Kolumbija

Harvard od svojih studenata zahteva da se vakcinišu, isto očekuju i Jejl, Kolumbija i Prinston

Radio 021 pre 24 sata
Američki univerzitet Harvard će od svojih studenata zahtevati da se pre početka nove akademske godine na jesen obavezno vakcinišu protiv kovida19. "Da bismo postigli visok nivo imuniteta koji je potreban kako bismo zaštitili našu zajednicu, Harvard… »

Neverovatno arhitektonsko delo: Kuća na tri nivoa, sva u staklu, smeštena na samoj litici

Telegraf pre 24 sata
Cena ove kanadske nekretnine nije poznata, budući da je reč o naručenom projektu. Kanadska pokrajina Britanska Kolumbija, koju zapljuskuje Tihi okean, poznata je po lepoti planinskih masiva i dugoj razuđenoj obali. Sada, nudi još atrakcija, poput ove… »

Istorijski uspeh srpske naučnice Gordane Vunjak-Novaković

RTS pre 2 dana
Srpska naučnica Gordana Vunjak-Novaković je za inovativni doprinos u biomedicini izabrana za finalistkinju prestižne Evropske nagrade za pronalazače za ovu godinu, objavio je u Minhenu Evropski zavod za patente (EZP). Rad ove profesorke Univerziteta… »

Srpsko-američka naučnica Gordana Vunjak Novaković u finalu Evropske nagrade za pronalazače!

Blic pre 2 dana
Srpsko američka naučnica Gordana Vunjak-Novaković izabrana je za finalistkinju Evropske nagrade za pronalazače - za inovativni doprinos u biomedicini, koji između ostalog otvara vrata regenerativnoj medicini, objavio je danas u Minhenu Evropski zavod… »

Veliki istorijski uspeh naučnice Gordane Vunjak-Novaković: Srpkinja u trci za svetskog naučnika broj jedan!

Srbija danas pre 3 dana
Redovan je profesor na prestižnom Univerzitetu Kolumbija. Srpsko američka naučnica Gordana Vunjak-Novaković izabrana je za finalistkinju Evropske nagrade za pronalazače - za inovativni doprinos u biomedicini, koji između ostalog otvara vrata… »

Srpkinja u finalu evropske nagrade za pronalazače

B92 pre 3 dana
Srpsko američka naučnica Gordana Vunjak-Novaković izabrana je za finalistkinju Evropske nagrade za pronalazače. Izabrana je za inovativni doprinos u biomedicini, koji između ostalog otvara vrata regenerativnoj medicini, objavio je danas u Minhenu… »

Srpska naučnica u finalu evropske nagrade za pronalazače

Dnevnik pre 3 dana
MINHEN: Srpsko američka naučnica Gordana Vunjak-Novaković izabrana je za finalistkinju Evropske nagrade za pronalazače - za inovativni doprinos u biomedicini, koji između ostalog otvara vrata regenerativnoj medicini, objavio je danas u Minhenu… »

Srpkinja u borbi za "Životno delo": Naučnica i profesorka Gordana Vunjak Novaković finalista Evropske nagrade za…

Večernje novosti pre 3 dana
Foto: Privatna arhiva Nominaciju je objavio Evropski zavod za patente u Minhenu. Rad srpske naučnice i profesorke Univerziteta Kolumbija, članice SANU, koja je postala član Nacionalne akademije inženjerstva SAD, rešio je kompleksne probleme u vezi sa… »

Prva Srpkinja u finalu najprestižnije evropske nagrade za pronalazače: Njen patent je jedinstven

Telegraf pre 3 dana
Pobednici ovogodišnje najprestižnije evropske nagrade za pronalazače biće objavljeni na ceremoniji 17. juna. Srpska naučnica Gordana Vunjak-Novaković je za inovativni doprinos u biomedicini izabrana za finalistkinju prestižne Evropske nagrade za… »

Nema dobre rakije bez Srbije: Roker Bil Guld iz "Fejt no mor" predstavio drugu šljivovicu "yebiga bela"

Večernje novosti pre 3 dana
Foto Facebook/Billy Gould I ona je, baš kao i "yebiga prva", proizvedena u Srbiji, u destileriji "Tok" sa Goča, a za sada se može kupiti u odabranim prodavnicama u pet američkih država - Kaliforniji, Ilinoisu, NJujorku, NJu DŽersiju i Vašingtonu… »

Vesti dana »