Železnice Srbije

Potpisani ugovori za zajmove za klimatske promene i modernizaciju železnice u Srbiji

Danas pre 7 dana
Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je danas ugovore za dva zajma – Programski zajam za javne politike za klimatske promene i zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa. Ugovori… »

Potpisani ugovori za zajmove: Jedan se odnosi na klimatske promene, drugi na železnicu

Telegraf pre 7 dana
Pre potpisivanja ugovora, premijerka Brnabić sastala se sa direktorkom AFD Kupri. Ugovori za dva zajma, Programski zajam za javne politike za klimatske promene i Zajam za projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog… »

Predlog zakona o metrou ovog meseca pred poslanicima - Uskoro potpisivanje ugovora za projektovanje druge linije i idejno…

Ekapija pre 7 dana
Tokom ovog meseca poslanici Narodne skupštine glasaće o Predlogu zakona o metrou i gradskoj železnici, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. – To je prvi put da će Srbija zakonom urediti postojanje metroa. Tako će se steći svi uslovi za… »

Ucene više ne prolaze: Da li EU menja pristup prema Srbiji

Sputnik pre 7 dana
Zaključak kako se EU sada pojavljuje sa namerom da učestvuje u finansiranju izgradnje brze pruge (delom će to biti verovatno i modernizacija postojećih pravaca) Beograd–Niš–Preševo da bi parirala ruskim i kineskim inicijativama vezanim za razvoj… »

Srbija učestvuje u obeležavanju Evropske godine železnice

Dnevnik pre 7 dana
BEOGRAD: "Infrastruktura železnice Srbije" uključila se u projekat "Povezivanje Evrope Ekspres vozom", koji je u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. pokrenula Evropska komisija, saopštila je danas "Infrastruktura železnice Srbije"… »

Srpska železnica deo projekta Povezivanje Evrope ekspres vozom

Danas pre 7 dana
Infrastruktura železnice Srbije uključila se u projekat kojim je predviđeno da specijalni voz poveže ukupno oko 25 evropskih zemalja, u septembru i oktobru mesecu, saopšteno je danas iz tog preduzeća. „Saobraćaj ovog specijalnog voza kroz… »

Srbija učestvuje u obeležavanju Evropske godine železnice

RTV pre 7 dana
BEOGRAD - "Infrastruktura železnice Srbije" uključila se u projekat "Povezivanje Evrope Ekspres vozom" (Connecting Europe Express), koji je u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. pokrenula Evropska komisija, saopštila je danas… »

Srpska železnica deo projekta Povezivanje Evrope ekspres vozom

Novi magazin pre 7 dana
Infrastruktura železnice Srbije uključila se u projekat kojim je predvidjeno da specijalni voz poveže ukupno oko 25 evropskih zemalja, u septembru i oktobru mesecu, saopšteno je danas iz tog preduzeća. "Saobraćaj ovog specijalnog voza kroz evropske… »

Gradnja metroa počinje za 6 meseci: Istražne bušotine uskoro i na Trgu republike

Kurir pre 7 dana
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da beogradski metro konačno počinje da se radi od novembra. Vesić je naglasio da će projekat biti rezultat velike zajedničke saradnje Vlade Srbije i Grada Beograda i dodao da grad ne bi mogao da… »

Infrastruktura železnice Srbije uključila se u projekat Povezivanje Evrope Ekspres vozom

Ekapija pre 7 dana
Infrastruktura železnice Srbije uključila se u projekat "Povezivanje Evrope Ekspres vozom" (Connecting Europe Express), koji je u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. pokrenula Evropska komisija. Generalni direktor Infrastrukture… »

Vesti dana »