MMF

Srbiji 2023. na naplatu stiže čak četiri milijarde evra kredita

Nova pre 13 dana
Srbiji naredne godine dospeva na naplatu četiri milijarde evra kredita i to će po svoj prilici biti izazov za državu. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, iz Njujorka je poručio da će razgovarati sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgijevom u vezi… »

Kamate rastu, a Srbija za 2023. mora da pozajmi do šest milijardi evra

Danas pre 13 dana
Srbiji naredne godine dospeva na naplatu četiri milijarde evra kredita i to će po svoj prilici biti izazov za državu. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, iz Njujorka je poručio da će razgovarati sa šeficom MMF-a Kristalinom Georgijevom u vezi… »

Vladimir Gligorov: Jeftine pozajmice

Novi magazin pre 14 dana
Prva vest je bila „dobili smo milijardu evra“. Potom „s kamatom od tri odsto“. Potom je pisalo da je reč o dolarima. Reč je, naravno, o zajmu mada ne znam, možda je negde objavljeno na koliko dana, meseci, godina. Ima li neka zaloga i ko je… »

U posljednjih deset dana Srbija se zadužila dvije milijarde eura

SEEbiz pre 14 dana
BEOGRAD - U nekoliko dana javnost u Srbiji saznala je da je dogovoren kredit od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) od milijardu eura, da su se zadužili na tržištu obveznica za 690 milijuna eura, ali i da se pregovara oko novog aranžmana sa MMF-om… »

U poslednjih 10 dana zadužili smo se dve milijarde €, a tek ćemo moliti za pare

Nova pre 15 dana
U nekoliko dana javnost u Srbiji saznala je da je dogovoren kredit od UAE od milijardu evra, da smo se zadužili na tržištu obveznica za 690 miliona evra, ali i da se pregovara oko novog aranžmana sa MMF. Ukupna vrednost kredita neće biti manja od dve… »

Ne duguj, mali moj: Ministar kaže da su finansije stabilne, ali poziv MMF-u nagoveštava suprotno

Radio 021 pre 15 dana
Poziv "svetskom policajcu" za sklapanje obavezujućeg aranžmana je jasan signal da Srbija ima ozbiljnih teškoća sa finansijama i da je svakim danom sve teže i sve skuplje zajmiti na tržištu. Prva vest iz posete Aleksandra Vučića Abu Dabiju bila je… »

Cijene nafte pale drugi tjedan zaredom, više od 1,5 posto

SEEbiz pre 15 dana
ZAGREB – Na svjetskim su tržištima cijene nafte pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer središnje banke zapadnih zemalja podižu kamatne stope, što će usporiti rast gospodarstava, a time i oslabiti potražnju za 'crnim zlatom'. Cijena barela… »

Broj kredita raste i u Crnoj Gori

Kamatica pre 16 dana
Za sedam meseci banke u Crnoj Gori odobrile su 827 miliona evra novih kredita što je za 37 posto više u odnosu na isti period 2021. godine, objavila je Centralna banka Crne Gore. U odnosu na (kovidom obeleženu) 2020. godinu povećanje je 74 procenta, a… »

Nikezić: Srbija se zadužila 1,69 milijardi evra za samo mesec dana

Novi magazin pre 17 dana
Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezići izjavio je da se Srbija u prethodnih mesec dana zadužila za milijardu evra kod Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i dodatnih 690 miliona na tržištu obveznica, koje su prodate direktnom… »

Nikezić (SSP): Srbija se zadužila 1,69 milijardi evra za samo mesec dana

Insajder pre 17 dana
Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da se Srbija u prethodnih mesec dana zadužila za milijardu evra kod Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i dodatnih 690 miliona na tržištu obveznica, koje su prodate direktnom… »

Vesti dana »