MMF

MMF: Pogoršavaju se svetske ekonomske prognoze

N1 Info pre 25 dana
Svetske ekonomske prognoze se "pogoršavaju", izjavila je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, navodeći kao glavne razloge rat u Ukrajini i "šokove na cene dobara" koje je taj rat izazvao. MMF predviđa da kasnije ovog meseca… »

MMF: Izbegavanje recesije u SAD biće veliki izazov

Dnevnik pre 26 dana
VAŠINGTON: Međunarodni monetarni fond je ponovo smanjio prognozu rasta SAD-a za 2022. godinu na 2,3 odsto sa junske projekcije od 2,9 posto i upozorio da će za Vašington biti „sve veći izazov“ da zemlja izbegne recesiju. Fond je takođe snizio… »

MMF: o stanju američke ekonomije: Izbegavanje recesije u SAD biće veliki izazov

Blic pre 26 dana
Izbegavanje recesije u SAD biće veliki izazov za 2022. godinu na 2,3 odsto sa junske projekcije od 2,9 posto i upozorio da će za Vašington biti "sve veći izazov" da zemlja izbegne recesiju. Fond je takođe snizio procenu realnog rasta bruto domaćeg… »

Šri Lanka: Politički haos komplikuje ekonomsku krizu

Novi magazin pre 27 dana
Odluka o povlačenju lidera Šri Lanke kulminacija je višemesečnog pritiska zbog nesposobnosti vlade da reši tešku ekonomsku krizu koja bi se mogla zakomplikovati u trenutku kada zemlja traži finansijsku pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)… »

Šta se dešava Šri Lanki: Politički haos komplikuje ekonomsku krizu

Nedeljnik pre 28 dana
EPA-EFE/CHAMILA KARUNARATHNE (Beta) – Odluka o povlačenju lidera Šri Lanke kulminacija je višemesečnog pritiska zbog nesposobnosti vlade da reši tešku ekonomsku krizu koja bi se mogla zakomplikovati u trenutku kada zemlja traži finansijsku pomoć… »

Američka ekonomija na vrućoj stolici: Bivši glavni ekonomista MMF-a upozorava: "Ili će brzo smanjiti inflaciju ili će nas…

Blic pre 28 dana
"Gotovo je nemoguće da FED smanji inflaciju bez da američka ekonomija gurne u recesiju", kaže bivši glavni ekonomist MMF-a Kenet Rogof (Kenneth Rogoff). "FED bi morao imati puno sreće". "Moraju odlučiti, ili će brzo smanjiti inflaciju ili će nas… »

Čuveni ekonomista o tome gde SAD greše: "Predugo smo pritiskali gas, nema lakog izlaza iz ovoga"

Telegraf pre 28 dana
Ken Rogof veruje da treba pustiti inflaciju da ostane visoka nekoliko godina i sporije rešavati problem. - Gotovo je nemoguće da FED smanji inflaciju, a da time ne gurne američku privredu u recesiju - kaže bivši glavni ekonomista MMF-a, Ken Rogof… »

Crne prognoze: “Ova godina će biti teška, a iduća bi mogla biti još teža”

BizLife pre 30 dana
Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva rekla je da su se prognoze za svetsku ekonomiju “značajno pogoršale” od aprila, dodajući da s obzirom na povećan rizik, ne može isključiti globalnu recesiju sledeće godine… »

Preti globalna recesija: MMF najavljuje tešku 2022, i još težu 2023. godinu

Večernje novosti pre 31 dana
NEVESELA predviđanja stižu iz Međunarodnog monetarnog fonda, čija je direktorka Kristalina Georgijeva izjavila da su se izgledi za globalnu ekonomiju "znatno pomračili" od aprila. MMF Ona ne isključuje ni globalnu recesiju sledeće godine… »

Čelnica MMF-a ne isključuje mogućnost globalne recesije

Al Jazeera 07.07.2022
Kristalina Georgieva je upozorila da bi dugotrajnije pooštravanje finansijskih uvjeta zakompliciralo globalne ekonomske izglede i poručila da je ključno da se rastuće cijene stave pod kontrolu. Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)… »

Vesti dana »