Božo Koprivica

Ivani Dimić uručena Ninova nagrada

Večernje novosti 23.01.2017
Nagrada za roman godine, po odluci Ninovog žirija, dodeljena je Ivani Dimić za delo "Arzamas" ("Laguna"). NAGRADA za roman godine, po odluci Ninovog žirija, dodeljena je u ponedeljak po 63. put, Ivani Dimić za delo "Arzamas" ("Laguna"), u sali… »

Ivani Dimić uručena NIN-ova nagrada

Novi magazin 23.01.2017
NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, uručena je Ivani Dimić za roman "Arzamas". Roman "Arzamas", književnice Ivane Dimić je po oceni žirija, najbolji roman objavljen na srpskom jeziku protekle godine. Odluku o dobitniku 63… »

Dobitnik NIN-ove nagrade

iKragujevac 18.01.2017
" Knjiga valja ili ne", rekla je Ivana Dimić. Najbolji roman u prošloj godini, po oceni kritike, napisala je Ivana Dimić - „Arzamas“. Ona je peta žena koja je dobila ovo priznanje u 63. godine dugoj istoriji dodeljivanja Ninove nagrade. Odluku je… »

Uspeh: Roman Ivane Dimić najbolji

Kurir 18.01.2017
Žiri nije obraćao pažnju na to ko je kog pola, već na književnost. Knjiga valja ili ne, rekla je Ivana Dimić. Najbolji roman u prošloj godini, po oceni kritike, napisala je Ivana Dimić - „Arzamas“. Ona je peta žena koja je dobila ovo… »

Ivana Dimić dobila nagradu NIN-a za roman Arzamas

Nova ekonomija 17.01.2017
Ovogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Ivana Dimić za roman Arzamas. U najužem izboru bili su i Vladan Matijević za roman Susret pod neobičnim okolnostima (Laguna), Vladimir Tabašević za roman "Pa kao" (Laguna) i Vladislav Bajac za Hroniku sumnje… »

Pobedio roman neuhvatljivog žanra

Danas 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman objavljen na srpskohrvatskom jeziku u protekloj kalendarskoj godini i peta je po redu spisateljica koja je ponela ovo književno priznaje, koji je dodeljeno 63. put. Za nagrađeni roman… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

RTV 16.01.2017
BEOGRAD - Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna)… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

Večernje novosti 16.01.2017
Ivani Dimić danas pripala Ninova nagrada za roman "Arzamas". Pobedničko delo tematizuje odnos kćeri i majke. JEDNO od najprestižnijih književnih priznanja u nas, 63. Ninova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, dodeljena je Ivani… »

Ivani Dimić Ninova nagrada

Politika 16.01.2017
U knjizi „Arzamas” koja tematizuje odnos majke i kćeri, prepoznaće se mnoge porodice, smatra žiri. Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2016. godini, za delo „Arzamas”, u izdanju… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Beta 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

Vesti dana »