MMF

Kao grom iz vedra neba: Argentinski ministar ekonomije podneo ostavku

Telegraf 03.07.2022
Zemlja se suočava sa neviđenom ekonomskom krizom. Argentinski ministar ekonomije, Martin Gusman, podneo je ostavku pošto se ekonomska kriza u zemlji zaoštrava. On je na toj funkciji bio od kraja 2019. godine, tačnije od počekta Fernandesove vlade… »

MMF:Troškovi Srbije za energiju narasli na dva odsto BDP-a

Biznis i finansije 29.06.2022
Ukupni troškovi Srbije za energiju narasli su na dva odsto BDP-a zbog problema u domaćoj proizvodnji struje koji su se preklopili sa rastom globalnih cena energije u zimu 2021/22, ocenjuje MMF u drugom razmatranju rezultata savetodavnog aranžmana sa… »

Troškovi Srbije za energiju narasli na dva odsto BDP-a, upozorava MMF

Nova ekonomija 29.06.2022
Ukupni troškovi Srbije za energiju narasli su na dva odsto BDP-a zbog problema u domaćoj proizvodnji struje koji su se preklopili sa rastom globalnih cena energije u zimu 2021/22, ocenjuje MMF u drugom razmatranju rezultata savetodavnog aranžmana sa… »

Povećanje penzija najkasnije 1. Novembra, a novo od januara 2023. Veroljub Arsić: Moramo da brinemo o našim sugrađanima

Kurir 28.06.2022
Kako osigurati standard građana i smanjiti jaz izmedju bogatih i siromašnih uprkos problemima koje stvara rat u Ukrajini? Država najavljuje značajno povećanje penzija, rast minimalne zarade, i povoljnu situaciju sa gasom tokom zime. Upravo o ovome… »

Rast BDP-a Srbije 3,5 odsto u 2022, procenjuje MMF

Nova ekonomija 28.06.2022
Rast bruto domaćeg proizvoda Srbije u 2022. godini, prema proceni MMF-a, iznosiće 3,5 odsto, zbog nižeg rasta spoljnotrgovinskih partnera i viših svetskih cena primarnih proizvoda, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). Odbor izvršnih direktora… »

Vučić spremio novu podvalu za penzionere: Inflacija će pojesti rast penzija

Nova 28.06.2022
Pompezna najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će penzioneri do kraja godine dobiti najveće povećanje prihoda, od 19,1 odsto, samo je prikrivanje posledica velike inflacije koja će zadesiti Srbiju. Iako svestan da najstariji građani… »

MMF: Uspešan završetak drugog razmatranja ekonomskog programa Srbije

Biznis.rs 27.06.2022
Fiskalni rezultat u 2021. godini bolji od očekivanog. Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doneo je 24. juna odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja rezultata ekonomskog programa Republike Srbije, koji je podržan… »

NBS: MMF ocenio – Srbija uspešno sprovodi dogovoreni ekonomski program

BizLife 27.06.2022
Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da je Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doneo odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja rezultata ekonomskog programa Srbije, koji je podržan Instrumentom za koordinaciju… »

MMF potvrdio: Uspešno; Mali: "Ispunjen veliki broj ciljeva. Nastavljamo"

B92 27.06.2022
Odbor izvršnih direktora MMF-a je u Vašingtonu doneo odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja rezultata savetodavnog aranžmana sa Srbijom. Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali rekao je da je ispunjen veliki broj ciljeva iz… »

Odbor direktora MMF-a potvrdio drugu reviziju aranžmana sa Srbijom

RTS 27.06.2022
Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doneo je, u Vašingtonu, odluku o uspešnom završetku drugog razmatranja rezultata savetodavnog aranžmana (PCI – The Policy Coordination Instrument) sa Srbijom. Ministar finansija Siniša… »

Vesti dana »