Majdanpek - vesti

Preseljenje ploveće pumpne stanice u RBM-u može da sačeka proleće

Kolektiv petak, 26. oktobar 2018.
Stabilno vodosnabdevanje flotacije
Obezbeđen nesmetan rad ploveće pumpne stanice i produžen rok za završne, uglavnom, zemljane radove, te tako i za smanjenje ukupnih troškova za preseljenje ploveće pumpne stanice RBM. – Dugo se u Rudniku bakra Majdanpek govori o neophodnosti preseljenja ploveće pumpne... »

Bor: Posadiće 50.000 bagrema

Danas petak, 26. oktobar 2018.
Počela rekultivacija kopovskih i flotacijskih jalovišta u Boru Na visokim planirima pored starog borskog kopa u toku je pošumljavanje. Radnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor do sada su posadili preko 5.000 bagremovih sadnica iz prve tranše od 25.000 komada, a do kraja jeseni, ukoliko to dozvoli vreme i bude radne snage, biće zasađeno i do 50.000 komada.
Prema rečima rukovodioca Sektora za ekologiju u Rudnicima bakra Bor Dragana Đorđevića, ovi su poslovi deo velikog i složenog projekta pod nazivom „Rešavanje istorijskog nasleđa narušene životne sredine rudarskim aktivnostima... »

Počela rekultivacija kopovskih i flotacijskih jalovišta u Boru

Danas četvrtak, 25. oktobar 2018.
Na visokim planirima pored starog borskog kopa u toku je pošumljavanje. Radnici Rudarsko topioničarskog basena Bor do sada su posadili preko 5.000 bagremovih sadnica iz prve tranše od 25.000 komada, a do kraja jeseni, ukoliko to dozvoli vreme i bude radne snage, biće zasađeno i do 50.000 komada.
Prema rečima rukovodioca Sektora za ekologiju u Rudnicima bakra Bor Dragana Đorđevića, ovi su poslovi deo velikog i složenog projekta pod nazivom „Rešavanje istorijskog nasleđa narušene životne sredine rudarskim aktivnostima... »

Tri boda za pandice na startu sezone

OK radio ponedeljak, 15. oktobar 2018.
Vranje - Na otvaranju prvenstva Druge lige Srbije, pred svojom publikom, odbojkašice kluba Panda uspele su da pobede ekipu Majdanpeka sa 3:0.
Ovom pobedom na startu sezone „pandice“ nagoveštavaju uspešnu sezonu u kojoj ciljaju na najviši plasman u ligi. Dobra igra i prva tri boda su najbitniji na startu prevenstva, reči su trenera Dejana Đorđevića i Aleksandra... »

Putujući školski bioskop Slobodna zona Junior

RTV ponedeljak, 15. oktobar 2018.
RTV: Putujući školski bioskop Slobodna zona Junior
ŠID - Putujući školski bioskop Slobodna zone Junior kreće danas na svoju drugu turneju po Srbiji, a prva stanica joj je Tehnička škola "Nikola Tesla" u Šidu.
Na svom ovogodišnjem proputovanju Slobodna zona Junior posetiće ukupno 12 mesta - Šid, Kučevo, Zaječar, Belu Crkvu, Negotin, Majdanpek, Knjaževac, Vladimirce, Novu Varoš, Lučane, Ljig i Koceljevu, te obuhvatiti preko dvanaest... »

Tokom Belog izvorca: Jesenja simfonija boja u homoljskim šumama

Večernje novosti ponedeljak, 15. oktobar 2018.
Do ovog mesta lako se stiže i iz Đerdapske klisure, iz Donjeg Milanovca, preko Mosne, Klokočevca i Rudne glave
DVERI živog sveta legendi o čudesnim šumama gde žive vile zagorkinje i izvorkinje, ušće rečice Beli izvorac, nalaze se na 12 kilometara od Majdanpeka, u pravcu sela Blizna. Do ovog mesta lako se stiže i iz Đerdapske klisure, iz... »

Odbornik demokrata čelnik SNS

Večernje novosti subota, 13. oktobar 2018.
Konstitutivnu sednicu nove lokalne samouprave u Majdanpeku obeležio povratak starih kadrova
POSLE "apsitencije" od pet godina, Dragan Popović, koji je kao kadar DS od 2006. do 2013. bio prvi čovek lokalne samouprave u Majdanpeku, ponovo vodi varoš pod Staricom, ovoga puta kao član SNS. Iako je na prethodnim lokalnim... »

Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Majdanpek

Danas petak, 12. oktobar 2018.
Novi predsednik opštine Majdanpek je Dragan Popović sa liste „Aleksandar Vučić-zato što volimo Majdanpek“ koja je na septembarskim lokalnim izborima osvojila 24 od 31 odborničkih mandata u lokalnoj Skupštini, odlučila je većina odbornika na konstitutivnoj sednici tajnim glasanjem.
Zamenica predsednika opštine biće Elvija Jovanović, predsednik Skupštine Nikola Naunović, a zamenica predsednika SO Ivana Srbulović, svi sa liste „Aleksandar Vučić-zato što volimo Majdanpek“. Za sekretara SO Majdanpek postavljen... »

Vučić najavio izbore za 2020.

BizLife sreda, 10. oktobar 2018.
Foto: YouTube screenshot Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je će izbori u Srbiji biti održani 2020. i da niko ne treba da misli da će nasilnim putem uzeti vlast. “Izbori su 2020. Nadam se da niko ne misli da će nasiljem da uzme vlast. Imaće lokalne izbore, pa prvo tamo neka pobede ubedljivo... »

Vučić: Izbori su 2020. nadam se da niko ne misli da će nasiljem da uzme vlast

Danas sreda, 10. oktobar 2018.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će izbori u Srbiji biti održani 2020. godine i da se nada da niko ne misli da će nasiljem moći da uzme vlast.
Vučić je, povodom intervjua Siniše Kovačevića koji je izjavio da očekuje skoru promenu vlasti u Srbiji, ocenio da je Kovačević u pravu kada kaže da se narod nikada nije radovao jarmu i tamnici i „zato su oni koji su ga prvo... »

©2019 Netmark d.o.o.