Majdanpek - vesti

Majdanpek: Dve firme, tone mazuta i milioni duga

Novi magazin pre 1 dan
Javno komunalno preduzeće (JKP) Majdanpek je za poslednjih pet godina iz budžeta opštine dobilo najmanje 342,4 miliona dinara, uglavnom kako bi moglo da plati mazut od koga pravi toplotnu energiju, a formirano je 2012. zbog nagomilnih dugova firme koja je taj posao radila do tada, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).
Jedini rezultat ovakvog poteza jeste da su građani Majdanpeka od 2012. umesto jedne dobili drugu firmu koju su pomagali iz lokalnog budžeta - skoro odmah po osnivanju novo preduzeće je tražilo novac od opštine. Staro preduzeće... »

Ludi tiket, petak, 171.085 dinara: Dvojke koje je vredelo čekati

Mozzart sport pre 4 dana
Golovi Mozesa za Čelsi i Šurpfa za Lucern obradovali kladioca iz Majdanpeka
Ovaj igrač iz Majdanpeka gađao je u četvrtak samo konačne ishode, a pored sedam kečeva, dodao je dve dvojke. I ispostaviće se da su baš te dvojke najteže „došle“ - Čelsi je na gostovanju Barnliju vodio od 20. minuta, ali je... »

„Žene slikari 2018„ Majdanpek

Danas pre 7 dana
Asocijacija za Majdanpek rudarski grad, ali brend Majdanpeka nisu samo bakar i zlato, već i izložba „Žene slikari“ koja je od 2003. godine prešla put od lokalne priredbe do međunarodne manifestacije ženskog slikarstva.
Budući da su učesnice isključivo žene, po koncepciji ova je izložba jedinstvena u svetu, a da je već zauzela svoje mesto u kulturnim dešavanjima svojim učešćem svake godine potvrđuju umetnice iz zemlje i sveta. Za XVI izložbu... »

Otvaranje izložbe "Žene slikari" Majdanpek 2018. u subotu

RTS pre 10 dana
RTS: Otvaranje izložbe "Žene slikari" Majdanpek 2018. u subotu
U subotu, 14. aprila u velikoj galeriji Centra za kulturu Majdanpek, biće svečano otvorena 16. Međunarodna izložba "Žene slikari" Majdanpek 2018.
Na konkursu je učešće uzelo 106 umetnica sa 174 rada iz nekoliko zemalja: Meksiko, Hrvatska, Republika Srpska i BiH, Holandija, Srbija. Umetničke kategorije su slikarstvo, grafika, crtež, skulptura, digital art. Za sve goste... »

Gruzija: Šest rudara poginulo, troje povređeno u nesreći

Večernje novosti pre 19 dana
Šest rudara je poginulo a troje povređeno kada se krov rudnika uglja srušio
Šest rudara je poginulo a troje povređeno kada se krov rudnika uglja srušio, saopštilo je gruzijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Pročitajte još: NESREĆA U RUDNIKU MAJDANPEK: Odron usmrtio rudara Incident se dogodio u rudniku... »

Imali su 5, 12 i 15 godina, a njihove smrti su za mesec dana rasplakale Srbiju

Blic pre 20 dana
Jedan nesmotren pokret, kratak pogled u stranu - i celi nečiji svetovi tragično se menjaju iz korena. Na žalost neutešnih porodica koje ostaju bez svog najmilijeg člana, baš ovakvi momenti uzroci su brojnih smrtnih slučajeva koji su zadesili decu širom Srbije. Samo u proteklih mesec dana reka je... »

Ponedeljak, 19:15 – vreme za futsal sladokusce

Jugmedia pre 22 dana
U derbiju sezone Treće futsal l ige Istok, domaći KMF Leskovac ugostiće neprikosnovenog lidera, ekipu Zufo iz Bujanovca koja je u trinaest utakmica ove sezone pretprela samo jedan poraz i to od ekipe Miners iz Majdanpeka. Utakmica se igra u SRC Dubočica Tabela kaže da dve prvoplasirane ekipe imaju... »

Martovska proiozvodnja RBM-a u nemilosti zakasnele zime

Kolektiv pre 22 dana
Povećana raspoloživost teških vozila
Vremenske neprilike tokom marta su uticale na stanje rudarskih saobraćajnica i uslovljavale učestala “ispadanja” teških vozila iz proizvodnje zbog kvarova i pneumatika. – Zaposleni na održavanju ne pamte ovoliko posla, ali su uspeli da od ukupno 20, u radu stabilizuju... »

Čista energija otvara nova radna mesta

Večernje novosti pre 27 dana
Od naredne grejne sezone 10 gradskih elektrana širom Srbije prelazi sa tradicionalnih fosilnih goriva na biomasu. U ovaj projekat biće uloženo 27 miliona evra, od čega je pet miliona poklon države Švajcarske
OD naredne grejne sezone 10 toplana u Srbiji više neće biti zagađivači svojih sredina. Sa fosilnih, "prljavih" goriva prelaze na biomasu, koju će koristiti u zagrevanju domaćinstava, privrednih i javnih objekata u Novom Pazaru,... »

Rio Tinto će uložiti oko 40 miliona dolara u novi projekat

Nova ekonomija pre 28 dana
Multinacionalna rudarska korporacija Rio Tinto uložiće oko 40 miliona dolara u novi projekat istraživanja ležišta bakra i zlata kod Majdanpeka. Ulaganje će biti u saradnji sa australijskom kompanijom Raiden Resources, koja poseduje licence za istraživanje u okolini Majdanpeka, piše Seebiz. Rio... »

©2018 Netmark d.o.o.