MacBook Pro

Mini-LED MacBook Pro biće lansiran ove godine u ograničenoj količini

Benchmark 19.05.2021
Očekuje se da će Apple ove godine proširiti upotrebu mini-LED ekrana sa novog 12,9-inčnog iPad Pro-a na nove MacBook Pro modele. I dok bi novi laptopovi trebali stići po rasporedu, u početku će biti dostupni samo u ograničenim količinama… »

Sledeći MacBook Pro laptopovi bi mogli upariti Apple čip sa 64 GB RAM-a

Benchmark 19.05.2021
Plafon memorije od 16 GB i dva Thunderbolt porta na Mac računarima zasnovanim na Apple M1 čipu, nisu se dopali profesionalnim korisnicima. Srećom, izvori Bloomberga tvrde da se govori o redizajniranju MacBook Pro-a i da će Mac Mini višeg nivoa… »

MacBook Pro 2021 donosi povratak nekih od omiljenih portova

Benchmark 14.05.2021
Ove nedelje niz glasina sugeriše da će verzija Apple MacBook Pro laptopa za 2021. godinu vratiti neke davno izgubljene funkcije koje su mnogi voleli. Pričamo o tome da je MacBook Pro nekada dolazio sa raznim portovima: USB, HDMI, priključak za… »

TSMC je navodno počeo sa proizvodnjom M2 Mac procesora naredne generacije

Benchmark 27.04.2021
Naslednik M1 Apple Silicon čipseta bi na MacBook uređaje mogao stići tokom druge polovine ove godine, prema izveštaju Nikkei-ja. Uslovno nazvan Apple M2, procesor je navodno ušao u proizvodnju i mogao bi početi da se isporučuje do jula. Čipset će… »

Novi MacBook pro modeli, sa XDR displejima, se očekuju tokom ove godine

Benchmark 23.04.2021
Apple laptopovi već dugo koriste LCD ekrane, ali bi se to moglo promeniti kasnije tokom godine. Glasine sugerišu da bi kompanija mogla objaviti nove 14-inčne i 16-inčne modele koji će imati XDR displeje, što je brendiranje koje Apple koristi za mini… »

iPad Pro naredne generacije podržava 5G, ima M1 čip i bolju bateriju

Benchmark 21.04.2021
Apple je održao svoj "Spring Loaded" događaj, tokom kojeg je kompanija prikazala nove proizvode, među kojima je i iPad Pro naredne generacije. Najveća poboljšanja novog iPad modela desila su se u unutrašnjosti uređaja. U srcu tableta nalazi se novi… »

Uprkos nestašici naredni iPad Pro bi se mogao pojaviti tokom aprila

Benchmark 12.04.2021
Nedavno su se pojavile informacije o tome da bi neki MacBook i iPad modeli mogli biti odloženi zbog globalne nestašice čipova. Među proizvodima koji će iti pogođeni ovim problemom je i iPad Pro. Prema izveštaju Bloomberga, iPad Pro koji se uskoro… »

Apple M2 čip stiže ove godine

PC Press 07.04.2021
Iako je Apple-ov M1 MacBook Pro predstavljen pre manje od šest meseci, izgleda da kompanija već radi na novoj generaciji laptopa koga će verovatno pokretati M2 čip. Naime, pojavile su se informacije da je Apple već ugovorio proizvodnju svog novog… »

Novi MacBook-ovi sa Apple M2 čipom već u 2021.

B92 06.04.2021
Iako je Apple-ov najnoviji M1 MacBook Pro star manje od šest meseci, kompanija očigledno radi na sledecoj generaciji laptopa, kojeg će pokretati M2 čip, navodi se u izveštaju. Ovaj novi čip ce navodno proizvesti tajvanska firma TSMC, a zasnovan na… »

Photoshop potpuno prilagođen M1 Apple računarima

PC Press 11.03.2021
Na M1 Apple računarima stiglo je i očekivano izdanje Photoshopa koji na ovim uređajima obavlja zadatke 1,5 puta brže nego na prethodnim Intel-ovim verzijama. Takođe, kompanija Adobe kaže da se brzina i performanse poboljšavaju, uključujući i… »

Vesti dana »