Brisel

EU: Prvi projekti iz ekonomskog paketa za Zapadni Balkan krajem decembra

Novi magazin pre 3 dana
Evropska komisija očekuje da krajem decembra budu odobreni prvi projekti iz EU Ekonomsko-investicionog paketa za Zapadni Balkan, a to će biti deo od milijardu i sto miliona evra za ovu godinu od ukupno predviđenih devet milijardi evra do 2027, uz mere… »

EU: Prvi projekti iz ekonomskog paketa za Zapadni Balkan krajem decembra

Radio sto plus pre 3 dana
Kako su agenciji Beta rekli izvori u Evropskoj komisiji(EK), neki projekti iz zemalja Zapadnog Balkana su već pristigli u Brisel i svaki od projekata, koji moraju biti „vrlo temeljito pripremljeni“, će biti pojedinačno razmotreni. Do kraja decembra… »

Obavezna imunizacija u EU? Brisel promenio kurs o vakcinaciji protiv korone

Večernje novosti pre 3 dana
Foto AP Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je poručila da je "prikladno i razumno" da se sada o tome razgovara. Neke zemlje već su preduhitrile zajednički dogovor. Austrija od sredine januara prva uvodi ovu meru. Pridružiće joj se… »

Novi plan Zapada: Brišu "Dejton" da u Briselu slome Republiku Srpsku

Večernje novosti pre 3 dana
Foto AP Ove opasne ideje izneo je Nemac Kristijan Šmit, visoki predstavnik bez legitimiteta, koji već mesecima, iako nema mandat Saveta bezbednosti UN, praktično u svojstvu privatnog lica uporno udara na Banjaluku i rukovodstvo Srpske. Najpre je… »

Vljora Čitaku poručila Kurtiju da ode na razgovore u Vašington

Nova pre 4 dana
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku izjavila je bi premijer Kosova Aljbin Kurti trebalo da otputuje u Sjedinjene Američke Države i ima sastanke sa visokim zvaničnicima."Moramo biti jasni da nama kao Kosovu ne odgovara 'status… »

Vljora Čitaku poručila Kurtiju da ode na razgovore u Vašington

Danas pre 4 dana
Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku izjavila je bi premijer Kosova Aljbin Kurti trebalo da otputuje u Sjedinjene Američke Države i ima sastanke sa visokim zvaničnicima. „Moramo biti jasni da nama kao Kosovu ne odgovara… »

Brnabić: Evropska komisija mora drugačije kvalifikovati napredak Srbije po pitanju Kosova

Slobodna Evropa pre 5 dana
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se ne slaže sa delom Izveštaja Evropske komisije (EK) o napretku Srbije u procesu evrointegracija za 2021. godinu, koje se tiče Kosova. Premijerka je u Skupštini Srbije na sednici na kojoj se razmatra… »

Čitaku: Jaki smo koliko i naš savez sa SAD

Vesti online pre 4 dana
Potpredsednica Demokratske partije Kosova i bivša ambasadorka u SAD Vljora Čitaku izjavila je da bi kosovski premijer Aljbin Kurti trebalo da otputuje u Vašington i razgovara sa tamošnjim visokim zvaničnicima o dijalogu sa Beogradom. Čitaku je… »

Iz Prištine tvrde: Jaki smo koliko i naš savez sa SAD

B92 pre 4 dana
Potpredsednica Demokratske partije Kosova i bivša ambasadorka u SAD Vljora Čitaku je izjavila da bi Aljbin Kurti trebalo da otputuje u Vašington. Tamo bi trebalo da razgovara sa visokim zvaničnicima o dijalogu sa Beogradom, prenosi Reporteri. Čitaku… »

Novine: "Brišu 'Dejton' da u Briselu slome Srpsku"; "Obavezna vakcinacija rešenje i za Srbiju"

B92 pre 4 dana
Dnevna štampa za petak 3. decembar piše o mnogim aktuelnim društveno-političkim temama. "Politika" svoju naslovnu stranu posvećuje sahrani Milutina Mrkonjića: "Poslednji ispraćaj pomirio nepomirljive". Izdanje "Večernjih novosti" otkrivaju "novi… »

Vesti dana »