Železnice Srbije - vesti

Gašenje Glavne stanice štetno za putnike i grad

Danas pre 15 sati
* U Infrastrukturi železnica Srbije tvrde da je izmeštanje stanice predviđeno urbanističkim planom iz 1974. godine, a stručnjaci kažu da je reč o izmenjenom rešenju koje je prilagođeno izgradnji Beograda na vodi
U skladu sa aktuelnim urbanističkim planom Beograda, sadašnja Glavna železnička stanica će u potpunosti prestati da postoji, odnosno na tom prostoru se od 1. jula više neće odvijati bilo kakav železnički saobraćaj. U... »

Obnavlja se železnička mreža u Vojvodini

RTV pre 1 dan
RTV: Obnavlja se železnička mreža u Vojvodini
NOVI SAD - Decenijama je lokalna železnička mreža ukidana zbog nerentabilnosti i nemara. Srbija se, međutim poslednjih godina vraća železnici kroz modernizaciju magistralnih pružnih koridora ali i lokalnih pruga. Pomoćnik generalnog direktora kompanije "Infrastruktura železnice Srbije" za održavanje železničke infrastrukture Milan Šegan objašnjava koji su pravci prioritetni u revitalizaciji lokalne železničke mreže u Vojvodini.
"Prioritet za održavanje železničke infrastrukture na mreži pruga Vojvodine su: Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Orlovat, Rimski Šančevi, Novi Sad; zatim stanica Kikinda, kolosek kod stanice Kikinda prema MSK Kikinda i pruga... »

Ozbiljan rizik na dva pružna prelaza kod Sombora

Dnevnik pre 1 dan
SOMBOR: Ako je verovati dosadašnjem obrascu, JP „Infrastruktura železnica Srbije“ je čvrsto odlučila da svaku zimu ugrožava bezbednost saobraćaja preko svojih pružnih prelaza na gradskom području Sombora, tačnije na pravcima ka Apatinu (Bukovački salaši) i ka Vrbasu u selu Kljajićevo.
Ova dva pružna prelaza su i ove zime bez branika, a isključena je i svetlosna signalizacija. Slična situacija se dogodila i prošlog januara, ali je pristisak javnosti i lokalne samouprave na više organe vlasti urodio plodom, pa... »

Eksproprijacija u Nišu: Ponuda Železnice Srbije za isplatu oduzetog zemljišta

Blic pre 2 dana
Vlasnici parcela u okolini Niša, čije će zemljište biti eksproprisano zbog izgradnje železničke obilaznice oko tog grada, trebalo bi do kraja ovog, ili početkom narednog meseca da dobiju ponudu Železnice Srbije za isplatu nadoknade za oduzeto zemljište, izjavio je član radne grupe Ministarstva građevinarstva i saobraćaja Ljubivoje Slavković.
Slavković kaže, navodi portal Jugmedia, da bi sa dobijanjem ponuda istovremeno trebalo da krenu i prve isplate građanima. "Grad Niš poslao je Železnici Srbije procenu vrednosti svih parcela na osnovu tarife uz pomoć koje... »

"Rikardo Sertifikejšen" prati izgradnju pruge Beograd-Budimpešta

Blic pre 3 dana
Kompanija "Rikardo Sertifikejšen" (Rikardo Certification) izabrana je kao notifikaciono telo za projekat izgradnje i modernizacije brze pruge kroz Srbiju, na deonici Beograd - Novi Sad - Subotica - državna granica (Kelebija), u okviru međunarodnog projekta Beograd - Budimpešta.
Ugovorima koje je "Infrastruktura železnice Srbije" potpisala sa tom kompanijom (sa sedištem u Holandiji) definisano je da će, u okviru projekta modernizacije pruge, verifikovati tehničke specifikacije interoperabilnosti za pet... »

Rikardo Sertifikejšen nadzire prugu BG-BUD

B92 pre 3 dana
B92: Rikardo Sertifikejšen nadzire prugu BG-BUD
Kompanija "Rikardo Sertifikejšen" izabrana je kao notifikaciono telo za projekat izgradnje i modernizacije brze pruge kroz Srbiju.
Reč je o deonici Beograd - Novi Sad - Subotica - državna granica (Kelebija), u okviru međunarodnog projekta Beograd - Budimpešta. Ugovorima koje je "Infrastruktura železnice Srbije" potpisala sa tom kompanijom (sa sedištem u... »

Kako izgleda "srpski voz" sa ikonama godinu dana kasnije?

N1 Info pre 3 dana
Oslikan motivima iz srpskih manastira, sa njihovim nazivima i natpisom "Kosovo je Srbija“, na 21 jeziku, voz "Železnica Srbije“ krenuo je pre tačno godinu dana iz Kraljeva na svoje prvo putovanje ka Požegi.
Izvor: N1 Replike srpskih ikona koje su izlepljene u unutrašnjosti voza, odvlačile su poglede putnika koji bi se zatekli u njemu. Pojedini su se čak prekrstili kada bi prošli pored njih. Danas, godinu dana kasnije, slika tog... »

EK finansira izlazak kompanija iz Srbije i regiona na vanevropska tržišta - Klaster železnica jugoistočne Evrope realizuje projekat PERES

Ekapija pre 3 dana
Ilustracija (Foto: Ad Oculos/shutterstock.com) Klaster železnica jugoistočne Evrope (RCSEE), u partnerstvu sa još nekoliko najvećih evropskih železničkih klastera, dobio je podršku Evropske komisije za realizaciju projekta Promoting European Rail Excellence Outside EU" – PERES. Kako je saopštila... »

Uskoro eksproprijacija zemljišta na trasi železničke obilaznice oko Niša

Jugmedia pre 3 dana
Vlasnici parcela čije će zemljište biti eksproprisano zbog izradnje železničke obilaznice oko Niša, trebalo bi do kraja ovog, ili početkom narednog meseca, da dobiju ponudu Železnice Srbije za isplatu nadoknade za oduzeto zemljište. Član radne grupe Ministarstva građevinarstva i saobraćaja... »

Kolaps na železnici: Prekid saobraćaja na pruzi Beograd - Bar

Telegraf pre 3 dana
Do kvara je došlo juče u 18 sati kod stanice Kolašin a kolege iz "Železničkog prevoza Crne Gore"
Zbog kvara na kontaknoj mreži prekinut je železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar, saopštila je "Srbija Voz". Heroji Dimitrije i Fahrudin za pronalazak bombe na pruzi Beograd-Bar nagrađeni sa po 50.000 Do kvara je došlo juče u... »

Hrvatska u dramatičnoj završnici do pobede protiv Belorusije

Večernje novosti  pre 8 sati  još 9 povezanih

Vučić: Strateški cilj članstvo u EU

Danas  pre 7 sati  još 2 povezane

Veselji: Specijalni sud neće biti ukinut

Danas  pre 8 sati  još 2 povezane

Nasim Haradinaj: Delavi je pajac, on je najgora slika SAD

Blic  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.