IBM

Amazon otvara centar za istraživanje kvantnog umrežavanja

PC Press pre 6 dana
Istraživači će raditi na tehnologiji koja može dovesti do stvaranja globalnih kvantnih mreža. Stvaranje globalnih kvantnih mreža Nekoliko velikih kompanija radi na projektima kvantnog računarstva, uključujući IBM i Google. Takođe, Amazon je… »

Nemci prave prvi evropski superkompjuter, cena prava sitnica (FOTO)

Nova pre 19 dana
Prvi evropski superkompjuter sposoban da izvrši više od 1 kvintilion - 1 praćen sa 18 nula - računarskih operacija u sekundi biće izgrađen u istraživačkom centru u zapadnoj Nemačkoj. Računarska snaga uređaja premašiće ukupnu snagu 5 miliona… »

Cene tehnologije od 1982 do danas

Benchmark pre 19 dana
Nekada davno, na samom začetku tehnološke revolucije izazvane pojavom prvih personalnih računara, trebalo je izdvojiti dosta novca za takvu egzotiku. Na primer, IBM PC 5150 sa zasebnim hard diskom od čitavih 10 MB i Multi-Tool Word programom koji je… »

Evropa dobija superkompjuter sa snagom pet miliona laptopova

B92 pre 19 dana
Prvi evropski superkompjuter, koji je sposoban za obavljanje više od jednog kvintiliona (18 nula iza jedinice) računarskih operacija u sekundi, biće izgrađen u istraživačkom centru u Nemačkoj. Kako navodi "Jülich Research Centre", koji se nalazi… »

IBM otpušta sve svoje radnike u Rusiji

PC Press pre 21 dana
Kompanija je obustavila rad još u martu, ali je i dalje nastavila da plaća zaposlene. Prekid poslovanja IBM započinje „uredno“ zatvaranje svojih usluga u Rusiji, navodi se u dopisu izvršnog direktora Arvind-a Krishna-e. Kompanija je zatvorila… »

Ransomware napadi postaju sve efikasniji

B92 pre 21 dana
Trajanje ransomware napada je u 2021. godini u proseku iznosilo 92,5 sati, mereno od početnog pristupa mreži do primene malvera. U 2020. godini, onima koji napadaju ransomwareom trebalo je u proseku 230 sati da završe svoje napade i 1637,6 sati u 2019… »

Brod bez članova posade preplovio atlantik: Napravljen je da pokaže razvoj tehnologije! (foto)

Kurir pre 26 dana
Brod bez posade dizajniran da rekonstruiše istorijsko putovanje Mejflauera preko Atlantika pre 400 godina samostalno je preplovio okean, rekli su nadležni za projekat. Autonomni brod Mejflauer (MAS) završio je u nedelju putovanje dugo 4.400 km od… »

Pandemija ubrzala digitalnu transformaciju preduzeća

Biznis.rs pre 26 dana
IBM zajedno sa 300 partnera ubrzava poslovne procese u regionu istočne Evrope. Američki IT gigant IBM ima više od 300 stalnih partnera u regionu istočne Evrope. Kompanija je na ovim prostorima zapravo prisutna već od tridesetih godina dvadesetog… »

IBM Ecosystem isporučuje zajedničku vrednost klijentima u Istočnoj Evropi

Biznis i finansije pre 26 dana
Igor Pravica, generalni direktor i rukovodilac odeljenja za tehnologjiu, IBM Istočna Evropa I 6 min potrebno za čitanje 9. juna 2022. Radeći više od 90 godina sa našim partnerskim ekosistemom, zajednički podržavamo klijente sa inovativnim… »

Tajvan uveo ozbiljne sankcije na izvoz čipova u Rusiju i Belorusiju

Benchmark pre 26 dana
Invazija Rusije na Ukrajinu unela je ogromne tektonske promene u celokupnu svetsku ekonomiju. Inflacija je sveprisutna, nestašice komponenti uzrokovane ratom i COVID-19 pandemijom traju, a kraja još uvek nema na vidiku. U čitavoj ovoj priči najviše… »

Vesti dana »