Minsk

Srbi nose Šahtjor

Sport klub pre 11 sati
Šampion Šahtjor pobedio je sa 3:0 Smorgon, u četvrtom kolu šampionata Belorusije. Srpski tandem nosio je ekipu iz Soligorska. Levi bek Nikola Antić pogodio je u 72, a krilni napadač Igor Ivanović u 84. minutu. Prvi pogodak za Šahtjor bio je delo… »

Moskva iznela uslov za mirovne pregovore: Kijev mora ovo da ispuni

Pravda pre 17 sati
Kremlj je danas saopštio da neke odredbe iz Sporazuma u Minsku iz 2014. godine (poznat i kao Minsk 2) između Kontakt grupe i proruskih snaga na istoku Ukrajine moraju biti ispunjene, pre nego što se nastave mirovni pregovori, javio je Rojters… »

Kremlj: Pre nastavka razgovora, mora se poštovati "Minsk 2"

RTV pre 18 sati
MOSKVA - Kremlj je danas saopštio da neke odredbe iz Sporazuma u Minsku iz 2014. godine (poznat i kao Minsk 2) između Kontakt grupe i proruskih snaga na istoku Ukrajine moraju biti ispunjene, pre nego što se nastave mirovni pregovori, javio je Rojters… »

Ukrajina: Ruski test za Vašington?

Novi magazin pre 23 sata
Testira li Moskva vojskom na granici sa Ukrajinom Džoa Bajdena ili je na pomolu obnavljanje konflikta u Donbasu? Piše: Tamara Jorgovanović Više od šest godina je prošlo otkako je sporazum poznat kao Minsk 2 stavio tačku na ratna dejstva na istoku… »

Ukrajina: Ruski test za Vašington?

Novi magazin pre 23 sata
Testira li Moskva vojskom na granici sa Ukrajinom Džoa Bajdena ili je na pomolu obnavljanje konflikta u Donbasu? Piše: Tamara Jorgovanović Više od šest godina je prošlo otkako je sporazum poznat kao Minsk 2 stavio tačku na ratna dejstva na istoku… »

Minsk: Prebacivanje pregovora o Donbasu u drugu zemlju? Kijev ne želi da poštuje Minske sporazume

Sputnik pre 1 dan
Ukrajinska ideja da se platforma za pregovore o Donbasu prebaci iz Belorusije u neku drugu zemlju govori o nepostojanju želje Kijeva da poštuje Minske sporazume, izjavio je šef beloruske diplomatije Vladimir Makej. Podsetimo, šef ukrajinske delegacije… »

Ukrajina spas od Rusije vidi u NATO-u

Politika pre 4 dana
Delegacija Kijeva je odlučila da ne ide na pregovore u Minsk, a Volodimir Zelenski lobira za što hitniji prijem Ukrajine u alijansu. Ukrajina je odlučila da ne učestvuje u pregovorima, nego da prednost da drugim metodama za rešavanje sukoba u… »

Kijev, pod uticajem SAD, ponovo minira Minske sporazume

Sputnik pre 3 dana
Odbijanje Ukrajine da pošalje delegaciju na pregovore u Minsk po završetku karantina zbog „neprijateljske retorike“ Belorusije, koja je navodno „pod uticajem“ Rusije, govori o ponovnim pokušajima Kijeva da „minira“ Minske sporazume… »

Ukrajinci sada udaraju i na beloruse: Sramna izjava glavnog pregovarača Kijeva na račun Lukašenka

Večernje novosti pre 5 dana
ŠEF ukrajinske delegacije u Kontakt grupi za Donbas Leonid Kravčuk izneo je predlog da se pregovori iz Minska, gde su se odvijali pre izbijanja pandemije virusa korona, premeste u Poljsku. Kako kaže, Minsk više ne može da bude mesto za pregovore jer… »

Kravčuk: Minsk ne može biti platforma za pregovore o Donbasu, alternativa - Poljska

Sputnik pre 5 dana
Šef ukrajinske delegacije u Kontakt grupi za Donbas Leonid Kravčuk izneo je predlog da se pregovori iz Minska, gde su se odvijali pre izbijanja pandemije virusa korona, premeste u Poljsku. Kako kaže, Minsk više ne može da bude mesto za pregovore jer… »

Vesti dana »