Železnice Srbije

Ceo svet na šarganskoj osmici: Počela sezona na čuvenoj pruzi uskog koloseka od Mokre Gore do Vitasa, koju godišnje pohodi…

Večernje novosti pre 2 sata
Pet usputnih vidikovaca i stanica Jatare čuvenih po tome što tu niko nikada nije kupio voznu kartu, svetska su atrakcija koju godišnje pohodi i do 100.000 turista. - Sezona će trajati do kraja avgusta, a ove godine obeležava se vek od početka radova… »

Ruske železnice završile vijadukt kod Sremskih Karlovaca i tunel "Čortanovci" – pola godine pre roka

RTV pre 5 sati
SREMSKI KARLOVCI - Ruska kompanija "RŽD Intеrnеšnl" završila jе građеvinskе radovе na izgradnji najdužеg žеlеzničkog vijadukta u Srbiji u plavnom dеlu Dunava i prvog tunеla bеz zastora "Čortanovci" višе od pola godinе prе… »

Formirana Radna grupa "Železnica 2025" radi poboljšanja socijalnog statusa radnika

RTV pre 19 sati
BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sastao se sa sindikatima železničkih preduzeća i direktorima preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, Železnice Srbije, Srbija Voz i ,Srbija Kargo na… »

Formirana radna grupa za železnicu: Ko će voziti brze vozove?

Večernje novosti pre 23 sata
MINISTAR saobraćaja Tomislav Momirović sastao se danas sa sindikatima železničkih preduzeća i direktorima preduzeća Infrastruktura železnice Srbije, Železnice Srbije, Srbija Voz i Srbija Kargo na konstitutivnoj sednici Radne grupe "Železnica… »

Gozba u metrou: Kako je francuski ambasador zamislio prizor iz Pariza u budućoj beogradskoj podzemnoj železnici

Večernje novosti pre 24 sata
PERFORMANS koji se odigrao u pariskom metrou pre neku godinu inspirisao je francuskog ambasadora u Srbiji Žan-Luja Falkonija da ga zamisli u beogradskoj verziji. Na snimku zabeleženom na liniji 5 u Parizu četvorica mladića u svečanim odelima… »

Popularni voz „Nostalgija“ saobraća po letnjem redu vožnje

Nova pre 1 dan
Popularni voz "Nostalgija" koji saobraća na Mokroj Gori, prevoziće putnike po letnjem redu vožnje, sve do 31. avgusta. „Voz saobraća na relacija Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, uz pravljenje pauza na pet vidikovaca tokom vožnje. Jedno… »

„Šarganskom osmicom“ po letnjem redu vožnje

Nova pre 1 dan
Popularni voz "Nostalgija" koji saobraća na Mokroj Gori, prevoziće putnike po letnjem redu vožnje, sve do 31. avgusta. „Voz saobraća na relacija Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora, uz pravljenje pauza na pet vidikovaca tokom vožnje. Jedno… »

Da li znate koja država ima najviše vremenskih zona: Srbija je bila peta u svetu koja je usvojila ovo pravilo!

Srbija danas pre 2 dana
Francuska ima najviše vremenskih zona - 12. Sistem vremenskih zona nije tako star kao što možda mislite. Njih je osmislio Kanađanin Sanford Fleming zbog potrebe železničkih kompanija da imaju isto lokalno vreme između železničkih stanica. Fleing… »

Momirović najavio: Prvi let za Solun 21.maja , besmisleno je da se ulažu milijarde u železnicu, a da zaposleni primaju…

Večernje novosti pre 3 dana
MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirovića izjavio je danas da je prethodna godina bila najgora za vazdušni saobraćaj u istoriji avio-transporta i istakao da je Er Srbija preživela, da postaje regionalna… »

Traže poštovanje zakonskog nivoa cene radnog časa

Danas pre 4 dana
U Beogradu održan protest zaposlenih u železničkim preduzećima Nekoliko stotina železničara protestovalo je danas ispred zgrade Železnica Srbije u Beogradu zato što iz kolektivnih ugovora železničkih preduzeća nisu izbačene odredbe zbog kojih… »

Vesti dana »