Železnice Srbije - vesti

Veliki požar na železničkoj stanici u Batajnici VIDEO

B92 pre 8 sati
B92: Veliki požar na železničkoj stanici u Batajnici VIDEO
Veliki požar na železničkoj stanici Batajnica buktao je do podneva. Žrtava srećom nema, uništene su pomoćne zgrade.
Do požara je došlo u magacinu koji pripada Železnicama Srbije. Prema nezvaničnim informacijama, do požara je došlo tako što je zapaljena trava u dvorišu koje se nalazi u blizini objekta kod magacina. Vatra se potom veoma brzo... »

Požar u Batajnici: Goreo veliki magacin u blizini železničke stanice

Blic pre 12 sati
Veliki požar izbio je danas oko 10.15 časova u Batajnici, kada je goreo magacin, koji kako saznajemo, pripada "Železnicama Srbije", a vatra pretila da se proširi na okolne objekte. U MUP-u objašnjavaju da je reč o magacinu koji se nalazi u blizini železničke stanice u Batajnici. - Zapalio se... »

Železnice daju u zakup sedam nepokretnosti

N1 Info pre 16 sati
Železnice Srbije objavile su javni poziv za davanje u zakup sedam nepokretnosti u nekoliko gradova u Srbiji.
U zakup se daju: restoran na železničkoj stanici u Vrnjačkoj Banji, lokal od 170 m2 na železničkoj stanici u Beogradu (za zakupce koji vrše stomatološku i farmaceutsku delatnost), lokal od 62 m2 na železničkoj stanici u Subotici,... »

Počeli radovi u Inđiji zbog brze pruge do Budimpešte: Evo kojom će trasom saobraćati vozovi

Kurir pre 1 dan
Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je počelo uklanjanje koloseka na železničkoj stanici u Inđiji, na deonici Stara Pazova – Novi Sad, u okviru izgradnje pruge za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Budimpešte. Zbog ovih radova, kako navode, vozovi u narednih osam i... »

Inđija: Uklanjanje koloseka za brze pruge

RTV pre 1 dan
RTV: Inđija: Uklanjanje koloseka za brze pruge
INĐIJA - "Infrastruktura železnice Srbije" započela je radove na uklanjanju koloseka u železničkoj stanici Inđija, na deonici Stara Pazova - Novi Sad, u okviru izgradnje pruge za brzine do 200 kilometara na sat između Beograda i Budimpešte.
Zbog ovih radova, vozovi u narednih osam i po meseci neće saobraćati prugom Stara Pazova - Inđija, već zaobilaznim pravcem Stara Pazova - Golubinci - Inđija, saopšilo je to preduzeće. Radove izvodi ruska kompanija RŽD... »

Sputnjik otkriva: Ruske železnice spremne da grade aeroekspres u Beogradu (video)

Sputnik pre 2 dana
Mada je tek otpočela izuzetno zahtevne radove na tunelu Čortanovci ispod Fruške gore, kompanija „RŽD Internešenel Srbija“, koja je u sastavu holdinga „Ruske železnice“, već planira nove poslove na Koridoru 10 na deonici od Niša do Dimitrovgrada, kao i nastavak rekonstrukcije pruge između Niša i Preševa.
O aktuelnim i budućim projektima te kompanije u Srbiji i o tome šta znači potpisivanje Memoranduma o strateškom partnerstvu, za Sputnjik je govorio prvi zamenik direktora „RŽD Internešenela“ u Srbiji Mansurbek Sultanov. Posle... »

Planovi „Ruskih železnica“ u Srbiji (video)

Sputnik pre 3 dana
Sputnjik intervju otkriva šta u Srbiji još planira da radi kompanija RŽD Internešenel, koja je u sastavu holdinga „Ruske železnice“ i već petu godinu radi na revitalizaciji srpskih pruga.
Mada je tek otpočela izuzetno zahtevene radove na tunelu Čortanovci ispod Fruške gore, kompanija RŽD Internešenel Srbija, koja je u sastavu holdinga „Ruske železnice“, već je u planovima za nove poslove na Koridoru 10. U pitanju... »

Mašine stajale, sad koristi Železnica i sve finansira

B92 pre 6 dana
B92: Mašine stajale, sad koristi Železnica i sve finansira
Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je železničku stanicu Dragačevo kod Čačka povodom početka radova.
U okviru rekonstrukcije će biti obnovljene stanice i pruge, koje će Infrastruktura železnice Srbije finansirati sa oko pet miliona dinara. "Radovi koji se izvode u stanici Dragačevo važni su kao primer drugačijeg načina... »

Železnici vratiti stari sjaj

RTV pre 7 dana
RTV: Železnici vratiti stari sjaj
DRAGAČEVO - "Železnica je naš strateški interes i cilj je da učinimo sve da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, i kao vid saobraćaja, ali i da privučemo investitore i putnike", izjavila je ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović, obilazeći radove na rekonstrukciji pruge od Požege do Kraljeva u železničkoj stanici Dragačevo.
Početak radova na sanaciji dela pruge u dužini od 650 metara, u mestu Gugalj, blizu Jelen Dola, obišli su danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor... »

Radovi na pruzi od Požege do Kraljeva za veću brzinu vozova

RTS pre 7 dana
RTS: Radovi na pruzi od Požege do Kraljeva za veću brzinu vozova
Počeli su radovi na rekonstrukciji glavnog prolaznog koloseka železničke stanice Dragačevo na pruzi od Požege do Kraljeva. Rekonstruisaće se i 650 metara pruge, čime će se brzina od 60 povećati na 100 kilometara na sat. Pruga je posebno značajna za građane i privredu tri okruga.
Radovi će trajati desetak dana i vrednost investicije je oko tri i po miliona dinara. "Ono što je naš strateški interes i cilj je da učinimo sve da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, i kao vidu saobraćaja, ali i da... »

Audi povlači 1,2 miliona vozila

Danas  pre 5 sati  još 1 povezana

Mali najavio nove rekonstrukcije centralnih ulica

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.