Železnice Srbije

RSE: Srbija nema uvid kako se troši ruski kredit za modernizaciju železnice

Danas pre 35 minuta
Srbija kao korisnik dva kredita Rusije za modernizaciju železnice ima vrlo malo ili gotovo nikakav uvid u to koga ruska ovlašćena kompanija RŽD Internešnal angažuje kao podizvođače na poslovima rekonstrukcije železnice u Srbiji, piše Radio… »

Udala se posle osam dana veze i postala profesorka: Pevačica se povukla sa scene, imala veliki krah u ljubavi i preokrenula…

Blic pre 1 dan
Snežana Berić, kako glasi njeno kršteno ime, imala je život pun prepreka i promena, a opet, z javnosti je uvek bila sa širokim osmehom na licu. Tako je podnela i razvod, a na malim ekranima se sada retko pojavljuje, posvetila se karijeri profesora… »

„Pera pešak” stigao u Miletić

Dnevnik pre 1 dan
ODžACI: U Srpskom Miletiću u toku je postavljanje semafora „Pera pešak“ na jednoj od najkritičnijih tačaka u opštini Odžaci. Lokalna samouprava je iz Fonda putne privrede izdvojila oko 1,1 milion dinara za popravku brzinskih displeja - kazao je… »

Rod Stjuart obelodanio strast koju je decenijama držao u tajnosti

Večernje novosti pre 2 dana
Pevač počeo svoj ambiciozni projekat u tajnosti neposredno posle izgradnje kuće u Los Anđelesu. SLAVNI roker Rod Stjuart obelodanio je svoju strast koju je decenijama držao u tajnosti - izradu maketa železnice. Britanac je, u intervjuu za jedan… »

Postavljena automatizovana rampa na putnom prelazu kod Dimitrovgrada

Južne vesti pre 2 dana
Kako bi bio bezbedniji za saobraćaj, putni prelaz Gradinje kod Dimitrovgrada automatizovan je, osiguran je polubranicima i opremljen je video-nadzorom i zvanično je danas pušten u saobraćaj. On je do sada bio osiguran samo znakovima vertikalne drumske… »

RSE: Srbija ne zna kako se koristi kredit za železnicu od Rusije

Nova ekonomija pre 2 dana
Srbija uzima kredite od Rusije za modernizaciju železnice ali ima slab ili nikakav uvid u to koga ruska kompanija RŽD angažuje kao podizvođače na tim poslovima, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE). Kako navdi RSE, Srbija će pozajmiti ukupno 172,5… »

RSE: Srbija nema uvid kako se troši ruski kredit za železnicu

Danas pre 4 dana
Srbija kao korisnik dva kredita Rusije za modernizaciju železnice ima vrlo malo ili gotovo nikakav uvid u to koga ruska ovlašćena kompanija, RŽD Internešnal angažuje kao podizvođače na poslovima rekonstrukcije železnice u Srbiji. Novi kredit… »

"Razvoj železničkog saobraćaja za Srbiju prioritet"

B92 pre 4 dana
Beograd -- Za Srbiju je razvoj železničkog saobraćaja prioritet i strateški interes. Potpisivanjem deklaracije o razvoju bezbednosti železnica na prinicipima EU želimo da naše železnice vratimo na mesto koje su u Evropi imale, rekla je danas… »

Šta (ne) znamo o ruskim kreditima za modernizaciju srpskih železinica?

Jugmedia pre 4 dana
Srbija kao korisnik dva kredita Ruske Federacije za modernizaciju srpske železnice, ima vrlo malo ili gotovo nikakav uvid u to koga ruska ovlašćena kompanija, RŽD “Internešnal” angažuje kao podizvodjače na poslovima rekonstrukcije železnice u… »

Bezbednija i efekasnija železnica: EU do sad uložila milijardu evra u srpski transport

RINA pre 4 dana
Na IPA samitu, ministarka greađevinarstva, saobrćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je Deklaraciju o bezbedonosnoj kulturi evropske železnice, i tom prilikom istakla da pre sedam-osam godina nismo mogli ni da razmišljamo o ovoj temi jer… »

Vesti dana »