Božo Koprivica

Novi roman Milice Vučković u izdanju Booke!

City magazine pre 7 dana
Izdavačka kuća Booka u julu je objavila knjigu Smrtni ishod atletskih povreda Milice Vučković koja u svom novom romanu govori o patološkim emotivnim vezama. Vučković rasvetljava kompleksne sisteme manipulacije, njihovu suptilnost i postepenu… »

Božo Koprivica u Narodnoj biblioteci Užice

Užice oglasna tabla pre 24 dana
U petak, 2. jula, gost Narodne biblioteke Užice će biti Božo Koprivica – pisac, dramaturg i zaljubljenik u fudbal. O naizgled nespojivim stvarima: pisanju i fudbalu, ali i o mnogim drugim zanimljivim temama razgovaraće sa profesorkom književnosti… »

Poslednji intervju Borislava Pekića: “Ipak je vredelo, prijatelju…“

Nedeljnik pre 24 dana
Foto privatna arhiva porodice Pekić U poslednjem intervjuu koji je Pekić dao nekoliko meseci pred smrt, pisac Božo Koprivica na početku konstatuje: „Borislav (Pekić). Vaše ime može se podeliti na dva imena: Boris + Lav. Lav rođen u znaku… »

Božo Koprivica u Vranju: Kako sam preuzeo Kišove grehove FOTO/VIDEO

Vranje news 20.06.2021
Dugo sam mislio da pisanje nije moj prvi dar, već da su to lopta i fudbal, ali desile su se neke spoljašne okolnosti da nisam mogao da igram u Partizanu zbog zdravstvenog problema i onda sam dugo vremena sa dosta stida i otklona pisao, teško sam pustio… »

Božo Koprivica: Političari su stvorili Belivuka

Nova 10.06.2021
Glupo je sad i reći, ali je istina da su oni sve ovo pospešili, to je njihovih ruku delo. Kao što sada prave farsu od ovog Belivuka koji je njihovo čedo i igraju neke ružne igre. Super ti je poenta filma i hvala ti, stvarno. Ovim rečima obratio se… »

Deset dobitnika povelje “Radomir Konstantinović”

RTV 26.03.2021
SUBOTICA - Oto Tolnai, Bora Ćosić, Filip David, Slavoj Žižek, Dragan Prole, Ivan Lovrenović, Ješa Denegri, Božo Koprivica, Vlaho Bogišić i Tomislav Brlek su, jednoglasnom odlukom žirija za dodelu povelje "Radomir Konstantinović", dobitnici ovog… »

Dodeljeno deset povelja „Radomir Konstantinović“

Subotica.com 26.03.2021
Žiri za dodelu povelje „Radomir Konstantinović“ jednoglasno je odlučio da se za 2019. i 2020. godinu dodeli deset povelja, povodom decenije od smrti istoimenog subotičkog književnika i filozofa. Dobitnici su Oto Tolnai, Bora Ćosić, Filip David… »

Božo Koprivica: Ne mogu se kriminalci boriti protiv kriminala

Danas 15.02.2021
Poznati umetnik i partizanovac o prethodnici, kontekstu i reperkusijama hapšenja jednog od "vođa navijača" crno-belih Kad god „parni valjak“ šlajfuje u mestu ili ide u rikverc, navijači kluba iz Humske utehu pronađu u mudroliji jednog od… »

ABA 2: Borac iz Banjaluke nadigrao Podgoricu

Sport klub 23.01.2021
Košarkaši Borca iz Banjaluke imali su deficit do 12 poena u prvoj deonici, ali su mnogo boljom igrom u nastavku meča, uspeli da stignu do preokreta i dragocene pobede protiv Podgorice – 98:78. Prevagu na tasu Borca, doneli su Džonatan Dejvis sa 18… »

Božo Koprivica: “Trideset godina mi preživljavamo”

Nova 14.07.2020
O naslovnim stranama je ovog jutra u "Probudi se" govorio književnik Božo Koprivica. Na pitanje kako smo došli od slogana “Za našu decu” do toga da se deci razbijaju glave, Koprivica je naveo da se mlad svet pobunio jer ne trpi laž, da se Beograd… »

Vesti dana »