji je usvojila Vlada Srbije. "Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u svom planu rada planiralo… »

Biće munjevita ruta! Brza pruga Beograd-Niš: Kako će izgledati - mapa, stanice, cena, brzina

Srbija danas pre 6 dana
Predsednik Srbije je u subotu, u obraćanju iz Brisela, rekao da će Srbija u saradnji sa Evropskom unijom graditi brzu železnicu od Beograda do Niša. Radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša, vredni 1,766 milijardi evra, prema najavi… »

MAPA Brza pruga Beograd-Niš: Stanice, cena, brzina

Nova pre 7 dana
Radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša, vredni 1,766 milijardi evra, prema najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, trebalo bi da počnu do kraja avgusta. Prostorni plan područja posebne namene koridora pruge Beograd–Niš predviđa… »

Đilas: Zašto metro košta šest milijardi evra

Danas pre 7 dana
Zašto gradski metro košta šest milijardi evra, upitao Dragan Đilas, predsednik SSP, na današnjoj konferenciji za novinare odborničke grupe SPP-PZP-Sloga, ispred Sava centra. Komentarišući usvajanje nacrta zakona o beogradskom metrou i gradskoj… »

Vesti dana »

Bogdanović postigao 28 poena u porazu Atlante (video)

Sportski žurnal pre 8 satijoš 17 povezanih

U Jablaničkom okrugu 39 pozitivnih

Jug press pre 28 minutajoš 15 povezanih