Majdanpek - vesti

Majdanpek: Profesori se odrekli honorara i opremili školu

Danas pre 20 dana
Čista petica za profesore U Tehničku školu u Majdanpeku ovih dana ušla je oprema koja će biti korišćena u nastavi vredna gotovo pola mliona dinara.
Nije u pitanju bilo kakav projekat, donatori nisu nisu stranci, već profesori ove škole koji se četvrti put zaredom odriču honorara za ispite za vanredne učenike i tim novcem kupuju opremu i materijale koje koriste u nastavi. Na... »

Posle prvih belih fotografija ove nedelje, počeli ste da birate gde je lepši sneg - u Beogradu ili u drugim delovima Srbije (foto)

Telegraf pre 22 dana
I prestonica se jutros zabelela, ali korisnici društvenih mreža iz cele Srbije odmah su se potrudili da dokažu kako je zimska idila u provinciji ipak ona prava. Jeste li saglasni sa njima?
Kopaonik i Zlatibor nisu više jedina mesta u Srbiji koja se bele. Nakon Miholjskog leta zima je konačno stigla u našu zemlju, a sneg je iznenadio stanovnike Užica, Ivanjice, Novog Sada, Bora, Požege, Majdanpeka... Meterolozi su... »

Notari overili pet miliona predmeta

Večernje novosti pre 29 dana
Javni beležnici sumirali rezultate petogodišnjeg rada ove službe. Nema kancelarija u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici
DA je javnobeležnički sistem u Srbiji zaživeo najbolje pokazuje to što su za pet godina, koliko postoje, notari obavili 5.418.615 pravnih poslova za koje imaju ovlašćenja. Najviše je bilo poslova koje su im poverili sudovi:... »

Javni beležnici obavili pet i po miliona pravnih poslova

N1 Info pre 30 dana
Javni beležnici u Srbiji su za nepunih pet godina obavili skoro pet i po miliona pravnih poslova za koje imaju ovlašćenja, a u ovoj godini izabran je 31 novi beležnik za osnovne sudove u Brusu, Raškoj, Surdulici i Trsteniku, izjavio je predsednik Javnobeležničke komore Srbije (JBK) Srbislav Cvejić.
Predstavljajući rezultate rada Komore, naveo je da su još samo četiri osnovna suda u Srbiji ostala bez beležnika - u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici. Prema njegovim rečima, cilj JBK je da zajedno sa Ministarstvom... »

Majdanpek i „Kolektiv“ – drugovanje, poštovanje i razumevanje

Kolektiv pre 38 dana
Veza koja traje
Teme „Kolektiva“ su ono što zanima zaposlene u RBM-u i sve u Majdanpeku MAJDANPEK. – Poput dobrog braka u kojem, nakon ljubavi, dođu godine poverenja i razumevanja, pre nego što se stvori dobra navika i potreba, funkcioniše jaka veza između Majdanpeka i „Kolektiva“.... »

List „Kolektiv“ RTB Bor slavi 71. rođendan

Danas pre 39 dana
Najstariji kompanijski medij u Srbiji: Poverenje za trajanje Kada u Boru i Majdanpeku kažete Kolektiv, prva asocijacija je basenski list koji je 1. novembra „napunio“ 71 godinu.
Prvi broj izašao je iz štampe 1. novembra 1947. Godine i do sada je odštampano odštampano 2.299 brojeva u tiražu od 22 miliona primeraka. Napisano je oko 265.000 novinarskih tekstova ilustrovanih sa preko 26.000 fotografija,... »

Istrajni u borbi protiv gladi

Vesti online pre 42 dana
Sredinom oktobra obeležen je Svetski dan hrane, koji je, između ostalih, podelom humanitarne pomoći upriličio i Odbor za ljudska prava - Majdanpek na čelu sa predsednicom organizacije Mionkom Nikolić. Ova nevladina organizacija, o kojoj smo nekoliko puta pisali, kao i o njihovom angažovanju da pomognu najugroženije na području Majdanpeka, tim povodom podelila je osnovne životne namirnice (brašno i ulje) onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnije.
Istina, Odbor je i ovom akcijom potvrdio svoju posvećenost u borbi protiv gladi i siromaštva, uz konstataciju da je potrebno više raditi na jačanju svesti o značaju solidarnosti i otkrivanju novih mogućnosti za postizanje nulte... »

Preseljenje ploveće pumpne stanice u RBM-u može da sačeka proleće

Kolektiv pre 45 dana
Stabilno vodosnabdevanje flotacije
Obezbeđen nesmetan rad ploveće pumpne stanice i produžen rok za završne, uglavnom, zemljane radove, te tako i za smanjenje ukupnih troškova za preseljenje ploveće pumpne stanice RBM. – Dugo se u Rudniku bakra Majdanpek govori o neophodnosti preseljenja ploveće pumpne... »

Bor: Posadiće 50.000 bagrema

Danas pre 45 dana
Počela rekultivacija kopovskih i flotacijskih jalovišta u Boru Na visokim planirima pored starog borskog kopa u toku je pošumljavanje. Radnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor do sada su posadili preko 5.000 bagremovih sadnica iz prve tranše od 25.000 komada, a do kraja jeseni, ukoliko to dozvoli vreme i bude radne snage, biće zasađeno i do 50.000 komada.
Prema rečima rukovodioca Sektora za ekologiju u Rudnicima bakra Bor Dragana Đorđevića, ovi su poslovi deo velikog i složenog projekta pod nazivom „Rešavanje istorijskog nasleđa narušene životne sredine rudarskim aktivnostima... »

Počela rekultivacija kopovskih i flotacijskih jalovišta u Boru

Danas pre 46 dana
Na visokim planirima pored starog borskog kopa u toku je pošumljavanje. Radnici Rudarsko topioničarskog basena Bor do sada su posadili preko 5.000 bagremovih sadnica iz prve tranše od 25.000 komada, a do kraja jeseni, ukoliko to dozvoli vreme i bude radne snage, biće zasađeno i do 50.000 komada.
Prema rečima rukovodioca Sektora za ekologiju u Rudnicima bakra Bor Dragana Đorđevića, ovi su poslovi deo velikog i složenog projekta pod nazivom „Rešavanje istorijskog nasleđa narušene životne sredine rudarskim aktivnostima... »

©2018 Netmark d.o.o.