Božo Koprivica

NIN-ova nagrada romanu Dejana Atanackovića

Politika 15.01.2018
Za delo Mire Otašević „Gorgone” (Geopetika) glasao je Božo Koprivica, predsednik žirija, dok je za roman Srđana Srdića „Srebrna magla pada” (Partizanska knjiga) glasala Jasmina Vrbavac. NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman u 2017… »

NIN-ova nagrada Dejanu Atanackoviću za roman prvenac

Dnevnik 15.01.2018
BEOGRAD: Dejanu Atanackoviću pripala je NIN-ova nagrada za knjigu “Luzitanija”, saopštio je žiri. Reč je o njegovom prvom romanu. Atanacković je 64. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu Tamara Krstić, Jasmina… »

Dejan Atanacković dobitnik NIN-ove nagrade

Studio B 15.01.2018
Dobitnik ovogodišnje NIN – ove nagrade je Dejan Atanacković za roman „Luzitanija“, posle duge rasprave stručnog žirija. Reč je o njegovom prvom romanu. Atanacković je 64. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u… »

Dejan Atanacković dobio NIN-ovu nagradu

Telegraf 15.01.2018
"Luzitanija" je njegov prvi roman. Dejan Atanacković je 64. dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Luzitanija". Momo Kapor je veoma jednostavno objasnio kako se gube prijatelji: Njegove mnogo jake reči prepričavaće se decenijama! Reč je o njegovom prvom… »

Dejan Atanacković dobitnik Ninove nagrade

Danas 15.01.2018
Nakon sat i po kašnjenja, žiri kritike saopštio je dobitnika Ninove nagrade za najbolji roman 2017. godine. Pobednik je "Luzitanija" Dejana Atanackovića, u izdanju izdavačke kuće Besna kobila, kao što do sada svi već verovatno znaju, a posle… »

Trijumfovala "Luzitanija"

Večernje novosti 15.01.2018
Dejanu Atanackoviću danas dodeljena prestižna nagrada za roman godine. DEBITANTSKI roman "Luzitanija" Dejana Atanackovića (1969), u izdanju "Besne kobile", najbolje je romansijersko ostvarenje u prošloj godini, odlučio je petočlani NIN-ov žiri. Za… »

Žiri o nagrađenom romanu Dejana Atanckovića

B92 15.01.2018
Dejanu Atanackoviću pripala je NIN-ova nagrada za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2017. godini, i to za prvenac - knjigu "Luzitanija", u izdanju kuće "Besna kobila". Atanacković je 64. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri… »

Dejan Atanacković dobitnik 64. NIN-ove nagrade

Novi magazin 15.01.2018
Dobitnik 64. NIN-ove nagrade za roman godine je Dejan Atanacković za roman "Luzitanija" u izdanju "Besne kobile", saopštio je danas žiri. U najužem izboru za roman godine bili su i "Srodnici" (Laguna) Jovice Aćina, "Gorgone" (Geopoetika) Mire… »

Božo Koprivica: Beograd je dužan da pruži otpor Vučiću

N1 Info 15.01.2018
Predsednik žirija za dodelu NIN-ove nagrade za roman godine, dramatrug i pisac Božo Koprivica izjavio je da je Beograd na izborima za odbornike Skupštine grada 4. marta dužan da pruži otpor aktuelnoj vlasti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću… »

Žiri doneo odluku sa sat vremena zakašnjenja Dejan Atanacković je dobitnik NIN-ove nagrade

Press 15.01.2018
Dobitnik ovogodišnje NIN - ove nagrade je Dejan Atanacković za roman "Luzitanija". Stručni žiri koji je u podne trebalo da saopšti dobitnika nagrade, odluku je doneo sa sat vremena zakašnjenja, posle duge rasprave. Foto:Blic.rs Žiri je radio u… »

Vesti dana »