Božo Koprivica

Priča o ljubavi koja pobeđuje smrt: Dobitnica Ninove nagrade Ivana Dimić otkriva svoju inspiraciju! (FOTO)

Story 16.01.2017
Ninova nagrada za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen u 2016. godini pripala je Ivani Dimić za „Arzamas“. U obrazloženju žirija, u sastavu Božo Koprivica (predsednik), Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić i Zoran Paunović… »

Pantić: Roma o ljubavi i smrti, odnosu majke i ćerke

Beta video 16.01.2017
BEOGRAD - Odluku o dobitniku 63 nagrade NIN-a za roman godine doneo je žiri u sastavu Božo Koprivica (predsednik), Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić, Zoran Paunović, Mihajlo Pantić a obrazložio ju je Mihajlo Pantić.… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

B92 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

Fuga o ljubavi i smrti: Evo zašto je "Arzamas" najbolji roman godine

Blic 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade jer je "izdašno i umetnički uspelo" obradila odnos kćeri i majke u ovoj "proznoj fugi o ljubavi i smrti", ocenio je žiri. Žiri 63. NIN-ove nagrade radio je u sastavu Tamara Krstić, Jasmina Vrbavac, Zoran… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

N1 Info 16.01.2017
Ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas". U najužem izboru bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir Tabašević za roman "Pa kao" (Laguna) i Vladislav Bajac za "Hroniku… »

Roman godine: Ivana Dimić dobitnica Ninove nagrade!

Kurir 16.01.2017
Dobitnik 63. Ninove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas", saopštio je danas petočlani žiri. Ona je peta žena koja je u istoriji dobila Ninovu nagradu. Odluku o dobitniku 63. doneo je žiri u sastavu Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić, Zoran… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

Novi magazin 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

Danas dodela NIN-ove nagrade

Blic 16.01.2017
Danas u podne biće saopšteno ko je 63. dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman u 2016. godini. U finalu je četvoro pisaca: Vladislav Bajac za "Hroniku sumnje" (Geopoetika), Ivana Dimić za "Arzamas", Vladan Matijević za "Susret pod neobičnim… »

Od vere u život do besmisla i smrti: "Blic" predstavlja četiri kandidata za Ninovu nagradu

Blic 14.01.2017
“Susret pod neobičnim okolnostima” Vladana Matijevića, “Arzamas” Ivane Dimić, “Pa kao” Vladimira Tabaševića i “Hronika sumnje” Vladislava Bajca našli su se u finalu za Ninovu nagradu, najprestižnije književno priznanje kod nas. To… »

Dimić, Bajac, Matijević i Tabašević

Danas 13.01.2017
* “Bilo je godina kada je žiri znao da odluči katastrofalno i izabere knjigu koja nije zaslužila ni da se nađe u najužem izboru. Ali poslednjih godina mislim da žiriji dobro rade svoj posao, sigurno bolje od fudbalskog selektora”, Vule Žurić… »

Vesti dana »