IBM

Pojavio se „lično i personalno“ početkom 80-tih, kao preteča modernih računara

Nova pre 1 dan
Tim inženjera i dizajnera američke kompanije IBM na čelu sa Donom Estridžom, 12. avgusta 1981. godine, predstavio je svetu prvi personalni računar - PC.… »

I Epl pauzira zapošljavanje: Silicijumska dolina u strahu od recesije

Kamatica pre 26 dana
Proizvođač iPhone-a nastoji da ograniči rashode i rast radnih mesta u nekim od svojih odelenja, izvestio je Bloomberg. Oprezniji stav oponaša pristup njegovih tehnoloških konkurenata – uključujući Amazon, Alfabed t i Majkrosoft – koji su svi… »

Epl obustavio planove zapošljavanja i potrošnje iz straha od recesije u narednim mesecima

Danas pre 26 dana
Američka kompanija Epl (Apple) obustavila je planove zapošljavanja i potrošnje, uz argument da je „Silicijumska dolina zabrinuta zbog recesije u narednim mesecima“, prenosi portal biznis.rs pozivajući se na agenciju Blumberg. Proizvođač Ajfona… »

Šta više nikada ne želimo da vidimo na laptop računarima?

Benchmark pre 26 dana
Prenosivi računari postoje već dugi niz godina (prvi prenosivi računar razvila je francuska kompanija RE2 davne 1980. godine), dok je standard postavio Apple svojim prvim PowerBook modelom 1991. godine nakon kog je došao i legendarni IBM ThinkPad… »

IBM beleži rast prodaje od devet odsto

Biznis.rs pre 26 dana
Prihodi softverske kompanije u drugom kvartalu dostigli više od 15 milijardi dolara. Rezultati kompanije International Business Machines (IBM) u drugom kvartalu pokazuju rast prodaje od devet odsto, ali ukazuju i na brige sa kojima se tehnološki… »

Evo koliko košta porođaj u Americi

Radio 021 pre 27 dana
Biti roditelj je neprocenjivo, ali u Sjedinjenim Američkim Državama to poprilično košta. Nova studija otkrila je da će samo porođaj budući roditelji platiti oko 20.000 dolara, što je neverovatan iznos s obzirom na to da je prosečni dohodak… »

Stiže kvantni kriminal – evo kako IBM planira da nas spasi

PC Press pre 28 dana
Američki nacionalni institut za standarde i tehnologiju (NIST) nedavno je objavio prvi krug pobednika u svom šestogodišnjem takmičenju. To je konačna borba između dobra i zla i budućnost je u pitanju Cilj je bio određivanje koji će algoritmi… »

Amazon otvara centar za istraživanje kvantnog umrežavanja

PC Press 29.06.2022
Istraživači će raditi na tehnologiji koja može dovesti do stvaranja globalnih kvantnih mreža. Stvaranje globalnih kvantnih mreža Nekoliko velikih kompanija radi na projektima kvantnog računarstva, uključujući IBM i Google. Takođe, Amazon je… »

Nemci prave prvi evropski superkompjuter, cena prava sitnica (FOTO)

Nova 16.06.2022
Prvi evropski superkompjuter sposoban da izvrši više od 1 kvintilion - 1 praćen sa 18 nula - računarskih operacija u sekundi biće izgrađen u istraživačkom centru u zapadnoj Nemačkoj. Računarska snaga uređaja premašiće ukupnu snagu 5 miliona… »

Cene tehnologije od 1982 do danas

Benchmark 16.06.2022
Nekada davno, na samom začetku tehnološke revolucije izazvane pojavom prvih personalnih računara, trebalo je izdvojiti dosta novca za takvu egzotiku. Na primer, IBM PC 5150 sa zasebnim hard diskom od čitavih 10 MB i Multi-Tool Word programom koji je… »

Vesti dana »