Majdanpek - vesti

“Jedanaestica” za kraj jeseni

Plus online sreda, 21. novembar 2018.
Razvojna liga-Jug 15.kolo Jedinstvo 2014 – Majdanpek 11:0 ( 8:0) Pirot – Gledalaca: 30. Sudija: Maja Kovačević ( Niš). Strelci: Ćirić u 7, 23, 26. i 49, Popović u 13, 15. i 44, Džunić u 28. i 39. minutu. Kartona nema. Jedinstvo: Georgiev, Pejčić, Đorđev, L. Ivanov, Paunović, T. Ivanov ( Minčić),... »

Na površinskom kopu RBM-a prvi sneg bez većeg uticaja na proizvodnju

Kolektiv utorak, 20. novembar 2018.
Za sada bez iznenađenja
Malo padavina, malo problema. – U novembru se na površinskom kopu plan rude ostvaruje uz mali prebačaj, ali je na ukupnim iskopinama, zbog manje raskrivke, ostvarenje 67,5 odsto. – Nedostaje pomoćna mehanizacija RBM. – Prvi sneg ove zime u Majdanpeku, na površinskom... »

Majdanpek: Profesori se odrekli honorara i opremili školu

Danas ponedeljak, 19. novembar 2018.
Čista petica za profesore U Tehničku školu u Majdanpeku ovih dana ušla je oprema koja će biti korišćena u nastavi vredna gotovo pola mliona dinara.
Nije u pitanju bilo kakav projekat, donatori nisu nisu stranci, već profesori ove škole koji se četvrti put zaredom odriču honorara za ispite za vanredne učenike i tim novcem kupuju opremu i materijale koje koriste u nastavi. Na... »

Posle prvih belih fotografija ove nedelje, počeli ste da birate gde je lepši sneg - u Beogradu ili u drugim delovima Srbije (foto)

Telegraf nedelja, 18. novembar 2018.
I prestonica se jutros zabelela, ali korisnici društvenih mreža iz cele Srbije odmah su se potrudili da dokažu kako je zimska idila u provinciji ipak ona prava. Jeste li saglasni sa njima?
Kopaonik i Zlatibor nisu više jedina mesta u Srbiji koja se bele. Nakon Miholjskog leta zima je konačno stigla u našu zemlju, a sneg je iznenadio stanovnike Užica, Ivanjice, Novog Sada, Bora, Požege, Majdanpeka... Meterolozi su... »

Notari overili pet miliona predmeta

Večernje novosti subota, 10. novembar 2018.
Javni beležnici sumirali rezultate petogodišnjeg rada ove službe. Nema kancelarija u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici
DA je javnobeležnički sistem u Srbiji zaživeo najbolje pokazuje to što su za pet godina, koliko postoje, notari obavili 5.418.615 pravnih poslova za koje imaju ovlašćenja. Najviše je bilo poslova koje su im poverili sudovi:... »

Javni beležnici obavili pet i po miliona pravnih poslova

N1 Info petak, 9. novembar 2018.
Javni beležnici u Srbiji su za nepunih pet godina obavili skoro pet i po miliona pravnih poslova za koje imaju ovlašćenja, a u ovoj godini izabran je 31 novi beležnik za osnovne sudove u Brusu, Raškoj, Surdulici i Trsteniku, izjavio je predsednik Javnobeležničke komore Srbije (JBK) Srbislav Cvejić.
Predstavljajući rezultate rada Komore, naveo je da su još samo četiri osnovna suda u Srbiji ostala bez beležnika - u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici. Prema njegovim rečima, cilj JBK je da zajedno sa Ministarstvom... »

Majdanpek i „Kolektiv“ – drugovanje, poštovanje i razumevanje

Kolektiv petak, 2. novembar 2018.
Veza koja traje
Teme „Kolektiva“ su ono što zanima zaposlene u RBM-u i sve u Majdanpeku MAJDANPEK. – Poput dobrog braka u kojem, nakon ljubavi, dođu godine poverenja i razumevanja, pre nego što se stvori dobra navika i potreba, funkcioniše jaka veza između Majdanpeka i „Kolektiva“.... »

List „Kolektiv“ RTB Bor slavi 71. rođendan

Danas četvrtak, 1. novembar 2018.
Najstariji kompanijski medij u Srbiji: Poverenje za trajanje Kada u Boru i Majdanpeku kažete Kolektiv, prva asocijacija je basenski list koji je 1. novembra „napunio“ 71 godinu.
Prvi broj izašao je iz štampe 1. novembra 1947. Godine i do sada je odštampano odštampano 2.299 brojeva u tiražu od 22 miliona primeraka. Napisano je oko 265.000 novinarskih tekstova ilustrovanih sa preko 26.000 fotografija,... »

Istrajni u borbi protiv gladi

Vesti online nedelja, 28. oktobar 2018.
Sredinom oktobra obeležen je Svetski dan hrane, koji je, između ostalih, podelom humanitarne pomoći upriličio i Odbor za ljudska prava - Majdanpek na čelu sa predsednicom organizacije Mionkom Nikolić. Ova nevladina organizacija, o kojoj smo nekoliko puta pisali, kao i o njihovom angažovanju da pomognu najugroženije na području Majdanpeka, tim povodom podelila je osnovne životne namirnice (brašno i ulje) onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnije.
Istina, Odbor je i ovom akcijom potvrdio svoju posvećenost u borbi protiv gladi i siromaštva, uz konstataciju da je potrebno više raditi na jačanju svesti o značaju solidarnosti i otkrivanju novih mogućnosti za postizanje nulte... »

Bor: Posadiće 50.000 bagrema

Danas petak, 26. oktobar 2018.
Počela rekultivacija kopovskih i flotacijskih jalovišta u Boru Na visokim planirima pored starog borskog kopa u toku je pošumljavanje. Radnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor do sada su posadili preko 5.000 bagremovih sadnica iz prve tranše od 25.000 komada, a do kraja jeseni, ukoliko to dozvoli vreme i bude radne snage, biće zasađeno i do 50.000 komada.
Prema rečima rukovodioca Sektora za ekologiju u Rudnicima bakra Bor Dragana Đorđevića, ovi su poslovi deo velikog i složenog projekta pod nazivom „Rešavanje istorijskog nasleđa narušene životne sredine rudarskim aktivnostima... »

©2019 Netmark d.o.o.