MMF

Lider Šri Lanke kaže da je sporazum sa MMF-om odložen zbog nemira

Novi magazin pre 10 dana
Predsednik Šri Lanke Ranil Vikremesing izjavio je danas da je sporazum sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) za rešavanje ekonomske krize zemlje pomeren za septembar zbog nemira tokom proteklih nedelja. Vikremesing je, u svom prvom govoru otkako ga… »

Plate u javnom sektoru od januara veće između 12,5 i 14 odsto

Biznis.rs pre 12 dana
Povećanje zavisi od stope rasta i pregovora sa MMF-om. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da plate u javnom sektoru od januara budu veće između 12,5 i 14 procenata. „To možemo da uradimo, ali molim ljude da se ne naljute ako… »

Vučić: Penzije veće za 19 odsto, plate u javnom sektoru za 12,5

Bujanovačke pre 12 dana
Bujanovac, 29. juli 2022.- Plate u javnom sektoru od 1. januara biće povećane između 12,5 i 14 odsto, a penzije za 19 odsto, najavio je predsednik Vučić gostujući na TV Pink. „To je za javni sektor, za lekare, medicinske sestre, prosvetne radnike… »

Amerikanci kupili trećinu obradivog zemljišta Ukrajine

Politika pre 13 dana
MMF zahtevao prodaju poljoprivrednog zemljišta za novu tranšu kredita, a sada su tri konzorcijuma s američkim kapitalom vlasnici 28 odsto obradivih površina. Otkako je tačno pre godinu dana u Ukrajini stupio na snagu novi zakon o prodaji… »

MMF: Crna Gora ulazi u period visoke ekonomske nestabilnosti

Glas Amerike pre 13 dana
PODGORICA — Tim Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je u posljednjih deset dana boravio u Crnoj Gori saopštio je da zemlja ulazi u period visoke ekonomske nestabilnosti, dok su iz vlade saopštili da će do kraja naredne godine budžetu… »

Ukrajina planira da sklopi ugovor o pozajmici između 15 i 20 milijardi dolara sa MMF-om

Biznis.rs pre 12 dana
Guverner istočnoevropske države očekuje da će postići dogovor o svop aranžmanu u roku od nekoliko nedelja. Ukrajina planira da do kraja godine postigne dogovor s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o kreditnom programu vrednom između 15 i 20… »

Ekonomija Crne Gore ulazi u period visoke neizvesnosti

Biznis.rs pre 12 dana
mmf dao porgnozu i smernice za budući period. Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođeni Srikantom Seshadrijem (Srikanth Seshadri) završili su posetu Crnoj Gori i saopštili su da ta zemlja ulazi u period visoke neizvesnosti i dodali… »

MMF upozorio na mogućnost globalne recesije

Kamatica pre 13 dana
Rast globalne ekonomije u 2022. usporiće se na 3,2 odsto, saopštio je MMF, snizivši prognozu iz aprila, prema kojoj je projektovan na 3,6 odsto, prema ažuriranim prognozama koje obuhvataju samo velike ekonomije i glavne grupe ekonomija. Dodaju da se… »

Nemačke nade da će izbeći recesiju opadaju iz dana u dan

RTV pre 13 dana
BEOGRAD - Ekonomski izgledi Nemačke se pogoršavaju iz dana u dan usled rekordne inflacije koja pritiska domaćinstva i spirale rizika oko snabdevanja svačim, od ruskog prirodnog gasa do proizvodnih komponenti, piše "Blumberg". Rast najveće evropske… »

Nemačke nade da će izbeći recesiju opadaju iz dana u dan

Dnevnik pre 13 dana
BERLIN: Ekonomski izgledi Nemačke se pogoršavaju iz dana u dan usled rekordne inflacije koja pritiska domaćinstva i spirale rizika oko snabdevanja svačim, od ruskog prirodnog gasa do proizvodnih komponenti, piše "Blumberg". Rast najveće evropske… »

Vesti dana »