Gordana Čomić

„Uđite u sve institucije, spasite Srbiju“: Kako je Palma pre 20 godina sa skupštinske govornice pozivao na državni udar?

Danas 29.10.2023
Dragan Marković Palma, šef poslaničke grupe Stranke srpskog jedinstva, je pozvao policiju da izvrši državni udar na mitingu podrške generalu Sretenu Lukiću u toku rasprave o poverenju predsednici parlamenta Nataši Mićić pre 20 godina. ,,Uđite u… »

Kabinetsko „uvođenje reda” u naš jezik

Politika 26.07.2023
U idućoj godini počeće primena Zakona o rodno osetljivom jeziku, koji je, na predlog tadašnjeg ministra Gordane Čomić, Narodna skupština Srbije usvojila koncem maja 2021. godine. Za zakon su glasala 163, a protiv 10 poslanika. Po njegovim… »

Eh, te neuništive žene

Politika 21.05.2023
Ako rodno osetljiv jezik uništava brak i porodicu, onda bi to značilo da je u jezicima u kojima je rodno osetljiv jezik već odavno delatan rezultiralo razorenim porodicama (na primer u nemačkom jeziku). Ili obratno, u jezicima u kojima ne postoji… »

Pavle Grbović kritikovao Pašalića zbog ćutanja o Zakonu o istopolnim partnerstvima

Nova 27.02.2023
Predsednik Pokreta slobodnih građana i narodni poslanik Pavle Grbović, održao je govor u Skupštini i obratio se Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću čiji je mandat pred istekom. U Skupštini je bilo reči o Pašalićevom izveštaju o radu tokom… »

O incidentima u skupštini Srbije "Demokratija" kažnjavala izbacivanjem sa sednice, "diktatura" sve oprašta

Alo 10.02.2023
Zbog toga što su odbili da sede na mestima koje im je vlast namenila, preciznije zato što su hteli da za svoj poslanički klub dobiju još jedan red za sedenje i zbog lupanja u klupe, 30. marta 2009. godine svi poslanici SRS koji su bili prisutni u… »

Ne kajem se što sam bila u vladi, hvala premijerki i predsedniku: Čomić otkrila čime se bavi nakon odlaska s ministarskog…

Kurir 19.01.2023
Ne kajem se što sam bila deo vlade Ane Brnabić. I zahvalna sam i predsednici Vlade i predsedniku Srbije na šansi da se proizvede institucionalna realnost kojom se gradi kultura ljudskih prava u Srbiji, to nam je neophodno, kaže doskorašnja… »

Šetali smo, šetamo i šetaćemo

XXZ magazin 20.12.2022
Queer pregled 2022. Januar Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava u Srbiji, objavila je da je nacrt Zakona o istopolnom partnerstvu spreman za Vladu. U isto vreme, u Švajcarskoj je stupio na snagu novi zakon, koji dozvoljava svim… »

Restartovanje „bankomata“ prikačenog na budžet države

Danas 06.11.2022
Poslednji potez koji je načinila Gordana Čomić, bivša ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, bio je raspisivanje izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina. Za nedelju dana biće održani neposredni izbori i elektorske… »

Mirko Ostrogonac novi narodni poslanik umesto Tomislava Žigmanova

Danas 02.11.2022
Nakon što je Tomislav Žigmanov podneo ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije, zbog preuzimanja funkcije ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, narodni poslanik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u… »

Ovako je izgledala primopredaja dužnosti između novih i starih ministara u Vladi Srbije

Telegraf 28.10.2022
Primopredaja dužnosti obavljena je danas između novih i starih ministara u Vladi Srbije. Predaju dužnosti danas su izvršili bivši ministri u Vladi Srbije, sastavši se sa kolegama koji će ubuduće obavljati ovu funkciju. Maja Gojković predala je… »

Vesti dana »